Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebari constructie "boxe" / amplificator

Vizitator Sm00kE

Postări Recomandate

Vizitator Sm00kE

Salut la toata lumea, sunt nou pe aici, ma numesc Cristi, sunt din Brasov, si va doresc un An Nou Fericit si La Multi Ani tuturor pe aceasta cale.Mentionez de la inceput, poate o sa am dificultati in exprimare si/sau greseli de exprimare, din cauza termenilor.Si sa incepem.Am 4 difuzoare pentru care vreau sa construiesc 2 cutii.Acestea sunt difuzoarele:

Woofer-e cu Neodimiu / L18P300NDWoofer 18"L18P300ND este derivat din modelul L18P300, prevazut cu un nou magnet Neodymium si o structura metalica inbunatatita, în vederea obtinerii unei mai bune ventilatii.Acest nou model este perfect compatibil cu versiunea cu ferita, atat în cea ce priveste dimensiunile, cat si în privinta performantelor, dar cu o greutate mult redusa. Suspensia M-roll si contramembrana dubla asigura un excelent control liniar al pistonului, si o foarte buna reproducere a frecventelor joase la solicitari mari.AplicatiiL18P300ND este destinat pentru boxele bas reflex si band pass. Capacitatea de a reproduce frecventele extrem de joase cu o definitie extraordinara fac ca acest difuzor sa fie o solutie fara compromisuri atat pentru aplicatii live, cat si pentru redarea muzicii înregistrate.› bobina de 4-inch , inside-outside› Putere program 2000W› Sensibilitate 97dB› Gama de frecventa 35Hz -1KHz› Ventilatie fortata› Contramembrana dubla› Suspensie circulara M-roll› Megnet Neodimiu› 50 % greutate neta fata de modelul cu magnet de ferita› Vetilatie înbunatatitaSPECIFICATII GENERALEDiametrul nominal 460 mm/inchImpedanta 8 OhmPutere program muzical 2000 WattsPutere nominala 1000 WattsSensitivitate 1W, 1m 97 dBGama de frecventa 35 - 1000 HzDiametrul efectiv al pistonului 380 mm/inchDeplasare maxima 40 mm/inchImpedanta minima 6,5 OhmDiametrul bobinei 100 mm/inchMaterialul bobinei CopperGrosimea bobinajului 2Numarul straturilor de bobinaj inside/outsideFelul straturilor de bobinaj 15 mm/inchMaterialul membranei No pressed pulpDesign-ul membranei CurvedSurround Material PolycottonSurround Design M - rollPARAMETRI THIELE - SMALLFrecventa de rezonanta Fs 33 HzRezistenta DC Re 5,0 OhmFactor mecanic Qms 8,3Factor electric Qes 0,34Factor total Qts 0,33Factor BL BL 23,5 T - mMasa efectiva în miscare Mms 180 GrCas air load Vas 226 litersSuprafata efectiva a pistonului Sd 0,1134 m2Deplasarea lineara maxima Xmax 7,8 mmInductanta bobinei @ 1KHz Le1k 1,9 mHEficienta Half-space Eff 2,30 %PARAMETRI DE MONTAJDiametru 460 mm/inchDiametrul la nivelul gaurilor de surub 436-442 mmDiametrul gaurilor de surub 8 mm/inchDiametrul cercului pentru montaj frontal 416 mm/inchDiametrul cercului pentru montaj din spate 418 mm/inchLungime 198 mm/inchVolumul ocupat liters/ft3BAFFLE CUTOUT DIAMETERGreutate neta 6,5 Kg/lbsGreutate în ambalaj 7,3 Kg/lbs

In primul rand, dupa cum am spus mai sus si repet, nu prea ma pricep, doresc sa stiu puterea reala ( rms, nominala ) a acestor difuzoare.Si sa imi explicati ce inseamna wati AES, pe romana :)In al doilea rand, as dori sa construiesc cutiile pentru aceste difuzoare, cu cate 2 difuzoare/ cutie.Ce si cum imi recomandati?In al treilea rand, sa imi recomandati un amplificator pentru aceste 2 cutii noi construite, adica 2 x L18P300ND per cutie.As mai avea cateva intrebari dar pentru inceput ajunge.Multumesc anticipat.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

1

• ctindex

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In primul rand, un calduros La Multi Ani tuturor membrilor forumului!

R1: AES power handling is perhaps one of the best defined ratings for loudspeakers.

It is simply pink noise filtered between 125Hz and 8kHz with a peak to average (PAR http://en.wikipedia.org/wiki/Crest_factor) ratio of 6dB and applied over a period of two hours. It is one of the better indicators of both the thermal and mechanical aspects of power handling.

pentru raspunsurile la celelalte intrebari ar fi bine sa oferi ceva detalii referitoare la aplicatia in care vei folosi difuzoarele respective: presupun ca incinte "profesionale"? sau?...

la ce le vei folosi? casa, sonorizari (detalii)...

alte detalii: subwoofer, 2 cai, 3 cai...

chiar daca unele raspunsuri par logice si firesti la prima vedere, nu se stie niciodata ce-i in capul omului...

Link spre comentariu
Vizitator Sm00kE

Deci sa inteleg ca puterea difuzoarelor este de 1000 W RMS ( AES ), AES fiind unitatea de masura cea mai potrivita pentru difuzoare?Pentru sonorizari voi folosi aceste incinte. Doresc sa ma ajutati la calcularea dimensiunilor cutiilor. Doresc per cutie 2x L18P300ND plus ceva pentru inalte ( again ceva recomandari ).

Link spre comentariu

eu nu vreau sa ma hazardez, dar, nu prea vad difuzorul asta in "satelit", in combinatie cu o inalta... e cam de subwoofer asa...la 35-1000Hz, la 380mm, fara o medie, e cam trist... in schimb as face 2 subwoofere serioase cu ele... si-as face satelitii cu altceva...AES (CICA ar fi abrevierea Audio Engineering Society), este o metodologie de masurare a puterii, puterea fiind o masura a ratei de conversie a unei energii in alta energie... in cazul asta, electric in acustic (miscare, ia-o cum vrei)... si din ce am inteles eu, e vorba de un semnal "zgomot roz" (Zgomot roz = zgomot de bandă largă, folosit în măsurători electroacustice, caracterizat prin energie constantă pe octavă.), cu anumite caracteristici, mentinut pe bornele difului timp de 2 ore... probabil ca difuzorul trebuie sa ramana in parametri in tot acest timp...

Link spre comentariu

nu m-am facut inteles.per cutie as dori 2 x L18P300ND si separat ceva recomandari pt inalte.Deci pe cutie doar 2 x 2x L18P300N si atat.

Adica subwoofer? si prin "inalte" intelegi sateliti? m-ai pierdut... de ce nu explici clar, ca inalta si satelitul nu-s acelasi lucru...My God, fa un desen eventual, cu ce vrei pe un canal...Da o explicatie d-asta: Vreau sa construiesc 2 subwoofere, bass reflex, pentru sonorizari profesionale, fiecare avand 2 x L18P300ND si vreau recomandari pentru 2 sateliti, 2 cai/3cai, recomandare de amplificatoare, etcetera...
Link spre comentariu
Vizitator Sm00kE

eu de satelit nu am zis nimic.

am 4 difuzoare L18P300ND pentru care vreau sa fac 2 cutii.Am mentionat de la inceput ca nu prea ma pricep. Eu doresc ca pe fiecare cutie sa pun cate 2 difuzoare.

Iar la cutii, doresc sa ma ajutati la marimea, dimensiunea lor , etc, etc.Nu va legati de desen ( e facut doar ca sa se inteleaga ce doresc )

Posted Image

Acum sper ca m-am facut inteles.Doresc ajutor la construirea cutiilor si sfaturi pentru filtru.Mentionez din nou ca nu ma pricep :)

Si ca o paranteza: cine mi-a recomandat asa:

Posted Image

Link spre comentariu

ce doresti tu si ce este bine sunt 2 lucruri cam diferitece doresti tu nu este practic si nici calitativ,o sa iasa 2 cutii imense de bubuiala(dulapuri in termeni populari :rade: ) pe la vreo 300 litrii si care daca vrei sa le mai si cari de colo colo trebuie sa apelezi la 2-3 prieteni...daca le folosesti la sonorizat,cel mai bine faci 4 cutii individuale si ori vinzi acum sau apoi o pereche de basi si iti achizitionezi si unele de midbas ori le tii toate 4 si faci alte investitii in difuri cu care sa acoperi si partea de medii inalteDifurile astea sunt de bas,sansele sa functioneze bine impreuna cu un driver cu orice fel de filtru sunt minime spre 0Filtrele se proiecteaza /optimizeaza in functie de difuri si cutie,nu este pt oricine daca vrei sa sune bine si sa ai si siguranta in exploatare,cel mai bine apelezi la cineva care stie ce sa faca si nu asa din auzite!Cu 'sfaturi' nu o sa primesti o solutie la cheie fara sa depui nici un fel de efort intelectualO alta solutie e sa urmezi un proiect deja facut,te scuteste de multe batai de capPt fiecare dif de bas poti sa faci o cutie cu un volum intern de 140-150L.La partea fulrangeuri iti trebuie ceva mai multe cunostinte decat de tamplarie.Chiar daca esti pasionat si croit pe treaba ,nu ajunge.Dar e buna si ambitia la ceva,asa se trece si la pasii urmatori

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări