Vizitator Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Schema amplificatorului este extrem de simpla indiferent de solutia interstage/tub driver, cel mai simplu este un experiment pt cele doua situatii care sa te convinga in alegere, timpul acordat experimentului te scuteste de constructii nesigure insa cu o singura conditie : APARATURA DE MASURA Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Solutia cu transformator driver e mai delicata, acel transformator trebuie sa aiba un miez exceptional si aici vorbind de A2 cu un curent de grila maricel va duce la un miez mai mare pentru interstage. In schimb un atac facut cu dispozitive active cred ca poate fi cel putin la fel de bun ca un interstage si mai usor de realizat. E doar o parere... Link spre comentariu
mișa Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Merita facute teste si constructii noi, mai ales cu lampi mari si frumoase dar trebuie luat in calcul si problemelecare apar la tensiuni mari. Si eu m-am tot gindit la un amplif cu SRS360 in A2, pe care daca-l fac, il atac cu semiconductori. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 29, 2013 Partajează Postat Martie 29, 2013 Daca gasesc socluri pentru SRS360 (TB3-750) incep niste experimente. Am refacut calculele, pentru ca puterea in anode doar 250W. In conditiile Ua=1000V, Ia=250mA si traful de 4.5K se pot obtine aproximativ 90W. Un SE de 90W.(poate are cineva de vanzare niste socluri...) Oare se potrivesc cele de la 807? (ca din astea "stiu" sa cumpar)Ce e interesant e ca punctul static al grilei e zero, adica foarte convenabil pentru atac cu LME fara condensator de cuplaj, iar excursia tensiunii din grila va fi +-75V la limita. Priviti: Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Cam la asta ma gindesc. Schema nu e testata si mai trebuie putin cizelata: SRS360.pdf Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Schema foarte curajoasa... oare se poate simula?Daca D1 este 12V atunci R3 trebuie plasat... mai catre sursa...C9 poate ar trebui sa fie mai ... marisor nu?Despre masa lui nici nu te mai intreb, cunoscandu-ti "greutatea" in domeniu... Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Multumesc pentru atentionari. Am corectat.Acum e in regula si cu R12 C9. In practica cred ca va trebui micsorata R12. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Cam la asta ma gindesc. Schema nu e testata si mai trebuie putin cizelata:Foarte moderna si inteligenta aceasta schema.La noapte sunt de serviciu si-mi fac timp sa o studiez,chiar merita realizat acest proiect si ideea ca atare poate fi aplicata si la alte tuburi capabile sa lucreze in A2. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Tensiunea de + / - 5V din intrarea de + a operationalului - driver ar trebui sa fie obtinuta din baterii...sau dintr-o " sursa " exagerat de performanta . Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Stiu Victor acest lucru. Nu e mare lucru de a obtine o tensiune foarte constanta la curentii respectivi. Si la acest aspect ma refeream cind ziceam de cizelarea schemei. (schimbarea valorilor rezistentelor de 6K8 si 240 Ohmi si impartirea celei de pe IN+ in mai multe in serie cu condensatori la masa...etc.Ramine de vazut. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 M-am gindit la citeva modificari, respectiv sa elimin optocuplorul cu fotorezistor si acele surse legate pe intrare. Cit pot de repede am sa transpun desenul din cap in format electronic... Incepe sa prinda contur tot proiectul, inclusiv traful de iesire si sursa de alimentare.Pentru acest proiect se preteaza lampile care pot avea punctul static de functionare in 0V sau aproape. (bineinteles sa admita functionarea cu curent de grila)(oricum am senzatia ca vorbesc singur pentru ca aceasta configuratie nu are referinte pe net) Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Misa, cred ca ar merge si asa daca grila este la 0v, transformatorul de atac poate livra cei 75v axati avind un raport de transformare aproximativ 16 (8 Ohm/2 Kohm) si nu se satureaza fiindca bucla servobias tine iesirea amplificatorului de curent (repetor de tensiune) la 0VTranzistorii v-mos ar trebuie sa lucreze in clasa A cu un curent de aproximativ 1A, cam 40w disipati , stiu ca nu suna prea grozav dar si tubul tau tureaza contorul de curent Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Niste linkuri de pe net pentru autobias: http://geek.scorpiorising.ca/GeeK_ZonE/ ... pic=1728.0 http://diyaudioprojects.com/Forum/viewt ... f=9&t=2983 Si unul cu caracter general, sunt mai multe pagini, dati pagina inainte si inapoi din partea de sus sau de jos a paginii http://www.tubecad.com/2005/May/blog0045.htm @popa marius, in schema ta servobiasul nu poate interveni datorita transformatorului interstage. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Iata schema modificata: SRS360.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 @adigh, ai dreptate, ideea a fost sa tin amplificatorul cu mos-uri pt iesire nula, teoretic se poate daca citirea de pe rezistorul de 1 ohm se muta pe capatul rece al infasurarii de 8ohm deci un fel de detector de tensiune +/_urmata de o corectie oricum singurul avantaj a acestui atac este ca se face in clasa A,in schimb schema propusa de Misa este foarte interesanta, mie imi place... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum