Vizitator cristi apolozan Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Salut, vreau sa shtiu, daca se merita sa-mi schimb placa audio, am un creative SB Audigy 7.1, am amp. Pioneer 4x50, 2 boxe unitra de 75w pe 2 cai shi 2 cutii de bas pe celelalte 2, se aude binishor, dar ash vrea o fidelitate mai mare la putere mare; am oarecare pretentzii la sunet de aceea am decurs la metoda asta ce ampu, nu suport sistemele alea cu satelitzi cat de shmechere sa fie ele. Link spre comentariu
Vizitator cristi apolozan Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 bine, sunt conshtient ca or fi placi scumpe shi foarte scumpe, la care s-ar simtzii clar diferentza, ma refer shi eu la ceva accesibil, cam max 300 lei... Link spre comentariu
Optiplex Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 placa e buna ... boxele nu le cunosc deci nu stiu . Totusi ...prin putere mare. Nu cumva bagi statia in distorsii ? daca te apropii cu butonu de volum la maxim atunci e normal sa pierzi fidelitate . Si...ce format de muzica asculti si la ce calitate? daca asculti mp3 la 64kbps nu se aude bien nici daca ai mama boxelor si amplificatoarelor. Link spre comentariu
Vizitator cristi apolozan Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 cu ampu merg pe undeva pe la 65% la volum , shi ai dreptate, se shtie ca conteaza mult shi calitatea mp3 urilor, sunt alea la 320 sau variabil pana la 320 care se aud mult mai clar shi tare, dar ash vrea sa shtiu ce placa de sunet sa-mi iau ca sa-mi imbunatatzesc fidelitatea sunetului Link spre comentariu
Toader Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Am avut vreo 3 placi Creative, una M-Audio.Sant destul de banale ca sunet.M-Audio e ceva mai buna.Acum am RME Hammerfall si cu asta o sa raman caci e peste ce am avut cu un ordin de marime mai sus..Daca vrei o calitate cat de cat, ia-ti o placa mai serioasa.La publicitate e cineva cu o placa profesionala de vanzare.Poate reusesti sa o asculti si-ti place.viewtopic.php?f=59&t=74642 Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Cel mai ieftin upgrade e sa inlocuiesti operationalele de pe placa de sunet (care sunt lm358) cu unele decente,de ex ne5532 (asta e si ieftin). Si sa folosesti drivere bune pt placa (astia de la creative nu prea fac drivere bune,trebuie sa apara altcineva sa le repare...)Si ar mai fi si varianta cu DAC. Gasesti si pe forum de vanzare Link spre comentariu
Vizitator gangea Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Pai placile "creativ" sunt bune .. de aruncat.Daca vrei sunet decent, repet decent, trebuie sa inlocuiesti tot.Stiu ca suna prosteste, dar nimic din tot ce ai tu nu suna "corect" ci din contra cat mai fals cu putinta.Iti recomand sa vinzi tot si sa incepi cu o placa Maudio (Audiophile - este cea mai rezonabila pret/calitate) si mai apoi sa te duci sa faci auditii prin studiouri de inregistrari sau la firmele din domeniu (atunci vei auzi ceva decent. Link spre comentariu
EDDIY Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 ..incearca cu drivere pentru 'x-fi xtreme',se va simti o diferenta semnificativa a sunetului PLACII,+ ca ai ceva smecherii in plus,daca nici asta nu te multumeste schimba placa,ca o paranteza am folosit si eu aceasta placa cu driverele 'x-fi',deci nu vorbesc din auzite,se cunoaste diferenta...sau ai putea folosi un preamplificator,fie il faci fie il cumperi...daca te hotarasti sa schimbi placa adauga 'ASUS XONAR' in lista de optiuni, face banii.. Link spre comentariu
valica Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Prima mea placa audio a fost un Creative Live 5.1 si ascultam pe Genius 5.1 si mi-aduc aminte ca dadusem o groaza de bani pe boxe fiind aparute atunci, eram multumit de cum se auzeau. Apoi am vrut sa imbunatatesc sunetul si mi-am cumparat o placa Auzentech x-fi HD 7.1 http://www.guru3d.com/article/auzentech ... d-review/1, un receiver Yamaha si niste incinte Wharfedale, si binenteles ca daca asculti mp3 mare lucru nu se schimba asa ca am schimbat winamp-ul cu foobar si mp3-urile cu flac-uri si suna parca altfel . Asa ca nu cred ca doar cu o placa de sunet se schimba fidelitatea, trebuie mai mult....si binenteles iti mai trebuie si ureche Link spre comentariu
Vizitator gangea Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Permite-mi sa te contrazic(desi nu imi sta in fire).De cand am "venit" pe forumul asta, sunt socat in mod constant prin faptul ca "lumea", inca mai crede ca o placa creativ, un sistem 5.1 (de aproximativ 300 de lei ) si win amp inseamna auditie muzicala.Diferenta intre cele de mai sus si un "sistem" decent nu este atat de mare din pct de vedere financiar (practic cu 2000 de lei cumperi o placa de sunet "pro" si o pereche de monitoare), cat din pct de vedere al calitatii auditiei.De ex: eu de cand am un astfel de "sistem", am inceput sa ascult jazz, si asta fiindca acum ma pot bucura de acel "sound" produs de lampi. Si exemplele pot continua.Diferenta dintre mp3 si flac eu pana in prezent nu am aflat-o.Singura diferenta cu adevarat sesizabila este intre wav si restul (bineinteles la o codare 24/96).In concluzie, diferenta este enorma. Precum diferenta dintre Dacia Logan si Mercedes S Class (asta daca vrei o comparatie plastica). Link spre comentariu
apollo11 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Nu se poate sa nu simti diferenta intre flac si mp3, adica intre material codat lossless si lossy. Link spre comentariu
IMPERIAL70 Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Pretul pentru bose este enorm, nu stiu pt celelalte. Daca nu ai o placa de sunet "pro", nu se merita investitia. La 2000 de lei iti ei monitoare de studio si placa de sunet "pro", ceea ce s-ar traduce prin calitate audio (cel putin entry level ) din domeniu profesional. .Daca te-ai orientat catre asa ceva inseamna ca ai aflat despre "existenta" muzicii. Parerea mea este sa faci probe de auditie (cu muzica acustica si apoi ceea ce preferi tu). Nu cumpara monitoare dupa parari din revista. De ex. : eu am ascultat din seria BX de la Maudio si erau "prea stidente" pe inalte, si parca sunetul nu avea "consistenta"; la Event , m-i s-a parut ca "abereaza" pe fregvente joase; Dynaudio, sunt cele mai "perfecte", insa pretul nu este pentru oricine. Pretul la KRK este pe bucata. Eu am KRK R6. Sunt de parere ca e cel mai bun compromis, in gama asta de pret. Sunt ok pentru productie dar si pentru auditie. Cel mai important aspect este, ca orice alegere vai face trebuie sa o "combini" cu o placa de sunet din gama pro- desigur si cabluri sin aceeasi gama sau chiar mai sus. Audiophile de la Maudio cred ca este cea mai buna alegere in gama ei de pret. Daca vrei alte detalii pe PM. Permite-mi sa te contrazic(desi nu imi sta in fire). De cand am "venit" pe forumul asta, sunt socat in mod constant prin faptul ca "lumea", inca mai crede ca o placa creativ, un sistem 5.1 (de aproximativ 300 de lei ) si win amp inseamna auditie muzicala. Diferenta intre cele de mai sus si un "sistem" decent nu este atat de mare din pct de vedere financiar (practic cu 2000 de lei cumperi o placa de sunet "pro" si o pereche de monitoare), cat din pct de vedere al calitatii auditiei. De ex: eu de cand am un astfel de "sistem", am inceput sa ascult jazz, si asta fiindca acum ma pot bucura de acel "sound" produs de lampi. Si exemplele pot continua. Diferenta dintre mp3 si flac eu pana in prezent nu am aflat-o. Singura diferenta cu adevarat sesizabila este intre wav si restul (bineinteles la o codare 24/96). In concluzie, diferenta este enorma. Precum diferenta dintre Dacia Logan si Mercedes S Class (asta daca vrei o comparatie plastica). Sa inteleg ca esti actionar la vreo firma de distributie componente PRO Link spre comentariu
EDDIY Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 intr-adevar e diferenta mare intre .flac si mp3 ,si cred ca se simte pe orice tip de sursa de redare,mai mult sau mai putin hi-fi sau profi,acum sa nu condundam nici acesti doi termeni,sunt foarte putine scule profi care ating standardul high-fidelity,profy(proffesional) se refera la ecipamente prefesionale ,in special folosite la sonorizari,la care de multe ori fabricantul face un compromis in detrimentul fidelitatii pentru a oferi puteri mari,de exemplu un amplif clasa "D" nu va avea niciodata nimic in comun cu unul clasa "A",deoarece randamentul mare intre puterea de consum si cea redata face sa piarda din calitatea sunetului,in schimb clasa 'A",invers...ca tot se vorbea despre monitoare,sunt curios cati au ascultat 'ADAM" sau 'TANNOY',dar si aici...preturile nu sunt pentru romanii de rand..in concluzie,nu vad de ce acasa nu te poate face sa te simti bine batranul Winamp(configurat cum trebuie) alaturi de un xonar sau creative x-fi de exemplu pe un sistem decent (nu genius ).. Link spre comentariu
amassive Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Salut, vreau sa shtiu, daca se merita sa-mi schimb placa audio, am un creative SB Audigy 7.1, am amp. Pioneer 4x50, 2 boxe unitra de 75w pe 2 cai shi 2 cutii de bas pe celelalte 2, se aude binishor, dar ash vrea o fidelitate mai mare la putere mare; am oarecare pretentzii la sunet de aceea am decurs la metoda asta ce ampu, nu suport sistemele alea cu satelitzi cat de shmechere sa fie ele.Unitrele de 75 din cate stiu eu sunt numai pe 3 cai, am si eu o pereche reconditionate la sange, difuzoarele de bass din cate stiu sunt de 40w, asa ca o statie de 50 e un pic cam mult pentru ele, la mine merg superb si am o fidelitate super (zic eu) pe o statie de 2x25. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Mai bine 50W folositi cu simt de raspundere decat 25 dati in clip.On topic: In primul rand ia un soft de calibrare gen TrueRTA, un microfon calibrat (Behringer ECM8000 e ok si e relativ ieftin ~250 ron), si un equalizer (poate sa fie si ala romanesc de 2x 10 benzi, pe al meu am dat fix 50 ron), si apuca'te si fa niste corectii (si din EQ si daca e posibil muta si boxele, vezi unde ai sunetul cel mai bun) astfel incat sa ai un raspuns cat mai "drept" in frecventa. De abia dupa ce ai corectat raspunsul boxelor in camera poti sa hotarasti daca iti trebuie sau nu alta placa de sunet, alte operationale, sau prostii de genul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum