Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

Marius se referea la un drosel anodic nu la unul de filtrare a retelei. Caz in care multiplicatorul de capacitate nu ajuta. Cel putin eu asa am inteles.Ce ai prezentat e in legatura cu brumul (filtrarea retelei) nu cu anularea cimpului intr-un OT SE.

Asa este, ar fi bun un multiplicator de inductanta :limb: dar tot batrinul drossel va fi solutia fiindca pentru un CCS cu tub sau semiconductor trebuie marita tensiunea de alimentare anodica la o valoare destul de importanta si astfel "fierul" nu scade de fapt se dubleaza puterea de alimentare anodica aproape la fel ca la metoda de contracurent anodic deci creste sectiunea transformatorului de retea, clar un cerc vicios de acea sustin ca totusi ramine drosselul...
Link spre comentariu

...A se înţelege , nu discutăm ceva original !!! , această modalitate de trecere PP în SE se practică chiar în amplificatoarele de instrument(chitară)...

Mesa Boogie(cu valoare practică "Push-Pull Transformer in Single-Ended Operation") fără să încurce pea tare "inductanţa de pierderi"...
Link spre comentariu

Si totusi ia uitati ce scrie aici :"Finally, transformer primary impedance should be considered. The desired plate-to-plate impedance for an efficient push-pull amp may not create the desired power level and harmonic content when switched to single-ended mode. Modifications to the primary or secondary circuit to tweak the two operating modes may be required. Even with careful impedance selection we can't expect a push-pull Fender Deluxe 5E3 to sound like a Champ 5E1 when switched to single-ended operation. Nevertheless, the possibilities for two uniquely appealing amplifiers playing through a single transformer certainly exist. "

...deci nu se poate compara sunetul acesta de PP in SE cu sunetul unui amplificator CHAMP 5C1 care este un foarte simplu SE,nu spun eu asta ci se spune in articolul de mai sus si sa nu uitam ca tot in acest articol se specifica ca se cam lucreaza in ,deci nu un sunet de ,deci nu prea mai conteaza inductanta de scapari,chitara nu prea are nevoie de 2OKhz...30Khz.

Parerea mea este ca se preteaza foarte bine aceasta gaselnita numai pentru anumite tipuri de aplicatii ale amplificatoarelor cu tuburi,sau cu un miez "gras" si traf pentru PP pentru puteri in SE modeste.

In acest brevet : http://www.ampbooks.com/home/amp-techno ... 173488.pdf se specifica foarte limpede ca aceasta configuratie are aplicatie cu precadere in amplificatoarele pentru chitara,chiar in primele pagini ce dscriu obiectul brevetului.

Oricum,ideea este faina si chiar trebuie sapat la ea,asa cum dv. ati exemplificat in testele ce le-ati realizat in atelier si se pare ca ati obtinut rezultate promitatoare.

Link spre comentariu

In acest brevet : http://www.ampbooks.com/home/amp-techno ... 173488.pdf se specifica foarte limpede ca aceasta configuratie are aplicatie cu precadere in amplificatoarele pentru chitara,chiar in primele pagini ce dscriu obiectul brevetului.

Argument/contra argument ?! nu ştiu , remarc limpede dar "cu precădere" ,precădere nu exclude nimic da ?!, se vede răspunsul la 30hz respectiv 20khz download/file.php?id=52328&mode=view
Link spre comentariu

...deci nu se poate compara sunetul acesta de PP in SE cu sunetul unui amplificator CHAMP 5C1 care este un foarte simplu SE ... deci nu prea mai conteaza inductanta de scapari,chitara nu prea are nevoie de 2OKhz...30Khz.

Un amplificator PP comutat in acest fel in SE e altceva decit un amplificator dedicat pentru a functiona in SE cu componenta DC anulata.

Sunetul depinde de cum e facut generatorul de curent. Cu un generator de cc perfect toate armonicile vor fi date exclusiv de tubul SE.

Cu cit avem un gen. de cc mai departe de perfectiune cu atit va introduce mai multe distorsiuni. Ale lui, nu ale tubului SE.

Nu toate tuburile se preteaza la a fi bune gen. de cc.

Cit priveste frecventa cred ca poate mult peste 30kHz.

@dvb,

Titlul articolului este "Atenuarea zgomotului".

Link spre comentariu

Argument/contra argument ?! nu ştiu dar remarc limpede dar cu precădere ,precădere nu exclude nimic da ?!, se vede răspunsul la 30hz respectiv 20khz download/file.php?id=52328&mode=view
Tocmai asta am spus si eu mai sus;ce faceti dv. este altceva in comparatie cu ce au facut ei cu acel amplificator...,adica este incontestabil ca rezultatele obtinute de dv.sunt altceva,adica mult spre un HI-FI...
Link spre comentariu

Ce puteţi spune domnule Lăzăroiu de situaţia CACAO JPEG ?! fără simulare(sau cu).

Mă rog , oricine vrea să se exprime.

Ma cunoasteti foarte bine,ce credeti ca pot spune???

Daca ar fi sa comentez,numai pe ultimele doua pagini de aici s-au strecurat niste greseli destul de maricele in niste postari,asa ca ... eu imi cam vad de treaba si-mi stiu locul si aici si in lume,deci...,ce pot comenta???...poate doar ca @dvb nu a fost atent le subiectul topicului,in postarea d-lui eu nu vad decat 6 (sase) exemple de cum se poate elimina brumul si atat,legatura dintre cele sase exemple eu nu o vad nicaieri!?

Link spre comentariu

Leg dvb "ciupitura aceea" la anod şi ?! (L2 rămâne cuplată cu L1 prin miez sau nu se vede ?!), rămâne în continuare întrebarea.

Mai cauta dvb poate remarci în final ce se întâmplă acolo !

post-18717-139829715281_thumb.jpg

Link spre comentariu

... Cu cit avem un gen. de cc mai departe de perfectiune cu atit va introduce mai multe distorsiuni. Ale lui, nu ale tubului SE...

Reformulez: Cu cit un gen. de cc e mai departe de perfectiune si mai neliniar cu atit va introduce mai multe distorsiuni pe linga cele ale tubului SE.

Valderama, leaga ciupitura aceea (i_af), din schema autointitulata "de cacao", la anod; tot de acolo scoti semnal pentru osciloscop... sau pentru condensatorul in ulei al lui Marius, ca omul vrea sa testeze parefeed-ul in aceasta perioada a existentei...

Daca la "ciupitura" punem un condensator legat la masa atunci va functiona corect ca drosel de filtrare a retelei.

Daca nu punem condensator si vrem sa-l folosim ca drosel anodic atunci nu merge.

Nu merge pentru ca partea din dreapta a droselului, care ar trebui sa fie droselul anodic, va induce in partea din stinga o tensiune ce va fi scurtcircuitata, pentru ca acea infasurare devine un secundar cuplat intre doua condensatoare.

Ca drosel de retea e OK dar ca drosel anodic nu, pentru ca va vi scurtcircuitat semnalul audio.

Fara condensator la "ciupitura" nu merge nici macar ca drosel de alimentare. A nu se confunda schema din figura3 cu schema din figura2 care e altceva.

Presupun ca autorul articolului a subinteles un condensator la "ciupitura" dar pe schema nu l-a pus (o scapare). Autorul nu a pretins ca e un drosel anodic. Articolul se numeste "Atenuarea zgomotului".

Link spre comentariu

....................................sters ca urmare a unui mesaj privat! :jytuiyu

Revin cu postarea de dinainte si rog sa nu fie tratata ca o "lectie",este doar o parere a mea...am spus asa mai devreme:Cam asa se intampla daca nu montam condensatorul Cx.Bobina L1 cuplata M cu L2 va debita pe condensatoarele de filtraj,deci va fi in scurt-circuit si deci curentul de audio-frecventa prin anodul tubului va creste.In acest caz droselul DR va reprezenta un al doilea traf de iesire iseriat cu primul(OT) dar cu secundarul (L1) in sc.,parerea mea! In cazul in care montam condensatorul Cx si pastrat legarea in serie a celor doua bobine in antifaza cuplate magnetic (acelasi miez),inductivitatea droselului va fi nula (raman doar rezistentele in DC ale bobinelor) in ceea ce priveste efectul dorit pentru filtrare,dar daca legam in serie bobinele si in faza efectul de filtaj al droselului va fi maxim,bineinteles cu acel Cx. Am pus un desen cu droselul altfel reprezentat pentru a fi mai sugestiv.S-ar putea sa gresesc,dar uite ce spune si simularea,astept si alte pareri :P.S nu criticati simularea,am luat la intamplare un tub oarecare...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări