Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul soba pe motorina. Va rog un pic de ajutor

Vizitator

Postări Recomandate

Ba da...eu zic ca e functionala adaugarea respectiva.Acum depinde ce rezistenta are bobina releului ca sa nu se depaseasca curentul de colector al tranzistorului;dar exista din fericire o multime de variante(relee).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

2

• blazeu

1

• Ticu

1

• grifonul_alb

1

Top autori în acest subiect

Merge frumos, felicitari.In schema de mai'nainte poti pune fara grija 1K (in loc de 4,7K) in baza tranzistorului daca acesta nu "se deschide" complet (ai tensiune intre emitor si colector mai mare de cateva zecimi de volt cand releul este anclansat).

Link spre comentariu

E bine, zic eu, sa ai in vedere o preventilatie inaintea aprinderii bujiei si o post ventilatie la sfarsitul ciclului. Succes. Mi-amintesc ca in revista Tehnium erau niste scheme cu serii de impulsuri realizate cu cdb-uri si pe care le-am experimentat cu succes la un cazan pe gaz.

Link spre comentariu

nu mai e..nici un tranzistor...si nici un releu.. Am lucrat cu un BTS 442. Am facut schimbari majore, practic am pastrat uC..Da, are preventilatie pentru aducere de aer proaspat, e ok :) Va multumesc pentru sprijin tuturor.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

nu cred ca o sa gasesti soft pe undeva...nici eu nu am gasit, a trebuit sa mi-l fac singur.

am studiat destul de mult softurile si de la webasto si de la eberspacher, personal cred eu ca softul meu e mai stabil. si spun asta cu parere de rau, avand in vedere ca sunt 2 firme consacrate si dedicate.

daca vrei iti pot da hex fara nici o problema, insa am versiuni si cu lcd si fara..imi spui pe privat ce vrei eventual.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări