Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

De o vreme ma tot impiedic de niste lampi si niste condensatoare MKP de 10uF/1100V ce le am prin gospodarie. Lampile sint astea http://www.qro-parts.com/images/pdf_files/GI7BT.pdf , ma gindesc sa le pilotez (in teste doar!!!) cu TDA7294. In imaginea urmatoare gasiti si magnitudinea curentilor de grila... ☺

Da sarcina, de cat e sarcina?? Banui ca de fro opt ohmi si fro treij da kilovati?? :rade:
Link spre comentariu

Ah, multumesc de intrebare Valderama!, dragut din partea ta ca-ti manifesti nelinistea in legatura cu acest inceput de tentativa de subiect. Oricit de mult as fi tentat de o solutie proprie ma gindesc totusi ca ar trebui sa incerc o solutie clasica de pilotare, cum ar fi acel PP de 40W cu EL84 cu care ne-ai lasat masca pe toti. Apropo, nu-i dai si tu un nume ca sa facem referinte mai rapide in viitor?! Nu's de ce mi se pare ca i s-ar potrivi "Bator" sau "Terminator"...Dar sa revenim, daca te uiti mai atent observi ca poti merge pina-n +25V pe grila si la tensiuni anodice mai scazute. Ar merita o ridicare a caracteristicilor la tensiuni anodice pina-n 500V si la curenti pina-n 0.4A (0,6 - fiind maxim admisibil).

Link spre comentariu

"Rasfoind" din nou acest topic , mi-a atras atentia un mic detaliu care este specificat in foaia (foita) de catalog care este cu cateva posturi mai sus, unde spune, ca tensiunea la filament pt OT100 este de 10V, dar in AC. Iar acest lucru pare sa aiba sens cu articolul ( http://www.emissionlabs.com/html/club/labreport.htm )de unde a spicuit si Blue despre legarea filamentului in DC si unde scrie (un pic mai jos) ca

Besides, the tube curves are violated, meaning the real bias point is not the expected one from the tube curves.

Ai aici

http://4.bp.blogspot.com/-JXKFZUw7P5k/T ... upply1.jpg

o imagine sugestivă(similar accident filament OT100 blue...).

Cu alte cuvine DC(filament) chiar bine conectat ţine permanent potenţiale diferite la capetele catodului cu încălzire directă ,practic nu ne putem lămuri până acum dacă "OT100=8005"...

Link spre comentariu

@zbodeoc„Ghii, măi Bator, ghii, măi sărace!“Ia vezi tu cu abureala(500V) ce scrii ceva mai sus(în pagină):

De o vreme ma tot impiedic de niste lampi si niste condensatoare MKP de 10uF/1100V ce le am prin gospodarie...

acum vrei "500V" ai sucit "macazul(A22)".
Link spre comentariu

Da, da, la acel Bator ma gindeam... ☺N-are rost sa ma citezi ca stiu ce-am scris, 1kV e tensiunea maxima la care m-as incumeta. Dar as putea la fel de bine sa scutesc condensatorii astia pentru un GM70 si sa merg cu tensiune mai joasa, pentru ca se pare ca lampa poate curent mare (dar atunci si curentii de grila sint mai mari). Cu un TDA7294 am loc de manevra atit in tensiune cit si in curent si cred ca pina-n zona 500V/0,4A lampa e destul de liniara.

Link spre comentariu

Trafo out ar fi un cosmar...cu izolatie , intrefier , totul ca la carte ! Racirea fortata nu este prea zgomotoasa ?Este doar un simplu exercitiu de gandire sau un viitor proiect cu grasana GI7 ?

Link spre comentariu

E un exercitiu dar nu-mi lipseste nimic sa-l transform macar intr-un experiment, daca nu socotesc timpul disponibil...Racirea fortata e de 24 cmh adica vreo 14 cfm adica jumate din debitul unui ventilator de carcasa de 120mm la ~1200 ture (silentios) + plus ca pot sa-l aleg cu lagare si montare orizontala (cele cu lagare sint mai silentioase dar se consuma repede daca se monteaza vertical)

Link spre comentariu

Ce ma intriga la lampa asta este ca la o disipatie anodica de 350W are un filament de ~25W...

Si eu am observat acest lucru, posibil ca aceasta putere disipata pe anod de 350w sa fie in impuls...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări