adrian_pic Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Reactanta este 795 de ohmi pentru condensator 10 micro la 20 Hz. Dar ca sa largim un pic ringul cred ca in loc de 20Hz si un 30Hz este multumitor. Mie si 10 micro mi s-a parut mare "la buzunar" si chiar si fizic nu-i asa mititel. LME-ul lui misa surade mult si prin spatiul mic ocupat de integrat. Deci din cele doua variante 100uF si Ug=0v este clar ca ramane Ug=0v. Poate avem bafta sa vedem o schema "incropita" de un "greu" de la aceasta sectiune . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Nu cred ca este buna solutia condensator 10 micro ,reactanta la 20 Hz ar fi cam 1K , parerea mea este ca trebuie minim 100 micro sau si mai bine Ug=0v. Interesanta ideea lui Misa dar oare cine se incumeta ?Tu domnule blue trebuie sa te incumeti , ai OT100 la dispozitie traful etc un final cu semiconductori o fi prin casa(+_30V sau mai mult) mai faci un traf 2:1 ,3:1(ridicator) si cu asta basta(ca si proba rapida),sau va e frica sa mergeti "fara sarcina" la un amplificator cu semiconductori ?! Link spre comentariu
Vizitator Trilulilu Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Nu cred ca este buna solutia condensator 10 micro ,reactanta la 20 Hz ar fi cam 1K , parerea mea este ca trebuie minim 100 micro sau si mai bine Ug=0v. Interesanta ideea lui Misa dar oare cine se incumeta ?Salutare blue, deschizatoriule de topic! Sa inteleg ca pe aici n-a facut nimeni amplificatoare cu condensator pe iesire de 2-6800 microFarazi? Care sunau bine de numa'... ... daca-mi spune cineva care-i diferenta intre a avea 1000 uF in filtraj si/sau 1000 uF pe iesire dau 2 beri, parol! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Ee sunau bine(desigur-admitem) , dar uite , sa zicem 4700μF inseamna Xc=1,13Ω la 30Hz acum daca luam in calcul o sarcina de 4Ω atenuarea in tensiune devine 0,78 coeficient , asadar in putere 0,6 coeficient(ca sa vezi "ce se intimpla cu "condensatori astia"...,in raport cu frecventa si puterea in sarcina...).Pentru 2200μF , sarcina de 4Ω e si mai rau la 30Hz(coeficient putere 0,38). Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 11, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Nu cred ca este buna solutia condensator 10 micro ,reactanta la 20 Hz ar fi cam 1K , parerea mea este ca trebuie minim 100 micro sau si mai bine Ug=0v. Interesanta ideea lui Misa dar oare cine se incumeta ?Salutare blue, deschizatoriule de topic! Sa inteleg ca pe aici n-a facut nimeni amplificatoare cu condensator pe iesire de 2-6800 microFarazi? Care sunau bine de numa'... ... daca-mi spune cineva care-i diferenta intre a avea 1000 uF in filtraj si/sau 1000 uF pe iesire dau 2 beri, parol! Nu asa trebuie judecat, in cazul driver-ului pt A2 este necesara o putere de 3-6w pe o impendanta de 100-300 ohmi , nu are legatura cu iesirile amplificatoarelor cu semiconductori care debiteaza pe 4-8 ohm, in rest fi linistit , aproape toti care au inceput cu tuburi le-au abandonat provizoriu prin anii 70 si au sarit pe Ge , au facut amplificatoare cu P, ASZ, GD apoi au trecut la Si si vesnicul 2N3055 ,apoi ceva CI cu STK, LM etc si...inapoi la tub Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Inainte de a face teste e bine de studiat nu numai foaia de catalog ci si application note http://www.national.com/an/AN/AN-1850.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 ...aproape toti care au inceput cu tuburi le-au abandonat provizoriu prin anii 70 si au sarit pe Ge , au facut amplificatoare cu P, ASZ, GD apoi au trecut la Si si vesnicul 2N3055 ,apoi ceva CI cu STK, LM etc si...inapoi la tub Da , de retinut continutul acestei portiuni de fraza.Bine , noi cei de aici (din aceasta sectiune) sintem "fani-tub" si sa admitem poftim si hibrid( tubul trebuie sa fie nelipsit sau/si in nici un caz numai pe post de redresor ). Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Surprinzator simti al umorului... fara urma de incrancenare... Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Ce parere aveti de un atac cu LME49830 DIRECT in grila unei lampi TB3-750 ( http://scottbecker.net/tube/sheets/089/t/TB3-750.pdf ) In urmatoarele conditii: Ua=1000V, Ug=0V, Ia=250mA. Ar ajunge si tensiunea de atac, si curentul. Nu avem condensator in grila iar Ug s-ar putea regla fin din In+ al LME-ului. Fara circuit de negativare suplimentar, fara rezistente si condensatori in catod...totul direct! Apreciez o putere mai mare de 60W la iesire pe Ra=5K Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Cam asa ceva vrei sa spui sa zicem (cred...),pentru un atac grila de 100Vvv s_ar obtine circa 56W la anod. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Cam asta, diferenta e ca eu am apreciat pentru inceput doar "la ochi", privind graficul pe ecran. Mai marim putin atacul, mai miscam din dreapta de sarcina... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Trebuie cautat un curent mai simetric ca variatie dinamica(daca o fi posibil...) Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Tare mi-e teama ca cu aceasta lampa e mai greu sa obtii un curent simetric, chiar daca se mai poate optimiza ceva. Eventual la tensiuni mai mari. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 Am aceeasi parere(teama ta pare justificata ,nu mi se pare "prea audiofila trioda TB3/750" in A2),sau mai trebuie umblat la PSF si Ra , asa cum spui. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 O usoara asimetrie o pot corecta reglind din intrefier saturatia miezului. Pai lampa asta e pentru cu totul alt scop si clasa de functionare. Nu se stie, poare suna interesant, de fapt la SE peste 5% distorsiuni sunt frecvent intilnite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum