blue Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 In lipsa distorsiometrului (imprumutat cuiva) mai amin masuratorile... Link spre comentariu
blue Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Iata un prim set de masuratori in doua situatii Ra=2,4k Ra=3,5k si cind puterea masurata pe sarcina de 8ohm este 2w-3w-4w, in plus apare si tensiunea alternativa in anodul finalei masurata la 1 Khz cu un DVM iar unctul de functionare este 200v/60mA Link spre comentariu
blue Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 si pentru situatia Pot=4w Link spre comentariu
blue Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Din pacate distorsiunile amplificatorului nu o sa le pot masura prea curind fiindca aparatul imprumutat cuiva sa intors defect (QUAD 405 de 100w a autooscilat sau cam asa ceva). Tot la aceste masuratori banda de frecvente cu o cadere de 1dB este 58Hz-38Khz, tensiunea de zgomot in banda larga 68dB si daca pe cineva i-l intereseaza o alta masurare i-i stau la dispozitie. Si inca ceva , mai am niste poze in care se vede cum se comporta amplificatorul daca pt raportele de 2,4K/8 ohm si 3,5K/8 ohm se inlocuieste rezistorul de sarcina cu 4-8-12 ohm ,dar nu cred ca sint prea semnificative aceste probe... Link spre comentariu
ggg Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Felicitari Blue Care sinus nu este limitat, Ra=2.4K / 4 W sau Ra=3.5K / 4 W ????Ma intreb , oare ce s-ar intampla la 5 W ?!![attachment=0]BlueMix.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 A spus feri.visky in alta parte cind Ra devine optima : ... dreapta de sarcina in asa fel incat variatiile de curent anodic sa fie cat mai simetric posibile la trepte de Ug, sa zicem egale cu cate 0.5*Ug0. (s-a mai dezbatut subiectul, dar, cum repetitia este stiinta ... mamelor... mai repetam si noi).__Nu ramine decit sa trasati diferite drepte de sarcina prin PSF ales de astfel incit sa se intimple ce spune in citatul de mai sus ,uite si de ce ar putea fi Ra optima(in citatul de mai jos) :pentru a "regla" din calcul coeficientul de prezenta a armonicelor de gradul doi respectiv trei... .Exista foi de catalog(pt tuburi) in care functie de Ra sint specificate distorsiunile armonice de ordin doi si trei .PS.De aici in colo o sa "lucrez" numai cu "materialul clientului". Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 PSF@blue Ia0=60mA Ua0=200V -Ug1=17,5V PL84-SE.__In "lumina" celor spuse de feri.visky constatam ca pentru un Ra=3k3 atunci cind tensiune de grila comanda variaza +_5V dezvolta segmente proportionale +_40mA (20-60-100) in raport curent_anodic de mers in repaos. Acum in schimb pentru Ra=2k4 atunci cind tensiune de grila comanda variaza +_5V dezvolta segmente disproportionale +48mA si -40mA (20-60 -108) in raport curent_anodic de mers in repaos. Link spre comentariu
blue Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Practic eu am rotit dreapta de sarcina de trei ori, pt situatia de Ra=2,9k am considerat ca nu merita sa incarc pagina cu prea multe poze si de aceea nu le-am mai pus, dar ideea se pastreaza adica pt Ra=2,4k forma sinusoidei este mai buna si puterea ceva mai mare (nu prea mult). Cei patru watt din secundar sint de fapt rezultanta pierderilor din transformator, tubul in primar debiteaza cam 5w asa ca totusi, catalogul arata in mod real Ra-ul tubului, cel putin asta este parerea mea ! Mai ramine sa masor distorsiunile si cred ca datele pot fi de folos topicului deschis de @ sonic 11 Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Nu de folos....de un real ajutor Spun asta pt. ca tubul pl84 nu este prea prezent in acest forum, cu toate ca este un tub dedicat aplicatiilor audio, fiind evitat din cauza complicatiilor aduse de filament care este alimentat la 15vAsta complica sursa de alimentare cu o tensiune de filament in plus Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Cumva grila unu care apare nefolosita de la ECC85 nu cumva se pune la anodul doi printr-o rezistenta?? :nas:Montajul merge super si scoate 10W pur si simplu cu un trafo de la un UPS de 600W pe iesire...loud and clear...super amplificator pentru o camera gen sufragerie testat de mine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Practic eu am rotit dreapta de sarcina de trei ori, ...Daca cineva este curios sa verifice teoretic ce se intimpla coef.armonica II in cele doua situatii distincte Ra=2k4 respectiv Ra==3k3 download/file.php?id=65527&mode=view sa aplice download/file.php?id=65565&mode=view ROTIREA teoretica pentru situatia Ra=3k3 caracterizata de Iamax=100mA , Iamin=20mA ,Ia0=60mA si Ra=2k4 caracterizata de Iamax=108 , Iamin=20mA , Ia0=60mA.Concluzia poate fi relativ simpla , ca sa nu ma mai spun ca in situatia Ra=3k3 pentru un atac de numai 10Vvv-g1-PL84 se obtin 2,6W la anod ,pe cind in situatia Ra=2k4 pentru acelasi atac 10Vvv-g1-PL84 se obtin doar 1,9W la anod. Acum daca comparam coef.armonica II pentru cele doua situatii Ra poate putem trage o concluzie:-care din valorile Ra ar fi mai buna si de ce (desigur la nivel teoretic ,in practica inca NU stim/). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Pai se vede ochiometric ca daca Iamax + Iamin = Ia0*0.5 => Coeficient armonica II = 0. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Din pacate distorsiunile amplificatorului nu o sa le pot masura prea curind fiindca aparatul imprumutat cuiva sa intors defect ...Daca reparati aparatul ,ar fi interesant de vazut ce se intimpla fizic cu distorsiunile in cele doua/trei situatii Ra ,comparatia ar fi bine sa se faca pentru 2,5W-3W in sarcina (aaa ,si o corectie la ce am scris mai sus in cazul Ra=2k4 pentru 10Vvv-g1-PL84 se obtin 2,3W la anod ,puterile la anod in aceleasi conditii de atac fiind oarecum apropiate). Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Iata si varianta mea de amplificator stereo facut de plictiseala si curiozitate in lipsa de piese pt amplificatorul RF cu GU81M. Spun ca merita facut pentru o camera medie gen sufragerie, se aude traznet insa sa imi fie iertata modificarea ...am ales 6P14P finale pentru a le alimenta pe toate cu aceeasi tensiune de filament atacate de 6H1P...in rest schema nu difera ...am adaugat un power-metru cu ac...carcasa executata din 2 CD-roame...invelite in imitatie de piele...se aude splendid By pixuletz at 2011-03-15 By pixuletz at 2011-04-09 By pixuletz at 2011-04-09 By pixuletz at 2011-04-09 By pixuletz at 2011-04-09 Este 98% gata ! Link spre comentariu
Terry34 Postat Aprilie 12, 2011 Partajează Postat Aprilie 12, 2011 By pixuletz at 2011-04-12 Eu zic ca arata Vintage oleaca ...simt nevoia sa trec la constructia altuia mult mai complicat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum