Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIF CU ECC85 SI PL84

sonic11

Postări Recomandate

daca problema ta e spatiul nu cred ca SMPS te va ajuta.si ca sa fiu in tema cu Mila - si eu consider ca realizarea unei surse SMPS este mai complicata decat schema cu tuburi pe care vrei sa o abordezi.succes.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 144
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

44

• blue

21

• Terry34

10

• ggg

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca problema ta e spatiul nu cred ca SMPS te va ajuta.si ca sa fiu in tema cu Mila - si eu consider ca realizarea unei surse SMPS este mai complicata decat schema cu tuburi pe care vrei sa o abordezi.succes.

Observatie corecta si de regula constructia amplificatorului exceptind transformatorul este simpla dar cei ce sint la inceput de drum nu inteleg importanta blocului de alimentare si atunci incearca sa se amageasca singuri cu solutii surogat pe care nu sint siguri, cu blindete trebuiesc indrumati si mingaiasc pe crestet ca sa inteleaga ca fara munca nu merge... De fapt aceasta este societatea romaneasca si probabil unii se vor simtii lezati, treaba lor, le doresc spor la LUCRU...
Link spre comentariu

Fara suparare dar cred ca alegerea unei alimentari SMPS nu este neaparat o solutie surogat, eu de exemplu o consider mai usor de aplicat decit alimentarea clasica iar cind vorbim de gabarit sigur SMPS este in avantaj.

Link spre comentariu

Smps nu castiga mult in spatiu ca suprafata...ca volum da.In principiu nu sunt de accord cu smps decat daca nu se poate altfel(alimentare amplificator din masina de ex.)Se stie ca fiabilitatea unui agregat e direct proportionala cu complexitatea si numarul de piese implicate.De exemplu sursele de alimentare PC sunt renumite pentru fiabilitatea lor iar o firma de renume recomanda deratigul cu 20% dupa 2 ani de functionare a surselor produse de ei!!!(ANTEC)Despre realizarea sigura a unei surse smps in regim de amator am si mai mari dubii(trebue cunostinte serioase si aparatura si componente de calitate)Cred ca pana la urma pretul e egal sau mai mare la sursele smps fata de sursele clasice.De jignit, nu vreau sa jignesc pe nimeni, am avut impresia ca autorul topicului se arunca prea tare si am vrut sa-l aduc cu picioarele pe pamant.SCUZE

Link spre comentariu

Haide sa fiu cat mai precis, nu am inaltime destula la carcasa doar 5cm ori trafu care i-mi trebue mie cu profil plat, toroid, are 17 cm diametru si 3,6cm inaltime plus ca imi mai trebue spatiu si pentru drosele iar cu crdon ombilical nu stau dupa mine :ras: adica sa fac alta carcasa la trafo alimentare si sa-l conectez la amplif printr-un cabluDomnu blue de cand este mai mare 80 lei ca 260lei atat mar costa trafo toroidal Ps. domnu mila va accept scuzele si va dau crezare pt ca sunt relativ nou pe acest forum, de aici si nota de neincredere, dar casa stati linistit o sa pun o poza cu o sursa facuta de mine cap coada, dar sa-mi iau aparatu foto de la reparat

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

sursa merge perfect, dar trebue sa-i fac o temporizare pe linia de 15v pt ca pentru cateva secunde i-mi supravolteaza filamentele de la finale dupa acea intra in normal.o sa revin si cu poze cand va fi gata deocamdata sunt in teste

Link spre comentariu

maine imi vin si mie PL-urile si cred ca ma apuc si eu de amplificator.....in lipsa de piese pt ampliful meu RF cu GU81M ma voi apuca de audio :nas:

Link spre comentariu

Deci ...cam asa va arata fratele amplificatorului tau...carcasa este facuta din tabla...de fapt 2 carcare de CD-ROM dead...unite si invelite cu imitatie de piele...mie imi place cum arata...

Mai am nevoie de ceva sarma de 0,35 pt trafurile de iesire si de obicei eu nu ma grabesc...trebuie sa functioneze si ok nu numai sa aiba aspect.

Posted Image

By pixuletz at 2011-03-15

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări