zbodeoc Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Acuma ca ma intrebi atit de elegant cred ca nici nu mai vreau s-o vad; voiam sa sugerez ca toata aceasta furtuna in paharul cu apa este, partial, cauzata de datele dintr-un vademecum, pentru cine mai stie ce-i acela. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Discuţia nu pleacă de la vade mecum(lat.) ,determinările blue au generat un semn de întrebare A2(OT100-determinari vs 8005-foaie de catalog)... Dacă introduc o marjă de eroare +_3% am încredere în determinările blue ,nu pot să cred necondiţionat că OT100=8005 în clasa A-A2(vademecum face echivalenţa pentru clasă B sau clasă C). Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Cred ca ar fi mai diplomatic sa abordati o pozitie mai de mijloc...eu asa as proceda . De ce ? Pai daca apare o pagina de catalog cu OT 100 si rezulta clar ca sunt la fel ? Evident , doar daca va apare . La fel cum este posibil sa aveti o intuitie perfecta si sa fie putin diferite , posibil nu numai la functionarea in clasa A2 !Este tare complicat pentru mine sa lamurim dilema fara datele de catalog... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Din ce a măsurat blue se desprinde altă concluzie,nu par echivalente în A2(în clasă B sau clasă C găsim relativ uşor echivalente ,mai ales în clasă C ,exemplu în clasă C mai toate finalele de linii/odinioară sunt relativ echivalente). Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Oare nu cumva are legatura si cu puterea disipata ( declarata mai mica ) de anod pentru OT100 ? Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Evident , doar daca va apare . ...Nu are cum. Motivul pt care nu apar caracteristici pe care sa scrie , in clar , OT100 este acela ca OT100 este copia fidela a lui 8005.Dar eu am o alta nelamurire si tare fumos il rog pe Domn' Vali sa ne spuna,daca doreste , unde a gasit datele de A2 pt 8005 ??? Multam Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 unde a gasit datele de A2 pt 8005 pai graficul ala din foaia de catalog este pentru clasa A, clasa A2 clasa B, clasa C. Nu exista grafic al unui tub pentru o anumita clasa. La fel ca si cu ICAS si CCS unde acelasi tub este folosit "la chinuri" in doua moduri diferite deci si datele sunt diferite. Daca eu de exemplu am un tub care pentru tensiuni negative pe grila seamana perfect cu alt tub dar pentru tensiuni pozitive aplicate pe grila tuburile au grafice diferite pot sa spun: tuburi identice pentru clasa A dar nu sunt interschimbabile pentru clasa A2. Asta se incearca sa se concluzioneze aici. blue a facut niste masuratori care apoi au fost "puse" in grafic de valderama si comparate cu graficul lui 8005 din foaia de catalog. Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Nu exista grafic al unui tub pentru o anumita clasa.Uita-te atent in ochii mei Unde am spus ca sunt caracteristici/grafice diferite pt o clasa sau alta .Eu ma refer la date,...tensiuni,curenti,...parametrii . Unde identifici tu asemenea parametrii pt clasa A2 aici ? download/file.php?id=28438&mode=view Arata-mi si mie , te rog . Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Mai bine ma uit pe topic unde sunt masuratorile lui blue ca sa pot sa iti raspund. Am gasit datele masurate de blue: download/file.php?id=28140&mode=view Si am pus aceleasi date (Uanodica = 500 si 550 la Ug = 0) pe graficul lui 8005 la blue pentru 500V am deja 102mA (si 127mA la 550V) iar la 8005 am 100mA abia la 600V. Referitor la datele despre o clasa. Cum nu sunt date in foaia de catalog datele pentru clasa A (puterea ne intereseaza de fapt) nu-mi ramane decat sa "banuiesc" puterea la care poate merge OT100. Daca am lampa nu-mi ramane decat sa masor sa vad cam ce putere suporta in clasa A (nu conteaza ca este A1 sau A2) si asta o fac la anumite tensiuni (300, 400 si 500V sau 400V 600V si 800V). Daca am puterea apoi imi aleg un PSF fie pentru clasa A1 sau A2 si am astfel datele pentru clasa A1 sau A2. Lampa nu-i tranzistor, deci pot gasi puterea maxima fara sa distrug lampa. Va "rosi" un pic tubul cand il vom forta un pic dar nu tuseste. Asa ochiometric pot spune ca linia lui OT100 cu Vg=-5V = lu linia lui 8005 cu Vg=0V. Uitandu-ma in tabel vad ca in clasa C se "jongealza cu tensiuni de la 115V pana la 200V deci un 5V <=> sub 5% ceea ce se intalneste si intre doua tuburi de acelasi tip. Insa in clasa A sau A2 un 5V in grila in plus sau 20mA reprezinta ceva. Watt-ul este greu in clasa A. Poate isi mai aduce aminte lazaroiu topicul unde eu am dat ca verdict ca doua lampi sunt aproape la fel desi am facut o aproximatie mai mare de 5%. Este clar ca o aproximatie trebuie facuta fata de un anumit reper. Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 la blue pentru 500V am deja 102mA (si 127mA la 550V) iar la 8005 am 100mA abia la 600V. Comparatia nu are sens. Blue a facut masuratori cu filamentul alimentat in DC . Este foarte important acest mic detaliu Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 ... Blue a facut masuratori cu filamentul alimentat in DC . Este foarte important acest mic detaliuDA ,capetele catodului au potenţial diferit(DC) în raport cu masă şi implicit în raport cu gc(am făcut vorbire de acest lucru acum câteva zile...) am prezentat chiar o img sugestivă. Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Asa este. Aveti dreptate .Astazi , impreuna cu Domn'Lazaroiu am stat cateva ore si am masurat 6 buc. OT100 la Ua=400V si 600V , cu filamentul alimentat la 10V in AC .Este cu totul altceva. Imediat punem si cateva date . Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Cateva determinari practice pentru 6 bucati de OT100,patru dintre OT100 sun NOS iar doua sunt folosite,dispersia parametrilor este neseminicativa intre cele sase tuburi.Alimentarea filamentului in AC la 10V si katod virtual.Tensiune anodica 400V si 600V.Tensiune de grila reglabila de la -50V la +50V capabila pentru maxim 3A.Aparate de masura analogice pentru curentul si tensiunea anodica si digital pentru Ug.Schema este simpla: sursa pentru anod de 400V si respectiv 600V (maxim 440mA),drosel pentru anod de 20H/100ohmi si maxim 250mA,echilibrarea pentru katodul virtual este facuta prin doua grupuri de rezistente de 30ohmi paralel/serie cu punctul de inseriere la zero volti (katodul) cuplata intre bornele filamentului si bineinteles o sursa pentru filamente de 10V/6A direct pe pinii de filament OT100. Rezultatele sunt in tabelul atasat,acum fiecare poate trage o concluzie,mai clar de atat poate face altcineva mai "dotat" tehnic.P.S mai pot sa testez si la 800V dar cred ca asta-i zona unde noi vom lucra cel mai mult; 400V...600V. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Da, acum datele par a fi aceleasi cu 8005 (sper sa nu ma fi inselat privirea, am luat 4 puncte la 20V la 0V si la -20V). Acum ca s-a inchis o dilema s-a redeschis alta: filament in CA sau CC . Eram curios (si daca nu este prea tarziu)daca se poate de prezentat niste masuratori (aceleasi) cu filament in DC. (doar alimentarea filamentului ar fi singura care se schimba, restul ramane la fel deci am fi indreptatiti sa "batem in cuie" un verdict legat de DC si CA la filament) pentru munca depusa! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Mă aşteptam să arate de această manieră fără acele sinuozităţi(am remarcat sinuozităţile şi în cazul blue).Nu permite sursa Ua(limitată la doar două tensiuni fixe) , interesat ar fi fost cu Ug=constant în special Ug=0V=constant şi Ua-variabilă(pentru suprapunere 8005). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum