Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

Ai o idee, OK. Nu lucrezi in LTSpice (ca sa iti calculezi singur) si nu esti sigur daca ideea ta este corecta OK. Dar spune-o odata nu tot astepta sa vezi daca ideea ta sta in picioare sau nu.

Poti sa mai astepti ideea. Ideea a trecut pe linga tine si tu nu ai vazut-o.Cit priveste LTSpice ... sustin ca a gresit.Nici eu nu am ceva cu tine. Textele tale sunt emotionante. Ba imi vine sa rid, ba imi vine sa pling.
Link spre comentariu

Cit priveste LTSpice ... sustin ca a gresit.

Din pacate nu cred ca va avea cineva chef sa bobineze un drosel pentru a efectua masuratori sa vedem real daca LTSpice a gresit sau nu. Deci .... va ramane un mister :rade: . Eu mai sus nu am mai cuplat magnetic L3 si L4 ci am considerat un filtru clasic CLCLC (L=10H si C470uF).Bine eu nu am pus nimic la parametrii condensatorilor: rezistenta serie, inductanta serie etc iar la bobine am pus doar inductanta de 10H si rezistenta de 50 ohmi.
Link spre comentariu

Cit priveste LTSpice ... sustin ca a gresit.

Din pacate nu cred ca va avea cineva chef sa bobineze un drosel pentru a efectua masuratori sa vedem real daca LTSpice a gresit sau nu. Deci .... va ramane un mister :rade: . Eu mai sus nu am mai cuplat magnetic L3 si L4 ci am considerat un filtru clasic CLCLC (L=10H si C470uF).Bine eu nu am pus nimic la parametrii condensatorilor: rezistenta serie, inductanta serie etc iar la bobine am pus doar inductanta de 10H si rezistenta de 50 ohmi.
Nu trebuie bobinat nimic este suficient un transformator cu doua infasurari primare separate de 110v sau doua transformatoare identice si se pot face combinatile necesare , trebuie avut grija ca masuratorile sa se faca cu un curent suficient de mic astfel incit sa nu se satureze miezurile
Link spre comentariu

Nu trebuie bobinat nimic este suficient un transformator cu doua infasurari primare separate de 110v sau doua transformatoare identice si se pot face combinatile necesare , trebuie avut grija ca masuratorile sa se faca cu un curent suficient de mic astfel incit sa nu se satureze miezurile

La curent mic nu se va vedea diferenta. Avantajul variantei "antifaza" e tocmai ca poate fi folosit fara intrefier pe cind la varianta "bobine in faza" trebuie pus intrefier. Cu cit avem de eliminat un intrefier mai mare cu atit cresterea de inductanta va fi mai mare la varianta antifaza.De probat se poate proba cu un traf 2 x 115V dar cu intrefier pt. varianta in faza si fara intrefier cu varianta antifaza.
Link spre comentariu

adrian_pic ca să fie situaţia bine acoperită şi deosebit de clară mai trebuie simulată varianta CLCLC_A fără condensatorul C2(marcat in schema ta la CLCLC_A) adică numai CLCL_A pentru aceeaşi sarcină fixă R1=1KΩ numai aşa o să vedem când legarea în antifază L1 L2 pe acelaşi miez are efect(şi ce efect are pe sarcina fixă/invariabilă R1=1KΩ ,reamintesc că un etaj final cfg SE în regim dinamic nu se constituie într-o sarcină fixă/invariabilă după cum bine ştim dinamic curentul anodic variază în jurul valori ia_0 cu tendinţa de a deveni ia_max=2ia_0 sau ia_min chiar 0 pentru puterea maximă utilă în sarcină sinus).

Adică simulează încă o dată cu sigură diferenţă că în poziţia doi din schema ta dispare C2(vei găsi un riplu mai mic...).

uite ce am scris la un moment dat

...Filtru ăsta(încercuit cu albastru) download/file.php?id=52355&mode=view fiind bun eventual de aprins un bec cu filament în CC fără riplu (cu riplu mic).

adică după un timp becul devine sarcină fixă/invariabilă.
Link spre comentariu

Vizualizează riplu după C apoi după CL1C şi în final după CL1CL2 pentru aceeaşi sarcină fixă 1K(numai situaţia filtru CL1CL2) când L1 şi L2 sunt pe acelaşi miez(cuplate magnetic)şi legate în antifază.

Link spre comentariu

@adrian_picAti impus rezistente interne pentru bobine??si de data asta este evidenta diferenta dintre cele trei tipuri de filtre,excelent! :aplauze Eu inteleg foarte bine ce gandeste @adigh si in principiu are dreptate,dar nu pentru aceste tipuri de filtre,parca era undeva o discutie despre ripluri si alte cele,poate discutam acolo aici am cam facut praf .@adigh: SPICE nu greseste niciodata,SPICE lucreaza cu modele matematice,subrutine si directive,noi gresim de cele mai multe ori,va garantez ca ce am demonstrat noi aici,eu si @adrian_pic,nu este gresit,dv. stiti ce spuneti dar repet,pentru alt tip de filtru va fi valabil ce spuneti dv. si daca veti banui despre ce configuratie a filtrului este vorba,eu va voi demonstra tot prin simulare ca aveti dreptate. Avem sub ochi acest filtru,credeti-ma!!!! :rade:

Link spre comentariu

Saluuuut!Adigh greseste ca nu considera bobinele strins cuplate magnetic. Asta inseamna ca orice semnal aplicat unei bobine se va gasi in cealalta bobina. Daca ai 2 bobine identice PE ACELASI CIRCUIT MAGNETIC legate "invers" vei obtine un rezistor. Daca ai condensator la mijloc legat la masa, vei obtine un rezistor cu mijlocul legat la masa cu un condensator. (asta in circuitul echivalent, pe masurate!)Da, LT Spice nu greseste nici in situatii mult mai grele, dar afirmatiile mele nu se bazeaza pe LT Spice.In filtrele pe care le dadea ca exemplu Adigh, trebuie remarcat numarul redus de spire si condensatori mici. Asta ne duce cu gindul ca e vorba de filtre "de mod comun", cu ar trebui sa aiba orice sursa in comutatie. Nu prea are legatura cu subiectul....Oricum, mai discutam off-topic, ne mai discutam, dar totusi sa nu intrecem masura. Va rog domnilor.A2 nu mai e pe aici?

Link spre comentariu

Ce se întâmplă ? dacă paralel cu L introducem un condensator "de acord" pentru rezonanţă 100hz sau 50hz (filtru CLC sarcină la ieşire din filtru 1KΩ) cu şi fără condensator pentru rezonanţă ?(cred că 0,25µF sau 1µF ar fi potrivit cu 10H).

PS riplu normal ar fi să fie mutat în subiect nou sau vechi legat de riplu(sau filtre clc...) ,discuţiile acestea ("interminabile") au plecat de la dvb cu "soluţia" năstruşnică sugerată de a inlocui acel drosel din versiunea parafeed Marius...

...In figura la care fac referinta, vad un capat de bobina in aer ducind spre plusul circuitului de alimentat, poate sa fie si un anod... ma rog...

şi cum am văzut nu prea se pupă...
Link spre comentariu

Valderama, leaga ciupitura aceea (i_af), din schema autointitulata "de cacao", la anod; tot de acolo scoti semnal pentru osciloscop... sau pentru condensatorul in ulei al lui Marius, ca omul vrea sa testeze parefeed-ul in aceasta perioada a existentei...

Am legat şi...ce se întâmplă...ai aflat acum.

Soluţiile tale dvb mai au de aşteptat în neant(o altă viaţă poate rezolva ceva-ceva...).

Soluţii/rezolvări de maniera asta download/file.php?id=52355&mode=view pentru configuraţia parafeed (Marius) fiind excluse cred.

Mai mult , Marius poate să testeze ce doreşte/pofteşte(în această perioadă a existenţei).

Tu ce testezi ?! cum să te faci praf ?!...

Ai un stil-infect/găunos/arogant dvb de a intra în dialog (fară o bază în domeniul ăsta evident) ,după cum vezi vorbesc puţin mai frumos cu tine(să nu te supăr cumva...).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări