Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

N-am spus ca-i identic, daca mai avea si sursa de curent constant formulam altfel... ☺ Am citit pe undeva ca unora nu le-a mers driverul lui Danielak pina cind nu i-au mai adaugat o sursa de curent constant, altii ziceau ce mere si asa... nu stiu dar o sa incerc, acuma ca am si eu niste EL509 . Michimori isi motiveaza toata intreprinderea in comparatie cu metoda clasica a lu' nen-su Sisido-san care folosea interstage inversor. Spunea ca a incercat si clasic si merge dar el cauta ceva mai ieftin; se pare ca a gasit! Nu zice pe nicaieri ca una ar fi categoric mai buna ca alta, chiar am urmarit cu atentie asta...

Link spre comentariu

io nu mai zic nimic Mariuse, ca si asa m-a facut unul pe aici bobinator (ce-i drept, mai demult) , insa durabilitatea in timp si ceea ce englezii numesc fail-proof (sau chiar stupid-proof) mi se pare net in favoarea transformatoarelor interstage...

Link spre comentariu

OT100 = OS51 ? ciudat marcaj....

Totusi ce lampa e in realitate........ca doar nu e facuta pe genunchi :rade: de unul dintre colegii nostri!!!!Parca la baza se observa ca a fost taiata si lipita la acest tip de pini asemanator cu 6C33C...!
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Relativ la: viewtopic.php?f=28&t=92835&start=45#p1261363

Inspirat de prin alte scheme si de G811-urile din dotare mi-a traznit si mie acum ceva vreme o idee asemanatoare, dar la scara mai mica si "mai ruseasca":

Posted Image

Ca detalii ar fi de mentionat 20W @ 8R - 3% thd la 1kHz cu 2,7Vef la intrare si o banda @-3dB (limitata mai mult de traful de iesire in realitate) de 10Hz-200kHz. Momentan e doar un viitor proiect, dupa posibilitati sper ca va putea fi realizat si fizic ... candva.

Link spre comentariu

Am si eu motive sa pun la lucru niste G811 (de antrenament pentru GU81M si nu numai). Nu am gasit nicaieri caracteristica Ia/Ua/Ug pentru G811 drept care am preluat un grafic de la 811A (Amperex) si am figurat limita de disipare anodica de 40W a G811. Cu galben am incercat o dreapta de sarcina de 1.5k cu un PSF la 160mA/250V/40V. Am fost atentionat de faptul ca Ueff = Uvv/(2 radical din 2) adica Uvv/2.82, asta este cind in loc sa faci electro ai facut alte aiureli.Uavv[V] = 400 - 100 = 300Uaeff[V] = Uavv * 0.36 = 108Iavv[mA] = 260 - 60 = 200Iaeff[mA] = 200 * 0.36 = 72Peff[W] = Ueff[V] * Ieff[A] = 108 * 0.072 = 7.87.8W mult prea putini, trebuie alt PSF si sarcina. Ufff si cu ari'metica asta, cind credeai ca ai nimerit ceva bun iti toarna o halba de apa rece in cap.

Link spre comentariu

@RockDok, vezi pe caracteristica Ua/Ug a tubului ca sub 400v tensiune anodica ,te situezi pe o portiune neliniara iar driverul nu o sa poata comanda curenti asa mari de grila, parerea mea este ca un optim ar fi 500-600v tensiune anodica , de aici poate incepe discutia...

Link spre comentariu

Am sa caut o sarcina la Ua 600V si Ug 20V. In acest moment nu sint convins nici de faptul ca am trasat corect limita disipatiei anodice. Am adaugat si graficul.Uavv[V] = 1180 - 20 = 1160Uaeff[V] = 1160 * 0.36 = 418Iavv[mA] = 120 - 10 = 110Iaeff[mA] = 110 * 0.36 = 40Peff[W] = Ueff[V] * Ieff[A] = 418 * 0.04 = 16.7Mda, cam 16.7W asta inseamna cred pe la 10-12W cu Ra 10k si PSF Ia 60mA/ Ua 600V/ Ug 20V

Link spre comentariu

Am sa caut o sarcina la Ua 600V si Ug 20V. In acest moment nu sint convins nici de faptul ca am trasat corect limita disipatiei anodice. Am adaugat si graficul.Uavv[V] = 1180 - 20 = 1160Uaeff[V] = 1160 * 0.36 = 418Iavv[mA] = 120 - 10 = 110Iaeff[mA] = 110 * 0.36 = 40Peff[W] = Ueff[V] * Ieff[A] = 418 * 0.04 = 16.7Mda, cam 16.7W asta inseamna cred pe la 10-12W cu Ra 10k si PSF Ia 60mA/ Ua 600V/ Ug 20V

Este bine, ai prins ideea, ceva in jurul lui 9-10 K cred ca merge iar daca ai acest tub , un amplificator cu el intra in categoria 300B daca este prevazut cu un transformator DIY apropiat de clasa Lundhall
Link spre comentariu

Am tuburile. Urmeaza problema 2, interstage sau supertrioda. Tare ma trage sufletul catre interstage. De fapt stabilind faptul ca G811 se comporta mai mult decit satisfacator in A2 cred ca este suficient pentru acest topic drept care voi deschide un subiect dedicat G811. Asta dupa ce desenez o schema acceptabila. Multumesc pentru indrumari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări