Margean Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 SalutAm un driver unipolar cu limitare de curent pentru motoare, insa ce nu imi comvine la el este ca atunci cand calculatorul nu mai da Step- Dir catre driver in motoare intra curent maxim ,iar aceste neinvartindu-se se incalzesc destul de tare.Ce as avea eu nevoie ,este un driver care atunci cand este alimentat dar nu primeste semnal, sa reduca curentul in motoare in asa fel incat sa tina axul motorului blocat ,dar sa nu il incalzeasca. Ex.: in mers 3A, fara semnal 0,5A~1A.Rugamintea mea este daca stiti cumva un driver unipolar care sa faca ceea ce am eu nevoie sa imi dati si mie un link ,sau poate chiar o schema MultumescP.S.: acesta este driverul meu Link spre comentariu
boederyakumo Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Recomand acest driver pentru unipolare, este foarte bine facut si merge super, poti regla curentul prin motoare cu potentiometre multitura la ce curent doresti. Cel putin eu am experimentat pe el o gramada de motoare de diferiti curenti si tensiuni fara probleme. http://www.hi-end.ro/driver-cnc-pe-4-ax ... p-579.html Link spre comentariu
Margean Postat Ianuarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Aceasi treaba o face si driverul meu, ceea ce vreau eu este ca atunci cind driverul este alimentat dar nu primeste semnal , sa reduca curentul in motoare.Ca sa se inteleaga mai bine , daca am motoare de 3A si sa zicem ca le alimentam cu 12V, iar curentul il limitam din semireglabilele de pe placa la 3A, eu vreau ca atunci cand CNC-ul nu a inceput lucrul ,sau a terminat de prelucrat piesa , in motoare sa nu mai intre curentul maxim pe care il suporta ,acela de 3A, ci controllerul sa reduca curentul la unul la care motoarele sa nu se mai incalzeasca asa tare (ex. 1A) . Controllerul actual cand este in stand-by are portile AND deschise lasand curentul maxim reglat de catre semireglabile (ex. 3A) sa intre direct in motoare.Din ce vad eu in fisa tehnica a controller-ului recomandat ,nu face ceea ce vreu eu.Multumesc oricum pentru raspunsul promt Link spre comentariu
visinica Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 la banii aia ce ai dat pe placa de la epsicom mai bine luat pt bipolare era mai usorbanuiesc ca e e schema cu l297 , si feturitu sa reglezi o singura data curentul in controler atita cit e pe motoarereglezi o singura data , si eventual daca se incalzeste pune pe motor radiator si eventual un ventilatorde la un cooler de procesor si lasi asaconsumul e mic , mai bine sa te ingrijoreze consumul frezei acolo papa curenttotusi daca vrei o schema buna si ieftina eu iti pun eu una cu un pic si 12 feturi pentru 3 controlere iti pun si softu pt pice tot unipolarsi rezistentele de wataj le afli dupa cele doua formuleR=(Vs-Vm)/IVs = tensiunea de alimentareVm= tensiunea ce scrie pe motorI = curentul ce scrie pe motorasa afli valoarea rezistenteiPt putereP=I patrat ori RI= intensitatea motorului R= rezistenta calculatasi iti da asa watajusper sa ajutesucces an nou fericit Link spre comentariu
Margean Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 multumesc mult visinica, insa in schema trimisa vad decat 4 iesiri pentru fiecare axa ,ceea ce imi spune ca este un driver bipolar, sau nu imi dau eu seama unde ar trebuii sa leg celelalte doua fire ale motorului (cumva + motorului vine legat la VDD ?).In legatura cu controller-ul de la epsicom, am fost nevoit sa iau un controller unipolar deoarece aveam deja motoarele ,pe care nu le-am cumparat ci pur si simplu am facut rost de ele gratuit.A existat un moment in care am vrut sa trec totul pe bipolar, insa dupa o discutie cu cineva de pe CNCzone, care parea destul de informat ,am renuntat la ideea cu bipolar-ul, deoarece ,chiar daca foloseste puterea maxima a motoarelor, nu poate duce motoarele la turatiile pe care le duce unipolarul, neavand nici un mers foarte lin, iar aceleratia la bipolar fiind foarte brusca fata de unipolar.Merci ! Link spre comentariu
visinica Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 bunala schema mea se leaga celelate 2 fire impreuna cu rezistentele de wataj ala de la cnczone teo cam fraieritmotorele unipolare se pot lega si bipolarlegi numai 4 fire si gatala schema mea mai legi si optocuploare sa ai iesiri curatesi ai o schema fainasucces Link spre comentariu
Margean Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Cel cu care am vb pe CNCzone nu a zis niciodata ca motoarele unipolare nu se pot lega si bipolar, el doar mi-a dovedit teoretic ca legate unipolar se comporta mult mai bine, iar controllerul l-am ales singur mult inainte de a vb cu el.M-am gandit ca daca motoarele sunt unipolare si controller-ul ar trebuii sa fie la fel.Schibarea pe bipolar am vrut sa o fac la vreo 11 luni dupa ce am cumparat driverul, iar intreband pe cnczone de un driver bipolar ce suporta curenti de 5A ,unul din raspunsuri a fost "De ce vreau un driver bipolar", si de aici discutia de care am vb.Un alt lucru bun pentru care am ales un driver unipolar, este simplu si suporta curenti mari fata de bipolar.Motoarele pe care le am au 3A, am vazut si un driver bipolar de 4A ,dar era mult mai complicat decat cel pe care il am si facea cam acelasi lucru (full/step; half/step )PS: "iti pun si softu pt pic" nu am gasit decat PDF-ul cu schemaMerci ! Link spre comentariu
visinica Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 scuzenu am uitat dar cred ca nu o mers sal pun mai pun odata in rareu lam construit si mergemai pun unu complect asta ar merge pt motorele tale de 3 amperi lejertotusi verifica daca nu se incalzes tare feturile atunci trebuie radiatorsi apropo exista si drivere bipolar facute pt 5 ampercu un l297 si 2 l298 in paralel si mergeam gasit pe net o schema cu chiar 3 l298 in capatzice ca merge cam pina la 7 amperinam incercatdar poate intr-o zi as incerca Link spre comentariu
Margean Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Multumesc multAuzisem de solutia cu doua L298, dar este si mult mai scumpa, de fapt si cu un singur L298 este mai scum decat driverul unipolar, cu doi deja se ingroasa gluma, si multi sustineau ca nu merge prea bine, de incercat nu am incercat Multumesc inca o data Link spre comentariu
visinica Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 atunci incearca schema ce team dat-oeu am facuto si mergese poate si halfsper sa te ajutesucces Link spre comentariu
Margean Postat Ianuarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 visinica ,am o mare problema cu schema data de tine, nu gasesc pe nicaieri PIC-ul. :cry: Tu de unde l-ai cumparat, poate un site ,ceva!Multumesc !!! Link spre comentariu
visinica Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 este cauta pe la adelaida sau adelectrocomde aici am luat 2 bucati si sunt buneam reusit sa le programez usor cu jdm programer compatibilo fost usorsi tot de acolo gasesti si feturile si char si quartusi ar fi bine sa calculezi rezistentele de wataj depinde ce motoare aicu cele doua formulesi sa cumperi si rezistentele ca nus scumpesper sa reusestipune la intrari optocuploare si atunci nu iti mai trebuie alcevaiti urez succes Link spre comentariu
Margean Postat Ianuarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Multumesc !La adelaida am incercat si nu l-am gasit o sa incerc si la adelectrocom.Merci !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum