Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ata pentru scala

livium1966

Postări Recomandate

Tocmai am achizitionat un radio cu lampi Sakta , fabricat in 1961 (are 50 ani) in Lituania, fosta republica in cadrul USSR. Din pacate ata de la scala este rupta si nu pot schimba posturile radio. Din fericire pe net am gasit atat schema electrica cat si schema de montaj a atei. Mai stie cineva unde se mai poate gasi de cumparat ata pentru scala? Ar fi pacat, ca doar pentru atata lucru sa nu poata fi folosit. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nita Mihai Cristian

2

• livium1966

2

• mihailp

1

• miron1947

1

Fir chirurgical nu, in niciun caz, pentru ca este partial elastic, adica se tot intinde...Firul special pentru scala arata astfel: un manunchi de fire longitudinale ( determina lungimea si asigura stabilitatea lungimii), invelit intr-o impletitura in fagure (care nu contribuie la rezistenta, dar permite frictiunea optima).Daca sistemul mecanic al radioului este simplu (si condensatorul variabil are rulmentul uns), merge fir de pescuit, cablu multifilar de otel etc., dar nu vesnic si cu opinteli. Daca sistemul este complicat, dublu, cu multe devieri, nu se va reusi reproducerea starii initiale decat strict cu materialele si dimensiunile orginare - de unde se va vedea ca proiectantul nu a fost chiar cel mai bun.Sacazul pare sa rezolve de moment patinarile, dar este inconsecvent si face zgomot.Rusii au aparate de buzunar in cara ata a fost inlocuita cu doua roti dintate din plastic, sau cu surub fara sfarsit.

Link spre comentariu

La cei care vand scule pt pescuit exista un fir de ata impletita putin mai groasa este excelenta pt asa ceva eu numai cu asa ceva lucrez si na dat rateuri nici-odata si nici in timp.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

fir textil pentru pescuit cu diametrul de 0.3mm ,eu asta folosesc si la scale si la pescuit :da exista si fir textil teflonat(rezistent la apa) acesta nu este bun, pentru ca aluneca unde sunt mai multe spire pe diferite role,axe

Link spre comentariu

Asa este cel folosit de D-vs este fir textil pt pescuit.Cel pe care il folosesc eu este un fir din care se confectioneaza plasele pt pescuit am intrebat la vanzator si este intre 0.5 si o.8mm.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pana la urma am folosit ata chirurgicala. Intradevar se cam intinde, dar e buna pana la urma. Intinderea o mai preiau si arcurile. Am rezolvat problema si vad ca e OK. Traseul era destul de complicat. De fapt erau 3 trasee. Unul pentru UUS si doua pentru celelalte lungimi de unda.

Link spre comentariu

Pana la urma am folosit ata chirurgicala. Intradevar se cam intinde, dar e buna pana la urma. Intinderea o mai preiau si arcurile. Am rezolvat problema si vad ca e OK. Traseul era destul de complicat. De fapt erau 3 trasee. Unul pentru UUS si doua pentru celelalte lungimi de unda.

Si eu folosesc ata chirurgicala,elasticitatea ei are o limita si e chiar de ajutor in anumite cazuri,pana in prezent nu am avut aparat la care sa nu mearga cu asa ceva,e de ajutor si structura impletita,care confera aderenta pe axul de antrenare.Cu prima ocazie o sa-mi fac rost de ata de pescarie,si o sa incerc,dar pana atunci,cred ca nu vor fi probleme nici cu asta,am aparate la care scala rezista de 4-5 ani fara probleme...nu stiu daca la un aparat in serviciu ar rezista,aparatele pe care le am,au fost reconditionate si stocate,nu sunt toate in uz.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări