Nemesis Postat Octombrie 20, 2005 Partajează Postat Octombrie 20, 2005 Salut !!! Vreau sa-mi iau o licenta pt Windows XP Home Edition de la unul din magazinele Turbozone din Iasi pt ca 3,5 mil mi se pare un pret rezonabil. Am inteles ca aceasta licenta se vinde numai in regim OEM .Ce inseamna asta ?Am trimis mail la Turbozone si mi-au zis ca cica licenta asta se poate cumpara numai impreuna cu o alta componenta hard. Eu am de gand sa imi iau si un hdd de 160 gb tot e la ei. Am trimis iar un mail la ei si le-am zis ca vreau sa iau si un hdd si au zis ca in acest caz as putea cumpara respectiva licenta.Acum vine randul vostru :smt006 . Ce stiti voi despre regimul OEM,pot intr-adevar cumpara acea licenta daca cumpar impreuna cu ea si un hdd (pt ca citind printe randurile mail-ului trimis de ei se putea citi o oarecare retinere - ''ai putea dar mai bine intreaba la magazin'' etc) ?Daca iau pana la urma licenta asta o sa fiu 100% in regula cu windows-ul in cazul unui control pe aici pe la camin (ca acasa nu ma tem :finga: ) ? Altfel spus nu-mi iau vreo tzeapa luand licenta asta de la Turbozone adica sa dau si bani si tot in ''ilegalitate'' cu Windows-ul sa raman ?Vreau sa fiu macar cu Windows-ul in regula asa ca astept sfaturile voastre . Link spre comentariu
Tavi Postat Octombrie 20, 2005 Partajează Postat Octombrie 20, 2005 da, o sa fi in regula 100% :rock: Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Vezi in primul rand sa fie distribuitrori legali de licente.Daca sunt "parteneri Misrosoft" ( n u am scris in "" pt ca era vreo gluma sau altceva ) atunci totul e OK. Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Atata timp cat componenta se afla in calculatorul pe care e instalat Windowsu', nu-s probleme... cat despre componenta, poate fi si o amarata placa de retea cu 5$.Si sincer, eu nu cred ca ce-i de la BSA mai stau sa piarda timpul sa verifice componente, cand in camera alaturata sunt alti "clienti" fara nici o licenta.P.s. Ma enerveaza la culme ca nu se mai vinde Win98, tre sa cumperi o licenta de Xp si ai dreptu la downgrade...eu daca am un amarat de PII si mi-e sufient un Win98se, de ce trebuie sa platesc o licenta de XP. Link spre comentariu
i0nutzb Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 win xp OEM îl poţi cumpăra, aşa cum ţi s-a spus, numai împreună cu o componentă hardware. aceasta poate fi un mouse de 100 mii sau o placă video de 15 milioane. Vei fi în regulă cu licenţa de windows, dar nu uita, BSA nu are contract numai cu microsoft pt windows.. altfel spus, mai ai şi un office, mai ai şi un acrobat pro, şi un dreamweaver, şi un photoshop, etc, etc... ah.. când vine bsa, verifică toate calculatoarele... TOATE :weedman: Link spre comentariu
Tavi Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 da in case la oameni vine ? :goodman: Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Ia-ti laptop si baga-l in valiza :supz: :snakeman: :finga: Link spre comentariu
chetross Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Prostie mare cu licentele astea pentru persoanele fizice ...O firma mi se pare corect sa aiba asa ceva, pentru ca foloseste programele respetive in scop productiv, comercial, desi multee firme nici nu se deranjeza ... intervine coruptia de altfel :axe: Link spre comentariu
i0nutzb Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Prostie mare cu licentele astea pentru persoanele fizice ...O firma mi se pare corect sa aiba asa ceva, pentru ca foloseste programele respetive in scop productiv, comercial, desi multee firme nici nu se deranjeza ... intervine coruptia de altfel :axe:cred că o să vin la tine acasă pentru a-ţi lua televizorul... nu îl voi folosi în altă parte decât acasă, niciodată în scop comercial sau productiv. deal? :supz: Link spre comentariu
radue Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Deja dam iarasi in piraterie.Am citit acum ceva timp o chestie interesanta pe care o spunea un artist despre pirateria muzicala ( mp3-uri free pe net ): a lua un mp3 de pe net e ca si cum ar intra in casa cineva si ti-ar lua diferite lucruri cum ar fi: mobila, obiecte din bucatarie etc si ganditi-va si voi ce dreptate are.Cum a zis si i0nutzb:<>Cred ca e aceeasi mancare de peste si cu furtul de sisteme de operare. Link spre comentariu
Nemesis Postat Octombrie 24, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2005 Multumesc tutror pt informatii!!! :supz: Mi-am luat azi licenta respectiva si e cu SP2. As mai avea o nedumerire:tipul de la magazin mi-a zis ca sa lipesc abtibildu' ala ''cetificat of autenticity'' sau cum ii zice pe carcasa pe partea de sus (in afara), ca cica altfel in caz de control e ca si cum n-as avea licenta.Dar eu ma gandesc ca daca as pune-o acolo cu timpul cred ca s-ar roade si nu s-ar mai cunoaste ce scrie pe ea sau si mai rau se poate dezlip[i si pierde irecuperabil. Oare n-as pune-o mai bine undeva in interiorul carcasei? n-ar fi mai sigur? Cei care mai avetzi licenta unde v-ati lipit abtibildurile (va reamintesc e vorba de Windows XP Home Edition OEM - varianta2002) Haideti raspunde-ti daca vreti , ca stau cu abtibildu in mana :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Octombrie 25, 2005 Partajează Postat Octombrie 25, 2005 Deja dam iarasi in piraterie.Am citit acum ceva timp o chestie interesanta pe care o spunea un artist despre pirateria muzicala ( mp3-uri free pe net ): a lua un mp3 de pe net e ca si cum ar intra in casa cineva si ti-ar lua diferite lucruri cum ar fi: mobila, obiecte din bucatarie etc si ganditi-va si voi ce dreptate are.Cum a zis si i0nutzb:<>Cred ca e aceeasi mancare de peste si cu furtul de sisteme de operare.*Eu cred ca cei care iti vand un OS instabil care nu iti asigura nici cea mai mica urma de confidentialitate la pret de Rolls Royce sunt mai hoti decat studentul care il pirateaza pe Billy :finga:Cat despre pirateria muzicala, eu nu o aprob, dar trebuie sa stii ca din 10$ nici macar UNUL nu ajunge in buzunarul creatorului, restul intra in cel al mafiei muzicale... Link spre comentariu
i0nutzb Postat Octombrie 25, 2005 Partajează Postat Octombrie 25, 2005 de dezlipit nu poate fi vorba.. unde o lipeşti, acolo moare :)nu este obligatoriu să ai ţidula lipită pe calculator, dar e mai simplu aşa am văzut calculator cu win 98 original iar ţidula părea lipită cu 1 zi înainte... (calc făcut prin 99) Link spre comentariu
Nemesis Postat Octombrie 25, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2005 Da ce asa de bine se lipeste? Si daca ai vazut certificatul ala lipit , unde era lipit daca mai tii minte ?Cred ca mie mi s-a recomandat sa lipesc certificatul ala de partea superioara a carcasei pt ca pe ''ambalaj'' scria undeva cu rosu ca licenta sa fie folosita numai pe ''new PC''. Link spre comentariu
nonyhaha Postat Octombrie 25, 2005 Partajează Postat Octombrie 25, 2005 bai tata, stai linistit, ca nu ai nici o sansa sa o dezlipesti de pe carcasa, poate sa stea oriunde, doar daca o arzi sa poti sa o dezlipesti, si asa iese naspa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum