Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare amplificator pentru controller danzup

yo9hnf

Postări Recomandate

LA MULTI ANI !!!

Stiu ca nu am postat un subiectul cu controllerul..am preferat sa deschid alt subiect pentru modificarea unui amplificator....

Amplificatorul in cauza este un Kenwood KA-660, al carui manual de service il am.

Amplificatorul are niste comutatoare foarte ciudate si scarboase...mizere, care ba merg, ba nu merg, nu are telecomanda, si are prea putine intrati utile pe spate (RCAuri).

Vreau sa-l modific pentru ca-mi place foarte mult cum suna !

Eu am un potentiometru motorizat ALPS, dar care nu are priza ...potentiometrul original are priza...asta ma cam incurca.

Atasez o poza din manualul de service cu schema din jurul potentiometrului de volum.

Posted Image

Aveti idee cum as putea modifica montajul astfel incat sa folosesc potentiometrul ALPS motorizat pe care-l am ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

3

• ratza

3

• zal

1

• atupi

1

Top autori în acest subiect

În cazul ăsta nu mai pui circuitele de loudness. Adică integratele specializate R3, R4, C5, C6 :)

Sa traiti ! Oricum butonul de la LOUDNESS lipseste...si butonul si "manerul" lui...deci nu ma deranjeaza.mi se pare cam ciudat ca de la RCAurile de pe spate vine o panglica cu multe trasee (de semnal) care se duce la comutatoarele de pe panoul din fata...adica nu mi se pare cel mai HI-FI lucru... :da
Link spre comentariu

Potentiometrul original este de 100K...cel ALPS motorizat tot 100K.Le-am schimbat....problema e ca volumul creste imediat de la zero, la un prag destul de insuportabil...Am masurat ambele potentiometre si am vazut ca cel original este logaritmic, iar ALPSul este liniar.Se poate compensa chestia asta in vre-un fel ?

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Trebuie sa pui musai un potentiometru cu variatie logaritmica, am patit si eu chestia asta de care te lovesti acum.Pune de proba un pot simplu si ieftin nemotorizat cu variatie logaritmica sa vezi daca te multumeste comportamentul. (poate sa fie si de 50k dar iti faci o idee clara)Intamplator chiar caut un pot liniar de 100k motorizat sa cumpar asadar poate te ajuta :)

Link spre comentariu

Intamplator chiar caut un pot liniar de 100k motorizat sa cumpar asadar poate te ajuta :)

Mă gîndesc că o fi rezolvat omul problema. Adică, na... în trei ani...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări