Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clasa A2

blue

Postări Recomandate

Posibil, inclin sa cred totusi ca data fiind impendanta redusa a transformatorului omul (un norvrgian) a avut la indemina doar acest EDCOR nu prea ieftin , cam 100$Ideea este ca pt A2 tuburile sint destul de greu de procurat iar 6C33C in afara pretului rezonabil are citeva atuuri importante iar cu un servobias se poate stapani, ma mai gandesc...

Link spre comentariu

Frumoasa schema cu 6C33C,d-le Marius ! Printre putinele scheme de pe net care simulate "functioneaza" perfect fara sa fac nicio modificare,om serios cel ce a publicat aceasta schema. Mi-am perims sa postez aici cate ceva in plus pentru completarea "dosarului" tehnic al acestui proiect,daca cineva va dori sa-l abordeze. Aveti si o iamgine cu semnalul pe G1 la 6C33C pentru a se vedea clar in ce clasa functioneaza acest amplificator.Intr-adevar,puterea pe sarcina depaseste cu mult 22W dar si THD>8-9%.P.S un soc pentru anod SOWTER 8289 costa nici mai mult nici mai putin de :£117.44 !!!!, iar un OT EDCOR 25-8-1.25K numai (!) $83.50 ,si toate astea fara TVA si fara transport......un calcul sumar va arata ca numai cele doua socuri si cele doua trafuri va costa cu TVA dar fara transport ~2400RON,fara (traful) trafurile de alimentare si fara celelalte componente...

Link spre comentariu

A2 cu siguranta ...excursia este intre -80V si +120V ?...graficul FFT arata aproape perfect . Oare merge inlocuita 6L6GC cu 6P3S-E ?

Da,excursia pe G1 este +125.4/-86.7V.Nu am incercat cu 6P3S. Meritul pentru obtinerea acestui FFT la aceasta configuratie o are acel soc (SOWTER 8289) si foarte mult tubul de atac 6L6GC,care este o lampa audio 100%.
Link spre comentariu

Daca in simulare, fara semnal, consideram catodul masa, potential "0", rezulta ca G1 se va afla la un potential de -93,78V fata de catod. Atunci, aplicind semnalul cel mai maret de atac, G1 va excursiona de la -205,2V la +6,9V fata de catod. Portiunea din aceasta excursie care necesita curenti de grila se considera indeobste clasa A2 si de obicei acea portiune coincide cu zona pozitiva fata de catod, daca nu cumva e si invers ☺ In cazul de fata autorul da un maxim de 7mA curent necesar pentru a duce virful alternantei in zona de maxim dar in rest grila nu necesita putere ca sa fie condusa, de aceea ponderea A2 este <10% in montajul discutat. Pot insa sa inteleg entuziasmul si bucuria autorului care a imaginat un driver capabil sa se descurce cu 7mA in momentele de virf, astfel incit a "promovat" toata constructia in clasa A2 ☺ (Sigur, vorbim de diferente de putere comanda G1 comparind microamperii cu miliamperii)

In clasa A lampa nu intra in cut-off si reproduce fidel semnalul aplicat. Clasele A1 si A2 trebuie sa se conformeze definitiei clasei A, ca de aia sint "subclase", iar diferenta intre ele este necesarul de putere pentru conducerea grilei, avind ca rezultat un semnal nedistorsionat. De fapt diferentierea A1 si A2 este o prostie si-n literatura primordiala nu insista nimeni pe asta. Daca vreti ponderea A1 si A2 face diferentierea intre randamentul final al clasei A care poate varia intre 25 si 50%.

Rezistenta catodica 6S33S, atit in schita initiala cit si in simulare, mi se pare subdimensionata din punct de vedere disipatie putere.

Link spre comentariu

A22.

zbodeoc are dreptate acest amplificator download/file.php?id=27334&mode=view NU poate fi considerat că funcţionând în A2(intră uşor în A2 după 14W-15W în sarcină functie de randament OT ,randament real 0,85 hai tras de păr 0,9 ca să nu zic fizic-real 0,8).

Din punctul meu de vedere amplificatorul simulat funcţionează în clasa A1(grila de comandă 6S33S se afla la -98V în raport cu catodul aşadar pentru un atac de 196Vvv ne găsim în A1).

Potenţial pozitiv în raport cu masa pe gc nu înseamnă A2 ,ne uităm şi la ce potenţial se afla caodul 6S33S(exact aşa cum spune zbodeoc).

Link spre comentariu

zbodeoc are dreptate acest amplificator download/file.php?id=27334&mode=view NU poate fi considerat că funcţionând în A2(intră uşor în A2 după 12W-14W în sarcină functie de randament OT).Din punctul meu de vedere amplificatorul simulat funcţionează în clasa A1.

De acord, ponderea in A1 este mai mare si functionare in A2 la maxim de putere cu un usor avantaj al randamentului peste cei 12-14w deci schema poate ramine ca o solutie pt un SE de 20-25w si impendanta redusa OT iar discutile asupra schemei pe care am prezentat-o au fost la obiect si cu observatii interesante ,eu zic ca au fost un castig pt toti...
Link spre comentariu

Intrebarea este daca merita schema in final acel 100H Sowter. Droselul ala nu-i la indemana oricui. Si daca lazaroiu poate pune un 6P3S sau 6P3S-E in loc de 6L6GC ca si 6L6GC este cam exotic pentru noi :rade: .

Link spre comentariu

Va sperie un amarit de droser....fie el si de 100H ....intrebatil pe zbodeoc cum se face daca nu stiti, eu il consider expert in materie :daNoua generatie de 6L6GC(GT) cu anod marit etc... costa 15 euro ...adevarata provocare e trafo iesire si alimentare cu atit mai mult dorinta de a face ceva ...practic ,ca la teorie vad ca stati mai bine ca mine :rade:

Link spre comentariu

Cititi ce spune omul asta aici despre schema propusa si realizata de el.

http://www.veiset.net/6c33/index.html

si mai multe realizari d'ale d-lui aici:

http://www.veiset.net/

si J.VEISET este un mare nume in doemniul audio.

@

OK!

am inteles,sunteti "saturati" de teorie,eu ma retrag din aceasta activitate...,am destula practica,asa ca daca teoriile mele va streseaza va rog sa nu va suparati.

Link spre comentariu

............@OK!am inteles,sunteti "saturati" de teorie,eu ma retrag din aceasta activitate...,am destula practica,asa ca daca teoriile mele va streseaza va rog sa nu va suparati.

D-l Lazaroiu nu trebui sa fiti suparat pe D-l Gabriel ca nu a facut referire la dv ci la modul general . Nu trebui sa ne suparam din orice afirmatie mai acida venita din partea altui coleg , in special de la cineva pe care ati avut deosebita ocazie sa-l cunoasteti personal . Nu luati afirmatia in nume personal si continuati cu acelasi interes si devotament de care ati dat dovada in a ne ajuta prin ceea ce dv faceti .
Link spre comentariu

............@OK!am inteles,sunteti "saturati" de teorie,eu ma retrag din aceasta activitate...,am destula practica,asa ca daca teoriile mele va streseaza va rog sa nu va suparati.

D-l Lazaroiu nu trebui sa fiti suparat pe D-l Gabriel ca nu a facut referire la dv ci la modul general . Nu trebui sa ne suparam din orice afirmatie mai acida venita din partea altui coleg , in special de la cineva pe care ati avut deosebita ocazie sa-l cunoasteti personal . Nu luati afirmatia in nume personal si continuati cu acelasi interes si devotament de care ati dat dovada in a ne ajuta prin ceea ce dv faceti .
Domnule!Eu nu ma supar niciodata,dar am avut senzatia ca sunteti chiar plictisiti de teoriile mele,sincer va spun... Iar pe Gabi nu ma pot supara niciodata,credeti-ma,il respect la fel de mult cum va respect pe toti de pe acest forum si nu numai. In topicul din aceasta discutie eu nu am afirmat ca poate fi clasa A2 sau A1,cred ca ati remarcat aceasta,insa am vrut sa punctez faptul ca insasi autorul acestui montaj il considera clasa A2,atat. Pentru proiectele mele,fiti sigur ca voi afrima clar despre ce calasa de functionare va fi vorba.Pentru schema de fata eu am vrut sa dezvolt mai mult ideea si mai ales sa ofer amanunte de care sunt foarte sigur ca se vor "lovi" cei ce poate vor aborda acest proiect. Proiectul este ceva foarte frumos daca cine il va realiza,dar.....pretul tuturor pieselor va fi o mare problema. Si mai stiu ceva: "o teorie foarte bine pusa la punct,va duce la o practica desavarsita....restul reprezinta experienta si rutina care din pacate vine odata cu varsta!"
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări