Vizitator Kheops Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Salut tuturor! Am urmarit ceva vreme pe net fel si fel de tipi care faceau aplicatii cu pic-uri inclusiv la sc am vazut ceva dar foarte slabut, nu ceva serios.Dispun in acest moment de nijte banuti si as dori daca se poate sa imi spuna cnv ce as avea nevoie pt. inceput sa citesc sa invat, ce echipament am nevoie, ca sa incep sa pot intelege si eu cum as putea face aplicatii, pana in prezent am construit fel si fel de chestii gen roboti , masinute automatizate si altele , dar nu stiam cum sa le controlez, am descoperit si eu pic-ul , dar cum se face sa scrii in el ce vrei sa faca cum se foloseste e va rog tare mult explicati-mi si mie si spuneti-mi ce mi-ar trebuie sa imi cumpar sa pot experimenta. Exemplu, sa aprind un led , sa invart un motor pas cu pas, sa fac un joc de lumini si altele , usor, cate un pic sa intelg si eu. :cry: Multumesc anticipat Link spre comentariu
nooob64 Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Salut ,Cel mai important lucru este sa te familiarizezi cu microcontrolerele , ai nevoie sa stapinesti un limbaj de programare preferabil C , apoi iti alegi un compilator gen MikroC PRO sau HI-TECH C , apoi va trebuii sa studiezi help-ul acestor compilatoare (in MikroC ai o gramada de librarii gata facute si help-ul explica totul) ... iti alegi un microcontroller de ex. PIC16F887 care este urmasul lui 16F877 , te documentezi in datasheet in legatura cu registrele ca sa poti accesa de ex. pinii I/O , sistemul de intreruperi , setarea porturilor , etc ... apoi te apuci de niste programele simple (compilatorul mikroC are mai multe exemple foarte folositoare) .Nu iti recomand sa te avanit in limbajul de ansamblare pentru ca este greoi si pentru proiecte mari este inutil (zic asta pentru ca lucrez in domeniu), mai nou pic-urile au arhitectura astfel optimizata pentru limbajul de programare C , plus ca au din ce in ce mai multa memorie flash si nu mai este nevoie de super optimizarea codului.Hardware vorbind ai avea nevoie de o placa breadboard ,de un PIC 16F887 , alimentare corespunzatoare (5V) , un programator pentru PIC , si restul de conectica. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Salut Kheops,Ai nimerit forumul care trebuie.Si eu sunt la inceput in materie de microcontrolere si pot sa-ti spun ca o sa gasesti destule informatii pe forum. Pe langa asta este unul din putinele forumuri unde chiar primesti ajutor indiferent de nivelul la care esti. Mai jos este un link unde gasesti informatii (pe langa multe alte informatii oferite de forumisti).viewtopic.php?f=11&t=64758 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum