zbodeoc Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 De o vreme ma tot impiedic de niste lampi si niste condensatoare MKP de 10uF/1100V ce le am prin gospodarie. Lampile sint astea http://www.qro-parts.com/images/pdf_files/GI7BT.pdf , ma gindesc sa le pilotez (in teste doar!!!) cu TDA7294. In imaginea urmatoare gasiti si magnitudinea curentilor de grila... ☺ Link spre comentariu
Piotr67 Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 De o vreme ma tot impiedic de niste lampi si niste condensatoare MKP de 10uF/1100V ce le am prin gospodarie. Lampile sint astea http://www.qro-parts.com/images/pdf_files/GI7BT.pdf , ma gindesc sa le pilotez (in teste doar!!!) cu TDA7294. In imaginea urmatoare gasiti si magnitudinea curentilor de grila... ☺Da sarcina, de cat e sarcina?? Banui ca de fro opt ohmi si fro treij da kilovati?? Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2012 La o prima estimare arata ca o lampa "rea" adica promite mult Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Ce ma intriga la lampa asta este ca la o disipatie anodica de 350W are un filament de ~25W... Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Este un GU50 cu steroizi . Asa , ca sa moara dUSMANU de ciuda , ca este primul pe lista lui !. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 În care A2 zici că mergi măi zbodeoc http://www.qro-parts.com/images/pdf_files/GI7BT.pdf ...,ăla de +5V(gc-vârf) ,sau ai găsit altul (probabil un "A22 a la zbodeoc grila de comandă la potenţial fix şi atacul pe catod" sau ceva gen "oblio-A22"...). Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Ah, multumesc de intrebare Valderama!, dragut din partea ta ca-ti manifesti nelinistea in legatura cu acest inceput de tentativa de subiect. Oricit de mult as fi tentat de o solutie proprie ma gindesc totusi ca ar trebui sa incerc o solutie clasica de pilotare, cum ar fi acel PP de 40W cu EL84 cu care ne-ai lasat masca pe toti. Apropo, nu-i dai si tu un nume ca sa facem referinte mai rapide in viitor?! Nu's de ce mi se pare ca i s-ar potrivi "Bator" sau "Terminator"...Dar sa revenim, daca te uiti mai atent observi ca poti merge pina-n +25V pe grila si la tensiuni anodice mai scazute. Ar merita o ridicare a caracteristicilor la tensiuni anodice pina-n 500V si la curenti pina-n 0.4A (0,6 - fiind maxim admisibil). Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 "Rasfoind" din nou acest topic , mi-a atras atentia un mic detaliu care este specificat in foaia (foita) de catalog care este cu cateva posturi mai sus, unde spune, ca tensiunea la filament pt OT100 este de 10V, dar in AC. Iar acest lucru pare sa aiba sens cu articolul ( http://www.emissionlabs.com/html/club/labreport.htm )de unde a spicuit si Blue despre legarea filamentului in DC si unde scrie (un pic mai jos) ca Besides, the tube curves are violated, meaning the real bias point is not the expected one from the tube curves. Ai aici http://4.bp.blogspot.com/-JXKFZUw7P5k/T ... upply1.jpg o imagine sugestivă(similar accident filament OT100 blue...). Cu alte cuvine DC(filament) chiar bine conectat ţine permanent potenţiale diferite la capetele catodului cu încălzire directă ,practic nu ne putem lămuri până acum dacă "OT100=8005"... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 @zbodeoc„Ghii, măi Bator, ghii, măi sărace!“Ia vezi tu cu abureala(500V) ce scrii ceva mai sus(în pagină): De o vreme ma tot impiedic de niste lampi si niste condensatoare MKP de 10uF/1100V ce le am prin gospodarie...acum vrei "500V" ai sucit "macazul(A22)". Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Da, da, la acel Bator ma gindeam... ☺N-are rost sa ma citezi ca stiu ce-am scris, 1kV e tensiunea maxima la care m-as incumeta. Dar as putea la fel de bine sa scutesc condensatorii astia pentru un GM70 si sa merg cu tensiune mai joasa, pentru ca se pare ca lampa poate curent mare (dar atunci si curentii de grila sint mai mari). Cu un TDA7294 am loc de manevra atit in tensiune cit si in curent si cred ca pina-n zona 500V/0,4A lampa e destul de liniara. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Trafo out ar fi un cosmar...cu izolatie , intrefier , totul ca la carte ! Racirea fortata nu este prea zgomotoasa ?Este doar un simplu exercitiu de gandire sau un viitor proiect cu grasana GI7 ? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 E un exercitiu dar nu-mi lipseste nimic sa-l transform macar intr-un experiment, daca nu socotesc timpul disponibil...Racirea fortata e de 24 cmh adica vreo 14 cfm adica jumate din debitul unui ventilator de carcasa de 120mm la ~1200 ture (silentios) + plus ca pot sa-l aleg cu lagare si montare orizontala (cele cu lagare sint mai silentioase dar se consuma repede daca se monteaza vertical) Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Ce ma intriga la lampa asta este ca la o disipatie anodica de 350W are un filament de ~25W...Si eu am observat acest lucru, posibil ca aceasta putere disipata pe anod de 350w sa fie in impuls... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Cam despre asta e vorba, ca factor de marime... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 In datasheet scrie: Output power in continuous wave operation(1050V anode voltage and 300mA anode current = 315W) at lest 40W Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum