Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

Cam asta ne spune blue până acum apoximativ (OT100 ,nu strica şi Ug>0 cu pas 5V chiar dacă se utiliza Ua ceva mai mică , ceva plus acurateţe dacă se mai poate în determinări).

post-18717-139829498668_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cam asta ne spune blue până acum apoximativ (OT100 ,nu strica şi Ug>0 cu pas 5V chiar dacă se utiliza Ua ceva mai mică , ceva acurateţe mai mare dacă se poate în determinări).

Deocamdata o sa iau de bun acest grafic,dar astazi mi-au venit si mie OT100 si o sa "asez" un PSF cu -13V pe grila si Ub=560V sa vad daca voi avea un curent anodic de 100mA,luand de buna schema si cu o rezistenta R=22ohmi intrerupta (negativare mai mare!),dar si cu rezistenta buna,deci un Rkatod echivalent de 13ohmi la 100mA deci vor mai fi inca 1.3V plus cei -13V inseamna pe grafic -14.3V si un curent anodic Ia=100mA,dupa schema. Daca se dovedeste ca totul este perfect,voi genera caractersiticile reale pentru OT100 si bineinteles ca voi schimba si modelul LTC pentru aceasta lampa...... mai cercetam,deocamdata mai trebuiesc date,asa cum bine ati spus si dv.cerand o acuratete mai mare in deterimnari si cred ca sunteti de acord cu mine ca si aparatura folosita in aceste determinari,inclusiv sursele de alimentare reprezinta un factor important in precizia rezultatelor,comparativ cu laboratoarele unde se fac aceste teste la nivel profesional. Puneti alaturi cateva AMC digitale sau analogice de acelasi tip si masurati in acelasi loc si va garantez 100% ca veti obtine trei rezultate diferite,nu cu mult,dar diferite mai ales cand dorim un rezultat cu 1...2 zecimale. Repet; deocamdata o sa iau de bune aceste rezultate.
Link spre comentariu

Eu tot nu inteleg dar o las asa.Sau daca are cineva bunavointa sa explice... Din masuratorile lui Blue reiese ca la Ua=550V si Ug=-15V rezulta aprox. 59 mA . Oricum o dam nu se "vad" (cca.) 100 mA la Ug=-13V cu Ua=560V .

Link spre comentariu

@ggg

da , ai dreptate(dacă considerăm ug=-13V/ download/file.php?id=28155&mode=view ne conduce la ia 65mA-68mA-70mA functie de acurateţea determinărilor-blue)...,referitor la explicaţii-singurul în măsură ar fi blue(până acum ,ca şi exemplu eu am bunăvoinţă dar nu pot explica -13V/100mA/550V).

O concluzie certă "OT100=8005" devine posibilă dacă apar determinări cât de cât precise(în lipsa unui grafic dat de producător OT100).

post-18717-139829498981_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu cred ca va fi de mare ajutor,dar cam atat am eu dintr-un catalog german despre OT100,nimic mai mult,de fapt este un mini-catalog:imi cer scuze pentru calitatea pozelor,sunt facute cu telefonul.

Link spre comentariu

@valderama, multumesc pt graficele trasate, eu nu am avut timp@Lazaroiu ,sursa de Ua este stabilizata, la 550v/100mA tensiune cade cu 4-5vAparatele de masura sint Beckman Industrial HD153 si un RadioShack DM, sursa de tensiune negativa 0-15v stabilizata cu citire de tensiune instrument analogicNu am insistat sa pun cu mare precizie tensiunea anodica , de pilda in loc de 500v, 502v s.a.m.d.@ggg, este firesc sa fi nedumerit, de acea am rugat moderatorul (multumesc) sa stearga postarea cu concluzii si iata de ce :Am luat tensiunea de 400v si Ug=-10v rezulta 34 mATensiunea de filament este de - 10v + deci c.c.Am intrerupt rezistorul de la ramura plus la masa prin intermediul potentiometrului de 20 ohm pt echilibrare rezulta pt Ua=400v si Ug=-10v un curent Ia=18,5mAAm intrerupt rezistorul de pe ramura minus si rezulta un curent anodic de 59 mA !Masuratori reale ramin cele din tabelul dupa care valderama a ridicat caracteristicile asa ca in situatia Ua=560v Ia=100mA rezulta o tensiune de negativare de -Ug=aprox 8vStiu ca o rezolutie pt mai multe curbe ar fi fost mai bine, deocamdata dar atata timp am avut la dispozitie, oricum ma bucur ca topicul prezinta interes...

Link spre comentariu

...Am intrerupt rezistorul de la ramura plus la masa prin intermediul potentiometrului de 20 ohm pt echilibrare rezulta pt Ua=400v si Ug=-10v un curent Ia=18,5mAAm intrerupt rezistorul de pe ramura minus si rezulta un curent anodic de 59 mA !...

Si care ar fi explicatia fizica - dincolo de constatarea ca ceva nu e in regula? Sau e normal? Daca aveti timp ar fi interesant de repetat experimentul cu polaritatea alimentarii filamentului inversata...eu ma gandesc deja la o deplasare a filamentului in interiorul lampii/anodului.
Link spre comentariu

...Am intrerupt rezistorul de la ramura plus la masa prin intermediul potentiometrului de 20 ohm pt echilibrare rezulta pt Ua=400v si Ug=-10v un curent Ia=18,5mAAm intrerupt rezistorul de pe ramura minus si rezulta un curent anodic de 59 mA !...

Si care ar fi explicatia fizica - dincolo de constatarea ca ceva nu e in regula? Sau e normal? Daca aveti timp ar fi interesant de repetat experimentul cu polaritatea alimentarii filamentului inversata...eu ma gandesc deja la o deplasare a filamentului in interiorul lampii/anodului.
Am inversat polaritate de alimentare a filamentului si asa cum am prevazut nu sa intimplat nimicCred ca explicatia este insumarea algebrica a tensiunii de pe rezistorul valid cu a tensiunii de negativare efect ce produce o modificare a negativarii reale sau ?
Link spre comentariu

"Rasfoind" din nou acest topic , mi-a atras atentia un mic detaliu care este specificat in foaia (foita) de catalog care este cu cateva posturi mai sus, unde spune, ca tensiunea la filament pt OT100 este de 10V, dar in AC. Iar acest lucru pare sa aiba sens cu articolul ( http://www.emissionlabs.com/html/club/labreport.htm )de unde a spicuit si Blue despre legarea filamentului in DC si unde scrie (un pic mai jos) ca

Besides, the tube curves are violated, meaning the real bias point is not the expected one from the tube curves.

post-38982-139829500462_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări