Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MRF 455

Vizitator bogdanrusu28

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

2

Este ceva mai dificil de lucrat cu un singur tranzistor pe toata plaja de unde scurte, de obicei amplificatoarele de banda larga se fac in configuratie push-pull... Iti atasez o schema de amplif CB, banda de lucru e numai intre 25-30 MHz, daca vrei sa mergi in frecventele de jos, trebuie sa comuti circuite acordate... Eu as incerca mai degraba sa facrost de inca unul, pentru un push-pull. Oricum, acest amplif scoate 100W in antena in FM, maxim 70w in SSB (poti scoate si in ssb 100w din el dar supramoduleaza, se aude naspa... cel putin la mine...)

Link spre comentariu
Vizitator bogdanrusu28

Amplificatorul prezentat de dvs merge si in SSB?adica functioneaza in clasa recomandata pentru acest tip de emisiune?Eu asta mi-as dori,un PA pt SSB.

Link spre comentariu

Da, absolut. Ai aici specificaiile:

http://www.rmitaly.com/scheda.asp?IDGr=1&cat=0&tipo=91

In ce domeniu de frecventa ai dori sa-l utilizezi? Daca e vorba de CB, iti pot face o poza foarte detaliata unde poti vedea constructia bobinelor, etc (folosesc un astfel de amplif in masina). Merge foartebine si in SSB, doar ca puterea e ceva mai mica (in FM nu te intereseaza foarte mult puritatea spectrala, deci il poti impinge la maxim (stiu ca improasca RF aiurea, nu sariti pe mine!), nu poti face insa asta in SSB... Deja peste 70w suna urat in SSB... deloc liniar.

Link spre comentariu
Vizitator bogdanrusu28

Nu ma intereseaza deloc CB-ul ci doar benzile de radioamatori,in special cele de jos.Sa spunem ca l-as folosi doar pt 40 si 80m,cam cum ar arata un amplificator,plecand de la aceasta schema?

Link spre comentariu

Vezi aici http://picasaweb.google.com/pa0sip/AmateurTechniek#

Este acolo o schema dar e in clasa C problema va fi sa-i dai ceva tensiune pe baza ca sa lucre in clasa AB.

Sa nu se depaseasca pragul de 0,6V ca cedeaza tranzistorul.

Schema postata de dyogenes este foarte buna merge si in 80m si in 40m modificarile trebuiesc aduse la filtrul trece jos de pe iesire, observ ca are un filtru PI pe iesire atat.""C7 L4 C8 C9 C10.""

Link spre comentariu
Vizitator bogdanrusu28

Multumesc pentru ajutor.As dori ,ceva date despre bobine pentru a-l realiza in 80 si 40m,SSB.Ma refer aici la acele bobine din baza tranzistorului,nu cele din filtrul de iesire pe care-l pot configura singur..Ce rol are T1?Daca ma puteti ajuta,as vrea sa stiu cum realizez bobinele L1 si L2 si ce capacitati aferente ar trebui ,ca sa-mi acopere benzile inferioare de 80 si 40,si sa nu existe riscul strapungerii tranzistorului?Si cu ce putere trebuie atacat ca sa obtin cei 70w?Multumesc.

Link spre comentariu

Va rog sa ma scuzati insa am uitat sa specific amplificatorul KL200 lucreaza numai in modul FM, deoarece tranzistorul nu este polarizat, practic lucra in clasa C.Mai bine cautati o alta schema , eu as propune sa va uitati in revista radiocomunicatii si radioamatorism la numarul 4-5 din 1995 acolo este prezentata schema unui amplificatorul de portabil cu un singur tranzistor.

Link spre comentariu

Pe site zice AM/FM/SSB/CW... Eu l-am folosit in SSB si merge fara probleme pana in 70W. Nu am pus osciloscopul pe iesire niciodata, dar nici nu s-a plans nimeni de modulatie... De altfel are comutator AM/SSB...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări