louis Postat Iulie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2011 nici nu ai nevoie de octocuploare. daca citesti ce am scris mai sus. pui masa de la jack-ul sony la - pic si tii pinii cu rezistentele inchisi (adica pusi pe input). cand vrei sa dai drumul la curent pe un anumit pin, ii pui pe output 0V. asa lasa sa treaca curentul ce vine din sony prin jack si rezistenta care trebuie. curentul e compatibil cu pic-ul pentru ca in sony e tot un mcrocontroller care verifica rezistentele tale. de fapt verifica, caderea de tensiune pe rezistente "bagate" de tine ca asa e satelitul original de sony. Link spre comentariu
fratello Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Multumesc pentru raspuns !Nelamurire : "tii pinii cu rezistentele inchisi (adica pusi pe input)" si respectiv "ii pui pe output 0V". Adica ?! Eu am configurat portb-urile ca "output" (trisb=%0000000); trebuie sa le configurez din start ca "input" (trisb=%00111111) si, la comanda, sa le pun pe "low" ?! Multumesc ! Link spre comentariu
louis Postat Iulie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2011 nu mai stiu exact sintaxa. nu m-am mai jucat de cateva luni cu programarea pic-urilor asa ca am uitat-o :Ppinii configurati ca output lasa sa treca curentul prin ei. cand ii pui output daca erau pusi pe digital puteai sa-i pui LOW sau HIGH adica 0 sau 5V. daca ii pui la 0V nu mai adaugi potential la cel deja existent pe mufa sony, deci poti sa spui ca pur si simplu lasi sa treaca ce e acolo.cand ii pui pe input, circuitul din pic nu mai lasa sa treaca nimic prin el. asteapta sa masoare ceva, si e normal sa nu lase nimic sa treaca.deci pinii cu resiztente ii pui initial pe toti pe input. blocati adica. nu circula nimic prin ei. si cand vrei sa bagi rezistenta X, treci pinul pe output, si il pui pe low (adica 0v); comenzile le gasesti singur ca nu mai stiu exact. trisa1=.. trisb1=.. cred ca se pot pune si individual fara sa umbli la tot portul trisa=b01010; s-ar putea sa ma insel. verifica.hai ca m-am uitat in cod :P#define OUTPUT 0#define INPUT 1initial ii pui pe toti cu resistente pe input, adica inchisi.asa pui pinul b0 sa lase curentul cand detectezi o functie.TRISB0 = OUTPUT;RB0=0; (low)cand butonul nu mai e apsat inchizi portul b0 (il faci input = nu mai asa sa treaca curentul din jack)TRISB0 = INPUT; Link spre comentariu
fratello Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 M-am lamurit ! Multumesc ! Voi posta rezultatele. Numai bine ! Link spre comentariu
louis Postat Iulie 28, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2011 ok, asteptam rezultatul Link spre comentariu
louis Postat Iunie 6, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2014 la cerere atasez codul sursa pic c. schema a ramas pe un hdd busit. satelitul default merge binemersi si azi cu un player sony. FreelanderAdapter.zip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum