Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

De unde stii tu ca nimeni nu are calificarea pentru a contesta datele? Ce calificare ar trebui dupa tine?

No ofense ,dar ce facem acum !? Ne apucam sa contestam datele date de producatori ??? Sau sunt mai importante anumite masuratori care nici macar nu respecta cerintele acestora ( filamentul alimentat in AC ) ? Eu nu zic ca determinarile sunt gresite . Dar macar trebuie sa facem diferente intre anumite conditii de functionare a tubului ....asta doar daca vrem sa tragem vreo concluzie. Ca daca revin pe tapet orgoliile nesabuite, atunci este o alta problema .
Link spre comentariu

Nu-i nici o ofensa ggg dar eu am intrebat ceva si reformulez: ce studii trebuie sa aiba o persoana pentru a fi in drept sa conteste o foaie de catalog? Cei care au facut aceste foi de catalog aveau doua creiere sau au urmat cursurile unei facultati de pe Marte? Eu cred ca orice om care este inteligent (deci care are un IQ peste o anumita valoare) chiar daca nu are studii in electronica poate si are dreptul sa conteste o foaie de catalog. Normal ca acea contestatie trebuie sa contina informatii ADEVARATE altfel nu se ia in discutie contestatia.

Foile de catalog cum sunt facute? Nu in urma unor masuratori (determinari)? Unde ar fi diferenta intre masuratorile facute de producator si masuratorile facute de un DIY-er acasa? (bineinteles ca se respecta anumite conditii)

L-am intrebat clar pe matropower la ce useri se refera afirmatia referitoare la contestatia foilor de catalog? Daca valderama propune solutia de a compara o foaie de catalog de la 8005 cu niste masuratori facute pe un OT100 inseamna ca contesta o foaie de catalog? (pai daca dorea sa conteste o foaie de catalog o mai accepta ca reper de comparatie??? )

Eu cred ca din toate datele care au aparut pana acum (grafice si masuratori) despre OT100 si 8005 valderama a "simtit" ca in clasa A tuburile nu sunt chiar identice insa in clasa B sau C pentru care au fost construite ele pot fi INTERSCHIMBABILE. Ca timp NU folosim aceste doua tuburi in aplicatiile tipice pentru care au fost construite nu se poate sa existe diferente mari?

Aduc si eu in discutie alt aspect de care am fost intrebat si nu am stiut sa raspund: GM70 normal si GM70 copper plate. Eu nu am gasit grafice specifice pentru GM70 copper plate. Daca schimb GM normal cu GM70 copper plate intr-o aplicatie pentru care a fost construita singura diferenta poate va fi durata de viata dar in rest nu ma astept sa fie diferente mai ales ca asa cum am zis nu am gasit grafice specifice pentru GM70 copper plate. Insa daca trec in domeniul audio ..... pai sa te tii tata! GM70 copper plate sunt laudate ca fiind net superioare. Deci pot sa transez ca GM70 este interschimbabila cu GM70 copper plate? Eu zic ca trebuie analizat in functie de aplicatia in care vrem sa le interschimbam.

lazaroiu nici eu nu citesc foarte foarte atent totul si normal ca mai cad din cand in cand "in pacat" cu o traducere facuta gresit sau o valoare citita aiurea pe fuga, dar repetitia unor lucruri este ... mama invataturii. Eu deja am asimilat ideea ca tuburile trebuie folosite pentru scopul pentru care au fost construite. Si asta pentru ca un user a avut bunavointa sa o scrie de mai multe ori. Daca era scrisa doar intr-un singur loc si o singura data si eu ca multi useri o treceam cu vederea. Deci nu consider ca inutila repetarea unor idei importante ori de cate ori se iveste ocazia.

Reaua vointa a lui matropower cred ca se observa cu ochiul liber. Cand vrei sa inveti cum spune el nu te apuci sa faci misto. Userii valderama si lazaroiu cand exista o dezbatere pe marginea unui subiect nu cred ca fac cum a procedat matropower desi nivelul cunostintelor in domeniul tuburilor le da dreptul. Dar stim cu totii ca:

Domnul e domn si-'n pielea goala

Link spre comentariu

Reaua vointa a lui matropower cred ca se observa cu ochiul liber. Cand vrei sa inveti cum spune el nu te apuci sa faci misto.

Bati campii intr-un mod nepoliticos !

NU ma supar dl Vali!

Incerc sa invat cu ajutorul dvs si al colegilor de forum!

Cu stima si respect!

Ce vezi rau in chestia asta ?

Cum sa invete daca nu pune intrebari ? De aia este forum de electronica .

Daca a nimerit o intrebare care poate fi stanjenitoare ( dar nu pentru nivelul Dnului Vali ) inseamna ceva pentru tine ( daca esti adeptul teoriei conspiratiilor ) dar pentru un incepator poate nu inseamna nimic , decat cel mult o formulare defectuoasa .

In timp , va acumula suficiente informatii si nu va mai intreba chestii care voua vi se par simple .

Daca revenim la OT100 , singurul care ne poate lamuri este chiar @blue .

Cu siguranta , cand va avea timp , ne va lamuri cum sta treaba ...eroare de catalog , eroare de masura , dispersie mare a parametrilor lampii fata de catalog etc .

PS : eu sunt partizanul ideii ca 8005 si OT100 sunt la fel , cu rezerva ca OT100 are puterea disipata mai mica...

Link spre comentariu

Reciteşte hpvictor:

...Conform celor anexate in catalog este dat modul de folosire in clasa Apentru pentru un tub deschis aproape de disipatia maxima la anod in clasa A...

IN ATENTIA LAMPARILOR-SE FOLOSESTE "MATERIALUL CLIENTULUI"...

Şi lasă expresii de genul

Bati campii intr-un mod nepoliticos !" inchis citat>

pentru alţii.

Link spre comentariu

hpavictor uita-te mai in urma!

Daca feri.visky pune o foaie de catalog asa cum este, lazaroiu la fel o preia si o foloseste fara sa insereze replici de prost gust, cum de matropower se gaseste mai destept si adauga in partea de sus a foii de catalog pusa de feri.visky : IN ATENTIA LAMPARILOR-SE FOLOSESTE "MATERIALUL CLIENTULUI si culmea ca el se "inclina" in fata foilor de catalog. Pai cand esti la inceput si vrei sa inveti te uiti ce este in foaia de catalog nu-ti pierzi timpul sa adaugi texte de prost gust.

Link spre comentariu

Pai sunt deja...:cry:

Pentru mine nu poţi fi "vătaf"(poate pentru matropower şi alţii ca el...). OT100 în A2 înregistrează diferenţe în raport cu foaia de catalog 8005 până acum.
Link spre comentariu

Foile de catalog cum sunt facute? Nu in urma unor masuratori (determinari)? Unde ar fi diferenta intre masuratorile facute de producator si masuratorile facute de un DIY-er acasa? (bineinteles ca se respecta anumite conditii)

Poti sa faci scoala si pe Marte si tot nu ai experienta producatorilor de tuburi. Teorie este inteleasa pana in cele mai mici detalii si aplicata in conformitate. Producatorii sunt referinta pt ca ei iti indica cum sa folosesti tubul, in ce domenii sa-l aplici, in ce clase de functionare si in ce moduri de operare. Nimeni nu te opreste sa-l folosesti altfel dar nici nu poti clama dupa aceea ca datele date de producator, nu corespund.Tocmai ce am spus mai devreme. Intr-o foaie de catalog apare ca filamentul lui OT100 trebuie alimentat in AC si nu in DC.Pt ca OT100 are catodul ca si filament , acest aspect este deosebit de important. Practic la 10 V in DC emisia difera comparativ cu conditiile de lucru in alternativ. Este normal ca acele caracteristici sa fie diferite .Dar care pot fi corecte in conditiile de functionare in DC dar nu coincid cu cele din catalog si folosite ca atare de ceilalti lampari de pe planeta .
Link spre comentariu

Tonul lui matropower nu a fost nici pe departe cel mai politicos, iar daca vrei sa inveti ceva de la altul intai trebuie sa-l respecti, mie asa mi se pare normal. Ca a facut o confuzie sau nu (si aici e mai grav) e problema lui.Iar pt adrian_pic pe langa ce a raspuns si ggg, as putea sa adaug ca e posibil tuburile sa fie masurate utilizand caracterograful, o foaie de catalog nu presupune cateva masuratori in anumite puncte si trasarea caracteristicilor statice pe foaia milimetrica. Cu un caracterograf se pot descoperi diverse neuniformitati ale caracteristicilor care se urmaresc a fi corectate de departamentul de proiectanti pe cat posibil.Toata treaba cu OT100 versus 8005 o vad ca pe o furtuna intr-un pahar cu apa. OT100 nu a fost chiar asa de raspandita asadar posesorii sunt un nr restrans si in consecinta cred ca isi pot masura (in masura dotarilor/posibilitatilor) exemplarele daca vor sa iasa calculele la a n-a zecimala fix cu materialul avut in dotare. Astfel se pot apropia cat mai mult de domeniul de tensiuni in care au de gand sa utilizeze lampa.Nici o foaie de catalog nu e perfecta, trebuie avut in vedere ca o foaie de catalog s-ar putea sa fie rezultatul interpolarii a mai multor caracteristici foarte apropiate a tuburilor de pe linia de productie, dinainte de a fi puse in vanzare la vremea aia.Eu zic sa luam de buna foaia de catalog a lui 8005(exceptand disipatia anodica), nu degeaba e prezentata in 2 surse (cataloage) diferite ca fiind asociata si lui OT100, aia care au facut cataloagele alea nu cred ca si-au propus sa fabrice maculatura. La cat de greu se gasesc OT100 pe la noi, 8005 nos tind sa cred ca nu o sa apara prea curand si pana atunci vorbim discutii. Cred ca si atunci se va gasi cineva sa vina cu ideea de a le pune pe un caracterograf pe fiecare, altfel nu o sa fie perfecta comparatia.Hai sa revenim la A2!

Link spre comentariu

Nici o foaie de catalog nu e perfecta, trebuie avut in vedere ca o foaie de catalog s-ar putea sa fie rezultatul interpolarii a mai multor caracteristici foarte apropiate a tuburilor de pe linia de productie,...

DA ,acum revenind la OT100-A2 se poate remarca că un PSF dat se situează în zona Ug_0=0V +_ câţiva volţi ,desigur în această zonă pot exista diferenţe OT100 vs 8005 ,eventuale diferenţe devin nesemnificative în clasă C sau clasă B(regim negativ avansat -Ug_0 zeci sute de volţi).

Ca să ne putem lămuri ar trebui trasat măcar pentru Ug=0=constant(două trei exemplare OT100-NOS pentru interpolare ,determinări cât mai precise).

Pentru clasa B sau clasa C OT100 poate fi echivalat lejer 8005(exceptând disipaţia) ,în A2 am rezerve... .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări