Vizitator Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Inteleg argumentele dvs. foarte pertinente de altfel iar flexibilitate in gandire este o calitate @Misa, solutia Michimori A2 verificata live are tonul unui PP si vivacitatea unui SE cel putin comparat cu un SE PL519 clasa A Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Până acum două lucruri scapă din vedere(cred): 1.Câmpul electrostatic dintre şi este permanent deplasat în situaţia alimentare DC-catod sau este variabil deplasat în situaţia alimentare AC-catod(în raport cu perioada AC pe durata perioadei AC ,ciclic-periodic). 2.Etajul de atac de tip Michimori(cathode follower & constant current source circuit) poate asigura fără probleme cerinţele A2. PS Soluţia Michimori (cathode follower & constant current source circuit) nu se poate interpreta/cataloga ca fiind PP. Această soluţie Michimori nu a fost măcar integral simulată... ,în schimb blue a pus soluţia în operă şi astfel poate fi remarcată(A2). Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Multumesc Dl Lazaroiu pentru efort, am deja pregatite 2 OT100 NOS in cutie originala chiar si cu garantia inauntru+un tub folosit pentru teste Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Cu filamentul alimentat in c.a. si pt trei valori -Ug rezulta datele din tabel. Din pacate tensiunea anodica nu este stabilizata si comutarea se face cu prize in transformator , totusi se pot trasa destul de clar trei curbe U/I functie de -Ug Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Multumesc Dl Lazaroiu pentru efort, am deja pregatite 2 OT100 NOS in cutie originala chiar si cu garantia inauntru+un tub folosit pentru teste Aveti aici,pentru completarea "dosarului'" lui OT100 si un atac de inspiratie MICHIMORI dar cu tub de atac 6N6P,bineinteles ca mai trebuie un etaj de preamplificare,dar asta nu-i o problema,il folositi pe cel din schema . Pentru calculul Ra folositi formele de unda din imagini.In imagini sunt,de la stanga la drepata:randul de sus-semnalul pe grila lui OT100-semnalul in anod OT100-curentul in anod OT100randul de jos-semnalul pe sarcina (tensiunea)-curentul prin sarcina-puterea pe sarcina de 8 ohmi... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Alimentarea in c.a. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 @popa marius Valorile obţinute de dumneata download/file.php?id=28887&mode=view bat oarecum cu valorile listate de blue download/file.php?id=28140&mode=view Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 La postarea mea de mai sus a disparut schema si nu-mi explic care-i motivul,oricum o postez inca odata ! Este vorba de SE OT100 cu atac inspiratie MICHIMORI cu 6N6P la care am pus rezultatele din simulare. Dupa o discutie cu dl. se pare ca merge foarte bine si o singura trioda din balonul 6N6P pentru repetorul katodic si una pentru CCS,eu am folosit doua triode in paralel din exces de zel,m-am gandit sa nu fie prea "greu" pentru o singura trioda in regim dinamic,dar 6N6P nu este chiar atat de firava... Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 ...,,,,,,,,,,,,,,,................................................... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 @valderama, se pare ca diferentele de alimentare in c.c. -c.a. nu influenteaza prea mult PSF daca zgomotul se poate anula cumva varianta c.a. este mai rationala iar sugestia data de ggg este buna, trebuiesc cantarite avantajele...Am sa pastrez un timp montajul de test clasa A2 si astept sugestii pt lamurirea eventualelor probleme aparute Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Să înţelegem că popa marius ar fi una şi aceeaşi persoană cu blue ?(scrisul de mână şi reprezentarea de mână poarta "marca" blue în cazul popa marius). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Da, m-am saturat sa ma autentific cu parola pt blue refuzata nu stiu din ce motive si daca se va mai repeta ma voi retrage de pe aceasta sectiune de forum, asta este...nu am nimic de demonstrat, cea ce stiu nu ma obliga sa raman daca deranjeaza Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Ma mir ca ai probleme cu log-area, eu doar dau cu mausu' pe cimpul de username si-mi sugereaza username-ul pe care daca-l selectez imi completeaza automat parola; probabil ca ai dat disable la cookies in browser, eu cred ca n-are nimeni-nimic cu tine personal... ☺ Fara sa ating cu nimic personalitatea si munca acestui japonez cumsecade pe nume Michimori trebuie totusi sa remarc ca el recunoaste in prezentarea de la ETF2008 (http://www6.plala.or.jp/Michi/ETF%20200 ... ation.html ) ca a inceput sapaturile la acest tip de driver A2 prin 2000, publicat in 2003 in MJ Magazine, ori undeva prin 1998 Bob Danielak a publicat un atac in tensiune si curent pentru EL509 care seamana binisor... daca nu cumva exista deja asa ceva prin ceva reviste vechi din anii '60-'70... ☺ http://www.tube-town.net/info/sed-techn ... eNo33.html Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 ... bucuria mea a fost enorma :cry: la vederea userului "popa marius" atat de invatzat si de versat in ale tuburilor!Si pe deasupra si din Arad!Deci Blue again or reloaded! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 @zbodeoc, intre cele doua drivere exista diferente importante, cel al lui Danielak este un simplu repetor pe catod pe cand cel imaginat de Michimori este tot un repetor dar cu o sursa de curent constant care si lucru foarte important, permite axarea cu precizie a tensiunii de iesire pe impendanta mica. Practic in curent continuu repetorul este tinut precis in PSF ales iar in curent alternativ transferul de tensiune spre tubul de putere este maxim datorita reactantei mari a generatoruluiDriverul este foarte flexibil, tensiunea se poate axa pentru clasa A si A2 fara probleme este suficienta reproiectarea generatorului si alegerea potrivita a celor doua surse de alimentare iar puterea de iesire poate fi de ordinul watt-lorParerea mea este ca Michimori a ales acest driver primul rand pt posibilitatea cuplarii galvanice driver/final si versalitatii lui Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum