Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

În ciuda secţiuni mari(OT 22cm²) nu sa putut asigura o reactanţă inductivă mare a primarului pentru frecvenţe foarte joase (20hz , oricum răspun bun la joase având în vedere cfg SE) ca să fie super răspunsul la 20hz-sqw trebuia să semene oarecum cu răspunsul de acum 100Hz-sqw.Surpriza plăcută (super) fiind răspunsul 10.000hz-sqw având în vedere cantitatea de fier şi volumul înfăşurărilor.

Clar transformatorul are un răspuns bun în banda audio(în special în ecartul superior de frecvenţe audio) în ciuda gabaritului mare.

Aşa cum se vede popa marius un profesionist remarcabil.

Link spre comentariu

În ciuda secţiuni mari(OT 22cm²) nu sa putut asigura o reactanţă inductivă mare a primarului pentru frecvenţe foarte joase (20hz , oricum răspun bun la joase având în vedere cfg SE) ca să fie super răspunsul la 20hz-sqw trebuia să semene oarecum cu răspunsul de acum 100Hz-sqw.Surpriza plăcută (super) fiind răspunsul 10.000hz-sqw având în vedere cantitatea de fier şi volumul înfăşurărilor.

Clar transformatorul are un răspuns bun în banda audio(în special în ecartul superior de frecvenţe audio) în ciuda gabaritului mare.

Aşa cum se vede popa marius un profesionist remarcabil.

Multumesc dar este vorba doar de experienta...

Este adevarat ca sectiunea transformatorului este relativ mare dar are si o suprafata a ferestrei mare asa ca circuitul magnetic este modest, totusi acest lucru a favorizat specularea unui optim izolatie/cuplaj adica un transfer la frecvente mari corect, este unul din compromisurile ce trebuiesc facute cumva, dupa testele cu OT100 probabil va fi vindut pentru a fi de folos intr-o aplicatie potrivita, are 23H si 145 ohm rezistenta in c.c. a infasurarii primare, in fine eu urmaresc comportarea tubului la adaptarea corecta prin raportul putere/ distorsiuni si pina acuma am stabilt ca valoarea de 5,7K este cea mai buna insa exista un proces dinamic de modificare a amplitudinii armonicelor pare si impare foarte curios la modificarea Z dar si la variatia puterii in sarcina cea ce pina la urma este normal, totusi interesanta aceasta balansare...

Link spre comentariu

Parca tin minte ca limitarea aparea simultan la ambele semialternante, puterea la fel si ea este destul de mare si acum cu :

La o prima masurare a armonicelor H3 are valoarea cea mai mare

cred ca tinzi spre un PP :da ! Noroc ca ai folosit o singura lampa finala ca mai apareau carcoteli ca "ascunzi un PP sub masa". Eu sunt curios ca timbru care iti va place mai mult.
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Primul transformator este aproape gata are cinci sectiuni de primar ,patru secundar si doua infasurari de catod , intrefierul inca nu este inca stabilit, alte date :Ra=5,6K Rp=113ohm Np=2760sp CuEm 0,35Rs=7,2 ohm Rs=0,38 ohm Ns=96 spS=16,8cm* E+IBanda de frecventa : 12Hz-89Khz/1dB respectiv 8Hz-105Khz/3dB

post-70426-139829667853_thumb.jpg

post-70426-139829667862_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pentru un intrefier de 0,1mm inductanta infasurarii primare este de 14H, o valoare nu prea grozava si cu toate ca am incercat combinarea a doua tipuri de tole asta este...In compensatie inductanta de pierderi este extrem de mica, se pare ca algoritmul de intercalare a sectiunilor primare este corect fiindca raspunsul in banda de frecventa se apropie de unele transformatoare reusite, urmeaza sa incerc sa stabilesc comportarea transformatorului atunci cind componenta de c.c. are valoarea de 100mA...

Link spre comentariu

Acesta este raspunsul transformatorului la 10-20-30 Khz si 15w putere continuua output, din pacate pentru frecvente joase sub 60Hz forma semnalului arata un comportament tipic pt un SE obisnuit, solutia o vad un PP pt f<200Hz adica un crossower dar stiu ca nu suna prea bine...

post-70426-139829668438_thumb.jpg

post-70426-139829668446_thumb.jpg

post-70426-139829668454_thumb.jpg

Link spre comentariu

Prea mică inductanţa(14H) pentru un Ra(Za) aşa mare(5k7).Răspuns bun la frecvenţe superioare/sqw(ar trebui să dispară şi acel ringing dacă se poate).

Cu tolele intretesute inductanta este 27H dar tot nu-mi place raspunsul sub 40Hz, cred ca miezul se satureaza foarte usor iar peste 0,1mm intrefier inductanta scade rapid, nu prea stiu ce compromis se poate faceRinging-ul se corecteaza foarte usor modificind rezistorul de sarcina de fapt apare reflectat o modificare a Ra sau concret la 5,47K palierul superior este aproape perfect dar repet problema este sub 40Hz...
Link spre comentariu

Poate ca nu e din trafo out ! Încearcă sa maresti valoarea condesatorilor de cuplaj între etaje ...Totuși inductanta primarului este cam mică ...

Exista un singur condensator de cuplaj si acela de 0,68 uF WIMA
Link spre comentariu

Masurarea inductantei transformatorului fara curent continuu de polarizare e inselatoare.Inductanta in regiunea initiala nu e aceeasi cu cea in psf-ul transformatorului. De obicei lumea masoara inductanta fara curent de polarizare.Relevanta pentru frecventele joase e doar inductanta cu biasul respectiv.

Link spre comentariu

In mod sigur inductanta are o alta valoare in prezenta componentei continuue, ma gindesc sa incerc varianta unui drossel in anod si transformatorul separat printr-un condensator, in acest caz trebuie sa se pastreze masurarea la "rece" a inductantei, ce zici?@Victor,am inca garantia pt condensatorul WIMA, sa ma duc sa le cer socoteala ? :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări