Vizitator Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Probabil ca OT-urile lui blue s-au deschis la curentul nominal fara a intra in un regim pozitiv oricum A2 inseamna si curent nunumai tensiune ,teoretic intra in A2 finala numai la nivele mari de putere!!Cit de curind incep si eu experimentele cu OT-urile mele sa vedem ce si cum!!! Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Din cauza unui rezistor ars datele masuratorilor sint gresite, concret unul din cele doua rezistoarele de pe filamentul OT100 era intrerupt deci curentul catodic nu se putea echilibra prin potentiometrul de 20 ohmAm sa revin cu noile masuratori. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Eu raman la convingerea ca tuburile OT100 si 8005RCA sunt similare,asa dupa cum spune si in ,in poza de mai jos, diferentele sunt extrem de mici (subliniat cu rosu),sa nu uitam ca amplificatoartele McIntosh care aveau in final 8005RCA acceptau fara modificari OT100 TUNGSRAM. Eu am "tras" caracteristicile lui OT100 din LTC dupa modelul Koren2008 cu care lucrez eu si se pare ca tuburile sunt echivalente,de altfel se vede (cine are ochi sa vada!) si in tabelul d-lui T.Mugurel unde a testat 22 de OT100 cu grila la zero volti... Mai jos ;familia de caracteristici din LTC pentru modelul OT100-Koren si o poza din . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Aici download/file.php?id=28106&mode=view scrie aşa "normally replaceable-slightly different" ,adică în mod normal OT100 poate fi înlocuită cu 8005 existând totuşi uşoare diferenţe. Sau poate se traduce altfel,să ne lămurească cine doreşte. Dovezi puerile în susţinerea unui punct de vedere("OT100=8005") în opinia mea.Chiar dacă una din rez 22R(catod) este întreruptă download/file.php?id=28031&mode=view aşa cum precizează blue..., văd acolo -13,3V în chenar roşu(sau nu văd bine ?!), aici download/file.php?id=28032&mode=view în schimb nu prea văd cathode follower & constant current source circuit("a la Michimori" & blue)... Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Pai eu nu tot asta am spus????: "Eu raman la convingerea ca tuburile OT100 si 8005RCA sunt similare,asa dupa cum spune si in ,in poza de mai jos, diferentele sunt extrem de mici (subliniat cu rosu),sa nu uitam ca amplificatoartele McIntosh care aveau in final 8005RCA acceptau fara modificari OT100 TUNGSRAM. Eu am "tras" caracteristicile lui OT100 din LTC dupa modelul Koren2008 cu care lucrez eu si se pare ca tuburile sunt echivalente,de altfel se vede (cine are ochi sa vada!) si in tabelul d-lui T.Mugurel unde a testat 22 de OT100 cu grila la zero volti... Mai jos ;familia de caracteristici din LTC pentru modelul OT100-Koren si o poza din " Iar caracteristicile rezultate din modelul Koren chiar vi se pare puerile??? Oricum,eu ma retrag din aceasta disutie,mai mult decat atat eu nu am cum sa dovedesc,OK! O sa primesc cat de curand foaia de catalog pentru OT100 si atunci ne vom lamuri... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Modelul 8005 Koren poate doriţi să spuneţi(asimilat OT100...)... Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Modelul 8005 Koren poate doriţi să spuneţi(asimilat OT100...)...Sigur,asa este...,probabil sau chiar sigur si Koren a asimilat modelul folosind caracteristicile lui 8005. Acum asteptam masuratorile lui si sper sa se faca lumina,sunt foarte curios ce rezultate va obtine din masuratori si daca este OK,voi modela si eu un OT100 dupa rezultatele practice... Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2012 @valderama & @Lazaroiu, ridic eu caracteristica tubului, reglarea tensiunii anodice o pot face de la 200v-600v cu pasi de aprox 30v si sa tin constant curentul sau pot mentine constanta tensiunea anodica sa zicem la 600v si sa reglez -Ug cu citirea curentului, ce ziceti ? Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 blue propunerea ta suna cam asa: CALULE VREI OVAZ? (bine nu ma refer la valderama sau lazaroiu ci pentru noi ceilati). Daca ai putea ridica pentru mai multe tuburi OT100 (se zvonea ca nu ai doar unul singur ) ca sa mai "stoarcem" o infomratie in plus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 @valderama & @Lazaroiu, ridic eu caracteristica tubului, reglarea tensiunii anodice o pot face de la 200v-600v cu pasi de aprox 30v si sa tin constant curentul sau pot mentine constanta tensiunea anodica sa zicem la 600v si sa reglez -Ug cu citirea curentului, ce ziceti ?DA(ar fi interesant şi instructiv) ,poate se lămureşte "dilema" în care ne aflam... Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Am ridicat rapid niste caracteristici dar nu sint multumit fiindca tensiunea anodica reglabila in trepte nu este stabilizata , imediat voi elibera de pe o placa de incercare, sursa dubla de 110-400v si prin inserierea lor voi avea fara probleme 110-800v stabilizati, revin intr-o jumatate de ora... Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Blue! Toata stima pt efortul care-l faci Am ridicat rapid niste caracteristici dar nu sint multumit ...Dar cu toate astea tot nu cred ca vor fi diferente notabile intre 8005 si OT100 . Sunt convins ca diferentele vor fi sub 1%.Asteptam cu nerabdare , rezultatul Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Referitor la OT100 si 8005 din punctul meu de vedere diferentele practic nu exista!Cune doreste sa le caute nu are decat. Daca cumva exista d.p.d.v audio sunt insesizabile!Mai bine am incerca sa ne concentram eforturile pe sora sovietica G811. Aceasta este mult mai accesibila atat pret cat si ca posibilitate de a o procura.Asa ca cine a studiat G811 este rugat sa explice si sa aduca informatii. Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2012 datele pt un OT100 nou: Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Ce u(miu) are OT100 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum