Vizitator CrazyBuLL Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Buna seara,problema mea este legata de defectiunea unui laptop Asus X50Z.In urma cu 1 an si ceva in timp ce lucram pe laptop,mi-a disparut brusc imaginea normala si mi-au aparut niste dungi pe ecran.Dupa ce am observat ca nu isi revine in nici un fel,am hotarat sa merg la un service de calculatoare unde mi s-a spus ca prima data problema poate fi rezolvata si ca defectiunea este din cauza unor contacte imperfecte la placa video si m-au avertizat ca daca va mai aparea aceasta problema inca odata,nu va mai exista posibilitatea unei reparatii.La 1 an dupa ce am rezolvat problema,laptopul s-a trezit sa imi dea peste nas cu aceeasi defectiune,doar ca de data aceasta nu mai apare nici o dunga ci doar un ecran negru.Fiind optimist si incapatanat mi-am spus ca problema se poate rezolva si am fost cu el la acelasi service de anul trecut,dar dupa o diganosticare mi-au confirmat cele spuse in urma cu un an,faptul ca defectiunea nu poate fi remediata.Intrebarea mea este daca a mai trecut careva prin asa ceva si daca chiar nu mai exista nici o solutie la aceasta problema? Link spre comentariu
Vizitator CrazyBuLL Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Am uitat sa precizez cel mai important lucru,acela ca dupa ce a fost repara,la interval de aproape 1 an aceeasi problema a revenit.In concluzie,laptopul meu nu afiseaza decat un ecran negru. Link spre comentariu
Vizitator CrazyBuLL Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Din ce cauza ar putea aparea aceasta problema? Link spre comentariu
2informaticos Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Ciudat sa-ti spuna la un service specializat ca nu se poate repara...Ii poti schimba placa de baza complet si tot merge, daca nu cumva este ecranul defect. Apropo, fa-i o proba cu un monitor extern, sa elimini din ecuatie ecranul de la laptop.Trebuie sa intrebi la service ce reparatie au facut acum 1 an la laptop. Probabil a fost vorba de reballing. Ori au facut doar reflow, ori a fost un reballing nu prea reusit; desi daca a tinut 1 an, tot e ceva...Daca este cazul, se face alt reballing, eventual cu un chip nou.Nu afiseaza nimic pe ecran, dar se aude lucrand HDD, se vede activitate pe LED-ul de la HDD sau wireless? Link spre comentariu
Vizitator dextercipry Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 auzy nenea ce s-a intamplat la tine este in felul urmator te uitai la film la laptop si s-a oprit semnalul video ""wazzap"" s-a dezlipit chipul video si numai ai ce sa-i faci se poate lipi dar degeaba o sa se dezlipeasca mereu si eu am avut problema asa la laptop si l-am vandut cu 100 ron pentru ca nu se mai repara numai ziceti de placa de baza ca aia e mai scumpa decat 2 laptopuri la un loc daca vrei sa-l vinzi iti gasesc eu pe cineva sa-l dai dar nu mai mult de 100 ron iti ca da pe el crede-ma sunt patit Link spre comentariu
Vizitator CrazyBuLL Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Deci se aprinde si led,se aude si cum lucreaza hard-diskul,singura problema este ca nu se vede si daca ar fi fost displayul defect cu siguranta mi-ar fi spus de problema,cert e ca problema vine de la placa video.M-am gandit sa schimb placa de baza,dar cum a zis si dexter,nu se merita.Cei de la service mi-au spus doar ca defectiunea a fost,citez: "niste contacte imperfecte la placa video".Ecranul nu este defect,deoarece se vede o slaba iluminare,cum am mai spus,imi apareau la un moment dat niste dungi colorate pe el.Ar fi fost bine sa ii conectez o alta placa video dar din pacate este integrata. Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Buna ,Am si eu o problema cu un IBM T30 (asa l-am cumparat).Nu am imagine pe display,e cea din poza,pot insa modifica luminozitatea,cred ca invertorul functioneaza,,si pe monitor extern am imagine.E defect oare displayul sau pl video ?(din pacate nu recunoaste nici hdd,...se pare ca a curs ceva lichid in el)Need help !cu respect , tudor. Link spre comentariu
Vizitator Gaby20045 Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Pai si cum se vede pe monitorul extern? La fel ca pe cel al laptopului sau se vede corect? Daca s-ar vedea ca cel de la laptop atunci ar trebui sa te gandesti la vre-un defect al placii video, daca se vede perfect nu cred ca ai de ce. Referitor la Hard Disk, nu sunt sigur insa am impresia ca poti sa folosesti unul extern setand din bios sa ti-l booteze automat prin USB. Desi nu va mai fi laptop, va fi imobil. Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Pe monitor extern se vede ok(de fapt vad doar biosul pt ca hdd-ul nu-l vede).Citeam undeva,forumthinkpad parca, ca pl. video ar avea 2 iesiri/componente ,una pt digital si una pt iesirea analog=DSUB.Defectarea uneia nu impiedica functionarea celeilalte.cipul e ATI Mobility Radeon 7500.Dar intrebarea e : asa arata un panel defect,ca in poza ,sau defectul e pl video? Link spre comentariu
2informaticos Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Laptopul respectiv iti permite in BIOS sa setezi care iesire video sa fie activa, eventual ambele simultan. Oricum ai posibilitatea sa comuti oricand iesirile video printr-o combinatie de taste; cred ca este Fn+F7 la IBM.Daca ar fi activata doar iesire D-SUB, atunci ecranul de la laptop ar trebui sa fie stins, negru. Asta ma face sa banuiesc ca ai alta problema, probabil pe placa de baza. Daca ecranul ramane complet alb, de obicei se datoreaza lipsei de 3.3V, sau 5V la display (partea logica a lui)... Link spre comentariu
Vizitator cangur84 Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 am intalnit acest defect de multe ori de cele mai multe ori e de la grafica dar poate sa fie si de la lcd am patito cu un acer, trebuie sa scoti lcdul si sa probezi cu altul daca nu merge reballing sau reflowhttp://www.elforum.info/viewtopic.php?f=27&t=60566&start=75 Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Ianuarie 27, 2011 Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 este pe drum un donor,sa vedem ce se mai poate face din 2 ronghiuri... Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 @tudor_x19 Dupa cate se vede din poza, afisajul lipseste cu desavarsire... Imi pare ca vad straturile de plastic polarizant din spatele lui si tubul fluorescent. Dar nimic mai mult. Spune-mi daca se vad pixeli chiar si pe imaginea aia alba asa cum este. Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Metalshrine,..din fericire aparatul donor mentionat mai sus,a fost pus in functie,avaind afisajul ok !de la el scriu acum...Laptopul defect,din poza a fost dat la reparat,si acum nu mai se aprinde de loc displayul.....reparat de tot.Semihappyend Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum