Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spuneti-mi pls ce shi cum sa fac

Vizitator Mentor

Postări Recomandate

Vizitator Mentor

Sunt cam newbie in electronica , shi vreau sa-mi fac boxe+amplif , ceva care sa fie de calitate, cu toate chestiile, ce amplif e mai bun de facut, daca trebuie preamplificator ,filtrele cum trebuie sa fie, difuzoarele sa fie pe 8 ohmi impedanta, ca putere sa fie 100 W . Astept sfaturi.Multumesc mult :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

2

• ICEMAN

2

• Dj_Dog

1

• victor_wts

1

Top autori în acest subiect

As zice ca daca te simti "newbie", sa stai mai intai si sa citesti cateva saptamani (sau luni :smt003 ) din posturile mai vechi de pe forum si apoi sa intrebi. Eventual vreo carte de electronica pt. incepatori. Iti va fi mult mai usor si tie si celor ce explica.Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar daca iti pui problema "trebuie sau nu preamplificator", nu cred ca ai sanse sa iti iasa o constructie complexa de prima oara. Poate ar fi mai bine sa incepi prin a asambla un kit.

Link spre comentariu

foarte bun sfatul cu kitul :goodman:

iei si tu un kit si faci un amplif de ex asta il am acum in probe si se comporta bine si are si un pret acceptabil http://www.elprod.ro/cs0001.html

iti cumperi un traf toroidal de 2x29V in secundar de 300W, 2 condensatoare de 10.000uF si o punte redresoare si ai cam tot ce vrei... bine plus accesoriile necesare (mufe, cabluri, potentiometre, etc)

Link spre comentariu

si eu care credeam ca e foarte bun ala cu cititul ... atentie la kiturile Elprod - schema e destul de elaborata si nu este disponibila in caz de nevoie [... sau de trasnaie :smt001 ].

Link spre comentariu
Vizitator Mentor

Bine , intai citesc o carte,revista,tutorial axat pe constructiile amplificatoarelor pentru incepatori , o recomandare, un titlu, orice ar fi foarte binevenit. Apoi la chestia kit-urilor , acolo e nashpa ... deci iau placa aia, pentru ea imi trebuie sursa,regulator de tensiune, finale chestii pe care nu le inteleg rolul pe deplin.Ideea kit-ului e bestiala , e cea mai buna shi mai rapida cale de invatat. Thnx guys, u are the best :) !

Link spre comentariu

Cauta pe cineva care sa te ajute la inceput sa iti explice rolul pieselor. Si sa iti arate cum sa faci un cablaj, lucruri de inceput fara de care nu poti incepe sa iti faci un amplificator.DOcumenteazate puternic dak vrei sa faci ceva serios.Bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări