Vizitator manciudragos Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 salut si la multi ani ! mi-am luat 2 led-uri XPG (3V,MAX1000ma)pe care am sa le inseriez si am sa le alimentez de la 8,4 v(2 celule li-ion),vreau sa-mi fac o lanterna ,as vrea daca ati putea sa ma ajutati cu niste CI care sa-mi ofere un curent de : 1)1000ma,2)500ma si 3)150ma daca se poate si o schema ptr ele ar fi si mai bine ,trebuie sa specific ca am cunostiinte minime despre electronica .Multumesc anticipat !Si inca odata La multi ani ! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 An nou fericit!Ai nevoie de 3 acumulatori pt alimentarea a doua R-uri,deoarece accu se mai si descarca;la o tensiune sub cea necesara ledurilor pt functiomarea cu un anumit curent,stabilzatorul nu mai e in parametri.Poti sa folosesti si doi accu dar ai nevoie de o sursa Buck-Boost,mai complicata si mai scumpa.Ai doua variante: cu 2 accu(ledurile alimentate prin buck-boost LM3430) si 3 accu(ledurile alimentate prin buck seria LM340x,sch simpla- 1C+3R+1MOS+1D+1L+LM); caderea de tensiune e de 200mV,eficienta de 90%,daca ai nevoie pot sa asigur suport tehnic complect.Majoritatea ICs au si nevoie un circuit UVLO,pt protectia accu.Totul e in SMT,precum ledurile.La 150mA apare fenomenul de fliking,adica vezi picaturile de apa ca la stoboscop,dar poti ridica limita la 350mA(da exemplu) si s-a rezolvat. Link spre comentariu
Vizitator manciudragos Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 multumesc ptr raspuns m-am tot uitat prin CI si am gasit ceva pe care as putea sa le adaptez pentru ce im trebuie insa trebuie sa renunt sa le mai leg inseriate (am uitat sa mentionez am 4 cell li-ion 2400ma),MCP1826,MCP1825 si MCP1700 au o functie in plus dar nu ma deranjeaza ,ce parere ai despre ele le-as putea folosi sa leg in paralel celulele si CI sa le iau Vout stabilit la 3.3v am vazut ca au o cadere de 250mv 3v fiind de ajuns ptr ledurile mele ,acum nu stiu daca duc 2 leduri CI astea,mi-ar conveni acestea ptr ca le-am gasit la un magazin local si nu as mai plati transportul. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Alea care le-ai indicat(MCP) nu sant bune pt ca ai nevoie de :1)un stabilizator de curent,nu de tensiune;2)in contextul in care folosesti suficiente pt a obtine curentul dorit,o sa ai probleme cu stabilizarea temperaturii.Dar de ce ai nevoie de un stabilizator de curent(scc)?Deoarece ledul e un semiconductor care la o tensiune constanta, consuma(in functie de temperatura) cat curent vrea muschi lui.Daca ai la dispozitie un radiator de racire super-supra dimensionat racit fortat sau racit cu lichid, care sa poata mentine temperatura ledului la o valoare convenabila, poti sa-l alimentezi si cu stc(sursa de tensiune constanta).Recomandarea mea e sa folosesti 3accu Li serie/2 XPG alimentate prin LM3409 (la care UVLO sa fie programat la 8,4V),+un led de semnalizare 'baterie terminata' (la 8,5V). Link spre comentariu
Vizitator manciudragos Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 pai eu din ce vad in datasheet-ul lor par a fi si regulator de curent http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 22057a.pdf sau ma insel eu ? nu pot sa folosesc un radiator supradimensionat sau racit fortat ,ce vreau eu sa fac este o lanterna de cap ,carcasa este din aluminiu am facuto la un strungar si va fi si pe post de radiator . Link spre comentariu
Vizitator manciudragos Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Lm3409 m-am tot uitat si nu il gasesc prin magazine pe net ,de unde sa il iau ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 http://ro.farnell.com/jsp/search/result ... rect=false Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum