Vizitator Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Fiindca am terminat proiectul cu SE PL519 am reluat experimentele clasa A2 cu un driver 6080 in loc de 2*PL504 si deocamdata rezultatele sint incurajatoare, distorsiunile etajului final cu OT100 au scazut mult, practic se poate compara cu clasa A dar randamentul este dublu, apropiat de PP, eu zic ca acesta este compromisul perfect SE vs PP si se pare ca se mai poate lucra la Ra pt OT100...Daca depasesti pragul celor 20W proiectul devine atractiv (si pt. mine) lampa ideala pt driver ar fi 5998A superioara si lui 6080 dar mai greu de gasit ....eu personal mai repede m-as baga la un PP in clasa A cu 2 x OT100.....cu 50W lejer. Link spre comentariu
300B SE Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Din pacate lipseste desenul domnului Lazaroiu din postul:Mie Mai 04, 2011 10:56 pm Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 1, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2012 La multi ani tuturor si multe proiecte finalizate Nu cred ca acest tub poate debita mai mult de 18w SE clasa A2, oricum eu zic ca si asa este foarte rezonabil si credeti-ma , merita Link spre comentariu
RockDok Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 M-am hotarit sa cumpar doua G811 si sa le pun la lucru in SE. Parerile sint impartite, merita - nu merita A2 in SE? ramine de vazut. In acest moment ma gindesc la G811 pur si simplu in ideea de experiment, bonus daca si iese ceva bun. Ocazie foarte buna de a vedea cum se proiecteaza si executa un trafo interstage. Din pacate nu am prea multe informatii despre aceasta lampa motiv pentru care, inainte de a da cu prostu'n perete va rog, desenati-mi cercul! G811 nu este cumva 811A?, info despre 811A mai mult decit suficiente pe Gogu'. Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 E un 811A mai mic, regimul de lucru e asemanator din cate stiu, dar puterea disipata de rusoaica e de max40w fata de 50-60w ai celei americane.Atentie ca sunt foarte sensibile la socuri mecanice G811, filamentul e foarte subtirel si firav.Si eu aveam de gand sa incerc ceva cu acest tub, am 2 dar nu am avut timpul necesar. Pt a evita un trafo interstage cred ca se poate merge cu repetor catodic facut cu un EL34 sau 6N13S. Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 811A se pare ca este capabil de 22w, eu cu OT100 am reusit lejer 15w michimori (PPTminimizer).zip Link spre comentariu
RockDok Postat Februarie 16, 2012 Partajează Postat Februarie 16, 2012 Am incercat sa reprezint PSF-ul pentru G811. Rosu - limita de curent, Galben - limita putere disipata anodica. Verde - sarcina(8k2) dU/dI unde dU este 1030V, dI este 125 mA. Puterea efectiva este (dU/2.8)* (dI/2.8) adica 17W, in realitate cred ca s-ar ajunge la 15W. Tensiunea de "negativare" +20V si curentul anodic 70mA. In acest moment nu prea stiu curentul de grila. Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 19, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Am reusit sa procur un tub 811 si am reluat experimentele clasa A2 descrise de MICHIMORI ,dupa parerea mea impesionantea, rezultatele le-am comparat cu OT100 si in linii mari se potrivesc asa ca urmeaza o ofensiva de promovare inca o data a acestei clase speciale doar daca acest lucru prezinta interes... michimori (PPTminimizer).zip Link spre comentariu
blue Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Incerc sa proiectez un driver cit mai performant pt OT 100 si si pina acum nimic nu este simplu, prima problema, tensiunea alternativa la iesirea repetorului format din cele doua sectiuni ale tubului 6080 este cu mult mai mica decit cea de intrare cea ce nu este in regula, ma gindesc ca rezistenta interioara a generatorului de curent constant este destul de mica si probabil semnalul este shuntat de acesta, oare sa incerc o pentoda, ce parere aveti ? Interesant este ca MICHIMORI utilizeaza tot triode de putere mai mica dar in paralel. Inainte de a schimba generatorul de c.c. m-ar interesa parerile voastre, poate simplific lucrurile... Link spre comentariu
blue Postat August 24, 2012 Autor Partajează Postat August 24, 2012 Incerc totusi sa folosesc un transformator interstage pentru A2, sa vedem ce iese... Link spre comentariu
zbodeoc Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Ce sirma folosesti, ce miez? Vrei sa fie inversor? De la ce vin micile diferente in numarul de spire? Sint curios, la cite drivere minunate si apretate s-au perindat pe aici in ultimii ani cum de ai optat (si pentru) interstage?!... In rest felicitari, arata ca unul din cosmarurile mele... ☺ Link spre comentariu
blue Postat August 25, 2012 Autor Partajează Postat August 25, 2012 @zbodeoc, transformatorul este pt incercarea unui SE cu OT100 si are 5,6 cm*, carcasa si miezul provin de la un transformator de impendanta foarte complicat utilizat intr-un echipament telefonic de curenti purtatori.Conductorul este de 0,2 (0,231)mm, rezistenta celor doua infasurari simetrice 1/1 este de 187 ohm fiecare, inductanta fara miez 2*220mH si cu miez 2*58H, capacitatea P/S 4,1nF, izolatia intre straturi 0,05mm si 0,1mm intre sectiuni si asa arata transformatorul interstage finalizat Link spre comentariu
zbodeoc Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 Bun, inseamna ca facem concurs! ☺ Eu am de facut miine-poimiine citeva interstage-uri tot pentru OT100, sectiune miez E+I 5,5cmp, tole 0,3mm ferosiliciu, sirma 0,2 (0,226)mm. Testele preliminare ma duc undeva pe la 25-35H cu intrefier de 0,07mm. O sa lucrez cu izolatie intre fiecare strat de 0,1mm altfel nu cred sa scap de rezonanta (n-ai cum sa scapi de ea, de fapt, insa e important pe la ce frecventa apare...). Ar fi interesant sa vezi pe unde iti apare rezonanta pe traful pe care l-ai facut.Later edit: Am corectat sectiunea mai sus, de fapt am scule pregatite doua tipuri de sectiuni, de 4,5 si 5,5cmp... Link spre comentariu
blue Postat August 27, 2012 Autor Partajează Postat August 27, 2012 Din tabel se vede frecventa proprie de rezonanta a transformatorului ... Link spre comentariu
zbodeoc Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Daca dai semnal dreptungiular o sa vezi ca transformatorul "se cere" inversor daca lucrezi cu masa comuna. Ar fi interesant un "clasic" dreptunghiular la 10 kHz...Pina la urma cu ce rezistente s-a ridicat tabelul?, ca sa ridic si eu la fel... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum