yo9hnf Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 LA MULTI ANI !!! Stiu ca nu am postat un subiectul cu controllerul..am preferat sa deschid alt subiect pentru modificarea unui amplificator.... Amplificatorul in cauza este un Kenwood KA-660, al carui manual de service il am. Amplificatorul are niste comutatoare foarte ciudate si scarboase...mizere, care ba merg, ba nu merg, nu are telecomanda, si are prea putine intrati utile pe spate (RCAuri). Vreau sa-l modific pentru ca-mi place foarte mult cum suna ! Eu am un potentiometru motorizat ALPS, dar care nu are priza ...potentiometrul original are priza...asta ma cam incurca. Atasez o poza din manualul de service cu schema din jurul potentiometrului de volum. Aveti idee cum as putea modifica montajul astfel incat sa folosesc potentiometrul ALPS motorizat pe care-l am ? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 În cazul ăsta nu mai pui circuitele de loudness. Adică integratele specializate R3, R4, C5, C6 Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 În cazul ăsta nu mai pui circuitele de loudness. Adică integratele specializate R3, R4, C5, C6 Sa traiti ! Oricum butonul de la LOUDNESS lipseste...si butonul si "manerul" lui...deci nu ma deranjeaza.mi se pare cam ciudat ca de la RCAurile de pe spate vine o panglica cu multe trasee (de semnal) care se duce la comutatoarele de pe panoul din fata...adica nu mi se pare cel mai HI-FI lucru... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Potentiometrul original este de 100K...cel ALPS motorizat tot 100K.Le-am schimbat....problema e ca volumul creste imediat de la zero, la un prag destul de insuportabil...Am masurat ambele potentiometre si am vazut ca cel original este logaritmic, iar ALPSul este liniar.Se poate compensa chestia asta in vre-un fel ? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Pui o rezistenţă de 10k între cursor şi masă, dar tot va pleca destul de brusc. Link spre comentariu
atupi Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Trebuie sa pui musai un potentiometru cu variatie logaritmica, am patit si eu chestia asta de care te lovesti acum.Pune de proba un pot simplu si ieftin nemotorizat cu variatie logaritmica sa vezi daca te multumeste comportamentul. (poate sa fie si de 50k dar iti faci o idee clara)Intamplator chiar caut un pot liniar de 100k motorizat sa cumpar asadar poate te ajuta Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2014 Partajează Postat Ianuarie 4, 2014 Dacă sînt compatibile fizic pistele rezistive, cu ceva răbdare de chinez şi îndemînare de ceasornicar se poate opera cel cu motor ptr a deveni logaritmic. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 7, 2014 Partajează Postat Ianuarie 7, 2014 Intamplator chiar caut un pot liniar de 100k motorizat sa cumpar asadar poate te ajuta Mă gîndesc că o fi rezolvat omul problema. Adică, na... în trei ani... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum