Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Decodor stereo uus pe lampi

Den

Postări Recomandate

Exista asa ceva? Am incercat eu cu google,dar e tardiv.Din cate am inteles aparate de radio pe tuburi cu decodor stereo au existat cateva .Ar fi interesanta o schema ceva,ceva original..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Den

5

• Trabant

2

• jack

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Exista asa ceva? Am incercat eu cu google,dar e tardiv.Din cate am inteles aparate de radio pe tuburi cu decodor stereo au existat cateva .Ar fi interesanta o schema ceva,ceva original..

au fost asemenea aparatede exemplu GRUNDIG 3000 STEREOMEISTER http://www.recycledgoods.com/zoom.aspx?productID=26562am avut acest aparat in colectie ,a fost donat de mine Asociatie Proradioanticdecodorul este cu tuburi,cind ajung acasa o sa caut schema si o voi posta aicinu prea cred ca se poate reproduce usor,nu se gasesc date de la bobine si nici cum se regla decodoruleu zic ca nu merita sa ti bati capul,cu un integrat rezolvi imediat problema
Link spre comentariu

Multumesc mult.Ceva care incanta ochiul si nu numai...

Extras din schema.Pana la urma nu pare asa complicat,in afara de datele bobinelor,

Cred ca se poate atasa relativ usor un acord optic pt. emisiuni stereo.

Posted Image

Link spre comentariu

Eu am un tuner FM al firmei franceze Esart , cu decodor stereo pe lampi , cam de prin 1965. Primele tunere FM Esart erau mono la care li se adaugau ulterior de catre unele ateliere decodoare stereo , probabil pe tz sau cu ci + un indicator de acord cu EM80 , le puneau deasupra , in afara aparatului . Apoi s-au fabricat tunere Esart pe tranzistoare . Scheme n-am gasit , dar cu google puteti gasi informatii despre produsele Esart

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Multumesc mult.Ceva care incanta ochiul si nu numai...

Extras din schema.Pana la urma nu pare asa complicat,in afara de datele bobinelor,

Cred ca se poate atasa relativ usor un acord optic pt. emisiuni stereo.

Posted Image

trioda EC92 comanda un releu care aprinde becul de 6,3V/0,1A cind postul este stereo

mai multa atentie la schema!

Link spre comentariu

Pai n-am studiat de loc schema,am trecut fugitiv prin ea :jytuiyu .Interesant.Sunt sigur ca datele bobinelor sunt aceleasi ca si la un decodor pe tranzistori,pana la urma semnalul pilot e acelasi.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pai n-am studiat de loc schema,am trecut fugitiv prin ea :jytuiyu .Interesant.Sunt sigur ca datele bobinelor sunt aceleasi ca si la un decodor pe tranzistori,pana la urma semnalul pilot e acelasi.

datele sunt mult diferite,in special datorita impedantelor mari la care lucreaza tuburile
Link spre comentariu

In fisierele atasate se discuta toate aspectele privind decoderele stereo cu lampi, si tranzistori, de la principii de functionare pina la exemple de montaje comerciale.

Link spre comentariu

Adaptorul din cartea lui Oprescu nu functioneaza cu sistemele de emisie stereo actuale. Adaptorul din carte mergea cu sistemul vechi rusesc, care folosea modulatie polara. Va rog sa observati ca anvelopele semnalului modulat sunt diferite (asimetrice) si poarta fiecare cate un canal. Asta permite extragerea canalelor cu o simpla dioda cu polaritatea corespunzatoare. Spre deosebire de modulatia polara, la modulatia AM utilizata in radiodifuziune, anvelopele sunt simetrice si nu conteaza cum se conecteaza dioda detectoare; tot aia se aude.Sistemul FM actual (MPX) foloseste modulatie cu banda laterala dubla-purtatoare suprimata. Demodularea si extragerea canalelor se face cu totul altfel. E mai complicat si trebuie musai sa apara filtre pe 19 si pe 38KHz.

Link spre comentariu

Adaptorul din cartea lui Oprescu nu functioneaza cu sistemele de emisie stereo actuale. Adaptorul din carte mergea cu sistemul vechi rusesc, care folosea modulatie polara. Sistemul FM actual (MPX) foloseste modulatie cu banda laterala dubla-purtatoare suprimata. Demodularea si extragerea canalelor se face cu totul altfel. E mai complicat si trebuie musai sa apara filtre pe 19 si pe 38KHz.

Daca nu merge, asta e. Era o schema simpla cu un tub...In cazul asta tot cele cu circuite integrate raman cele mai rentabile pentru aplicatii de decodoare stereo. :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări