zbodeoc Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 @ wavelenght 18.5 cm adica 1.6GHz, acolo e vorba de 40W util...Pina-n 20kHz eu cred ca se poate obtine 150W-util in clasele A intrunite, la o disipatie anodica de ~310W. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Urmeaza lampa de la cuptorul cu microunde sa vedem cine o propune ......SE clasa A+++ lejer 100w rms Link spre comentariu
RockDok Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Asa cum vad eu viitorul, acest fel de lampi + SMPS vor face puterea. Daca ar fi vorba despre estetica ... Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Am gasit ceva despre OT100=8005... Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Din cate imi aduc aminte pagina respectiva face parte dintr-un catalog polonez?, cam cat DEX-ul de gros. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Am gasit ceva despre OT100=8005...Multumim d-le F.Visky ...foarte corect,asta am aratat si eu aici :viewtopic.php?f=28&t=74524&start=270...unde am dat adresa catre intreg catalogul http://frank.pocnet.net/vademecum4.htmlMa rog,nu mai conteaza...,fiecare lucreaza dupa documentatia in care are incredere. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Pai daca scrie clar in cataloage ca sunt identice , iar unii sustin ca nu sunt ...ce facem , nu mai lucram dupa cataloage ? Inteleg ca exista dispersie la lampi , dar daca sunt diferite cu mult fata de datele de catalog inseamna ca aparatele cu care s-au facut masuratorile si a rezultat ca au parametrii diferiti de cei declarati de fabricant pot fi defecte , pot exista erori in catalog sau lampile cu pricina sunt varza si nu pot fi folosite ...Inclin totusi catre o eroare umana...oricum nu conteaza . Conform standardelor mele , OT100 poate fi inlocuita functional ( mici modificari substantiale ) cu 2x GU50 ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 În regimul ăsta de grilă încercuit cu roşu în img or fi echivalente(clasa B sau C) aici se discută în clasa A2 regim -Ugc apropiat de 0V(situaţie în care pot exista diferenţe semnificative OT100 în raport cu 8005). Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Sunt cativa colegi care contesta cataloagele producatorilor. Din punctul meu de vedere aceste cataloage sunt rodul "testarii la sange" a produselor si nimeni nu are calificarea si instrumentele sa le conteste! Au lucrat la ele inginierii care au proiectat (inventat aceste lampi - 8005 si OT100!) pe vremea cand multi dintre noi nu existau inca. Eventual pot exista mici deosebiri datorita specificului fiecarei fabrici sau chiar a lotului! PS. Nu pot sa nu remarc postul prietenului meu Victor: Pai daca scrie clar in cataloage ca sunt identice , iar unii sustin ca nu sunt ...ce facem , nu mai lucram dupa cataloage ? Inteleg ca exista dispersie la lampi , dar daca sunt diferite cu mult fata de datele de catalog inseamna ca aparatele cu care s-au facut masuratorile si a rezultat ca au parametrii diferiti de cei declarati de fabricant pot fi defecte , pot exista erori in catalog sau lampile cu pricina sunt varza si nu pot fi folosite ... Inclin totusi catre o eroare umana...oricum nu conteaza . Conform standardelor mele , OT100 poate fi inlocuita functional ( mici modificari substantiale ) cu 2x GU50 ... La care impreuna cu wavebourn ( un alt iubitor al GU50) subscriu si eu! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 matropower ai văzut cumva foaia de catalog OT100 ?!, sau ce foi de catalog se contestă ?,cine contestă foi de catalog ? fii explicit !(tu şi victor). Un tub blocat în repaos clasa B sau C download/file.php?id=28610&mode=view se poate echivala cu uşurinţă... Un tub deschis aproape de disipaţia maximă la anod în repaos clasaA(A1-A2) NU se poate echivala cu uşurinţă. Pune tu sau victor(dacă puteţi) caracteristicile de transfer OT100 date de producator-aici , să vedem cine le contestă. Până acum în legătură cu OT100 apar decât cateva determinări fizice certe sau mai puţin certe(blue) în clasaA2 care nu se suprapun cu graficul 8005. Unii vor OT100 echivalent 8005 în clasaA2 , poate aşa o fi dar în ce bază ?(în baza clasei B sau C telefonie telegrafie download/file.php?id=28438&mode=view ...). matropower în acest domeniu trebuie să mai acumulezi după care poţi fi mai exact în aprecieri("votezi şi nu ştii ce votezi" acum ...). Aşa cum se poate înţelege cu uşurinţă eu-valderama NU contest foaia de catalog OT100 pentru simplu motiv că nu o văd sau deţin , în principiu nu contest foi de catalog(eventual pot genera o foaie de catalog în baza unei realităţi fizice-materiale). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Sunt cativa colegi care contesta cataloagele producatorilor. sa inteleg ca esti fricos? Ori dai numele userilor ori te abtii (de jumatati de masura nu are nimeni nevoie). Din punctul meu de vedere aceste cataloage sunt rodul "testarii la sange" a produselor si nimeni nu are calificarea si instrumentele sa le conteste!De unde stii tu ca nimeni nu are calificarea pentru a contesta datele? Ce calificare ar trebui dupa tine?De unde stii ce instrumente sunt nevoie pentru a contesta datele? Ai impresia ca iti trebuie tehnologie High Tech? N-are blue sau alti useri de aici 2-3 lampi 8005 ca imediat se dadea verdictul pentru clasa A intre OT100 si 8005! Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 ******************************************* N-are blue sau alti useri de aici 2-3 lampi 8005 ca imediat se dadea verdictul pentru clasa A intre OT100 si 8005! Corect,ultima fraza spune un mare adevar: pentru a compara cele doua tuburi practic ar trebui sa avem ambele exemplare,OT100 si 8005 RCA si asa cred ca totul ar deveni foarte clar. Exact asa am patit eu pentru un proiect ce la realizat un user respectabil de pe acest forum ,un amplificator cu tubul RS1003 cu care a fost prezent si la ultima auditie din Bucuresti organizata de onorabili si si care a reprezentat revelatia intalniri,ce vreau sa spun?... ... am avut discutii despre echivalenta lui RS1003 si SRS551,una si aceeasi lampa,una realizata in vest alta realizata in est (pe timpul cortinei de fier),parerile fiind impartite datele de catalog fiind din acelasi catalog ca si cel cu 8005 (OT100) unde sunt date cam strict pentru aplicatiile in RF sau clase de functionare C,B sau altele.... In momentul cand am primit doua bucati de astfel de tuburi; un RS1003 si un SRS551 si facand comparatie practica am ajuns la concluzia ca nu exista nicio diferenta intre ele,dar absolut nicio diferenta,bineinteles intr-un montaj SE clasa A cu Ps=15W. Deci,se pare ca pana nu vom gasi si un 8005 pentru a compara practic cele doua tuburi,nu vom ajunge la nicio concluzie clara. P.S imi cer scuze pentru iesirea din topic,daca considerati ca este inutila aceasta adaugire,rog sa fie stearsa. RS1003[sRS551] tuburi formidabile si foarte usor de condus pe langa o putere pe sarcina considerabila,pacat ca nu se mai fabrica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Nu trebuie să existe 8005 fizic-material(considerăm foaia de catalog 8005 precisă),OT100 există fizic-material ,trasăm pentru OT100 ug=constant=0V ,ug=constant=-20V ,ug=constant=+20V ,-40V ,+40V... şi comparăm(determinările se pot face sub disipatia maximă admisă la anod...). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Ramane sa vedem daca are timp blue pentru a trasa OT100 ug=constant=0V ,ug=constant=-20V ,ug=constant=+20V ,-40V ,+40V... şi comparăm(determinările se pot face sub disipatia maximă admisă la anod...). Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Ramane sa vedem daca are timp blue pentru a trasa OT100 ug=constant=0V ,ug=constant=-20V ,ug=constant=+20V ,-40V ,+40V... şi comparăm(determinările se pot face sub disipatia maximă admisă la anod...). Sa nu uitam ca este EXTREM de important cum este facuta alimentarea filametului.Pentru o determinare foarte precisa eu as recomanda o infasurare bifilara pe secundarul de filamente de 2X5V (4A-4,5A) iar drept katod virtual sa fie luat in seama punctul de inseriere al celor doua tensiuni de filament,bineinteles fazate corect,astfel eliminam orice suspiciune in ceea ce priveste emisia uniforma pe intreaga lungime a filamentului. Corect,determinarile se pot face sub 75W,undeva la 50W...55W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum