Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

catv amplif

Postări Recomandate

Salutare si La Multi Ani ... am si eu o problema , din dorinta dde a imbunatati calitatea semnalului tv , la servici, doresc sa construiesc un amplificator catv care sa tina cam 10 tv-uri ... treaba e ca unde e pus actualu amplif, o chinezarie, nu mai merge mai deloc si vreau sa fac eu unu ca nimeni si isi da interesu . vreau sa eu o schema de amplif ca tot am cautat si nu gasesc :( ... nu ma trimiteti la cumparat unu ca nu o sa cumpar , vreau doar o schema functionala cu piese care se gasesc va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djmaxx

5

• boederyakumo

3

• Marele Savant

2

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

multumesc .... acum intrebare a incercat cineva schema ?de ce spui ca e greu de realizat? treaba e ca sunt intro institutie publica si nu de la amplifu ala chinezarie pana la mine sunt cam 3 distribuitoare ...care unele din ele cred ca tot chinezari sunt.. deci eu trebuie sa dau cu ceva semnal in retea :P

Link spre comentariu

Fara reglaj de tilt-gain pe macar 8-10 dB s-ar putea sa nu-ti placa ce iese. Un amplificator de fabrica nu este chiar asa de scump tinind cont ca 10 tv inseamna cel putin 10 utilizatori. Daca faceti impartirea nu iese mult...

Link spre comentariu

am zis ca piesele sunt ieftine ... adica schema as putea'o face oricand dar la reglaje e mai naspa , ca oricum daca il fac nu o sa il fac pe cablaj , il fac pe etaje separate galvanic intre ele ... totusi o sa il incerc auziti exista vreo sonda ceva un montaj care sa se puna la un ap de masusa pentru a masura puterea la iesire la amplif?

Link spre comentariu

Un amplificator simplu si nu chiar, pana realizati asa ceva mai bine cautati ceva deja realizat si reglat.

Incercati sa face-ti cablajul corect ecranat, reglaj de nivel aveti la intrarea montajului pe potentiometrul de 470 ohm care e pus la masa prin rezistenta de 75 ohmi,se compenseaza in tandem si tiltul, de tilt separat nu aveti nevoie atat de mare de el pentru ca ma gandesc ca nu trebuie sa compensati cablul care va aduce semnal, desi tiltul se mentine pe retea, semnalul furnizat de compania de cablu trebuie sa asigure diferenta de tilt/nivel in valoarea de max 12 db pentru frecvente de pana la 862Mhz, iar mai jos si mai apropiata. Ca sa masurati castigul amplificatorului puteti apela la o firma de cablu care are un aparat de masura , cu acel aparat se poate analiza eventual si cum se comporta in spectrul de frecvente amplificatorul, castigul, cat si zgomotul indus ssmdp.Din cate i-mi aduc aminte amplificatorul are factor de castig undeva in plaja 20 db.ca sa asigurati 107 db (nu mai sus sa nu intre in autooscilatie) va trebuii sa asigurati la intrare undeva in jurul a 80 db.Cu restul cred ca va veti descurca.
Link spre comentariu

107 dB e enorm ! Majoritatea amplificatoarelor vor autooscila. Noi de obicei lucram cu max. 103 db in gol la amplificatoarele de linie iar la cele de bloc cu 95-97. Oricum nu asta il intereseaza pe colegul nostru, tot nu are cu ce masura. Mai bine incearca la colegii firma de cablu poate gaseste un amplificator la un pret decent, daca nu realizat si reglat dupa ochi altceva nu are de ales...

Link spre comentariu

107 dB e enorm ! Majoritatea amplificatoarelor vor autooscila. Noi de obicei lucram cu max. 103 db in gol la amplificatoarele de linie iar la cele de bloc cu 95-97. Oricum nu asta il intereseaza pe colegul nostru, tot nu are cu ce masura. Mai bine incearca la colegii firma de cablu poate gaseste un amplificator la un pret decent, daca nu realizat si reglat dupa ochi altceva nu are de ales...

factor de castig undeva in plaja 20 db.ca sa asigurati 107 db (nu mai sus sa nu intre in autooscilatie) va trebuii sa asigurati la intrare undeva in jurul a 80 db.Cu restul cred ca va veti descurca.Este amplificarea maxima suportata, reglajul de nivel de iesire bineinteles ca utilizatorul va merge sub nivelul maxim (ma gandesc).Mai bine incearca la colegii firma de cablu poate gaseste un amplificator la un pret decent.Si cum bine a-ti precizat sunt sigur si eu ca se va gasi ceva la un pret decent.Toate bune.
Link spre comentariu

ok daca nu am aparate de masura nu inseamna ca nu inseamnca nu am habar am sa il realizez sio sailpunin retea adca vede mai bine ca celalat inseamna ca merge :aplauze vad eu ... eu am intrebat daca exista vreun dispozitiv sau montaj care se pune la un voltmetru si uni dintre voi imi sariti incap ... daca postam la un topic destinat avansatilor mai ziceam ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări