collemann Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Buna ziua. Mă poate ajuta cineva şi pe mine cu unele sfaturi referitoare la o reţea wireless? Ce vreau eu să fac, este să scap de cablul coaxial care îmi face legătura dintre antena receptoare de pe casă şi adaptorul wireless care îmi intră in portul usb al pc-ului [Client (a), în imaginea ataşată]. În locul acestui cablu ce pot să pun?? M-am gândit la un router wireless, dar nu am cum conecta antena mea de pe casă la acest router, iar routerul să-mi trimită semnal wireless în toată casa [Client (b)].... ... aveţi vre-o ideie? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Daca nu ma insel, poti incerca cu un router cu una sau doua antene, dar care stie sa fie si AccesPoint...adica sa fie pe post de "releu" intre providerul tau wireless si calculator. Link spre comentariu
collemann Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 hmmm....un router cu două antene...in locul uneia din ele să pun cablul coaxial cu antena mea receptoare de pe casă, iar cealaltă antenă a routerului să emită. Mersi pt. ideie, am să mă uit după un astfel de dispozitiv, poate exista??? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Exista...ideea e sa aibe antenele cu mufa SMA ...deci detasabile, pentru ca unele nu le au detasabile si in concluzie, in locul antenei lui nu poti pune un cablu+alta antena. Link spre comentariu
LostCell Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Acolo pui un acces point,sau un router care stie mod client sau bridge.din antena merge coaxial in acces point si din acces point tragi cablu utp la desktop.ap-ul poate fi telealimentat.nu poti pune o antena sa emita si una sa receptioneze,pt asta iti trebui router profesional,care contine minim 2 placi wireless minipci.eventual după acces point mai plasezi undeva in casa un router wireless.pretul pt un asemenea echipament este aproximativ 300lei +o placa wireless(50lei)+pigtail(30lei) Link spre comentariu
volhov Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Solutia este un bridge WiFi . Poti folosi si un router care poate asigura si functia client. In ambele cazuri vei coboradin pod cu cablu ethernet pana la PC sau pana la un router.Ar mai fi o posibilitate si anume conectarea in regim WDS (Wireless Distribution System) intre un router aflat in pod si AP-ul din schita, asta doar in cazul in care ambele echipamente stiu WDS.Pentru primul caz iti recomand un router TOPEX cu WiFi (viewtopic.php?f=59&t=46390&start=0&hilit=topex).Succes! Link spre comentariu
asterix196803 Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Cauta pe www.rpc-forum.ro si vei gasi o multime de informatii despre problema ta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum