Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1pereche irfp9240/240 la 60vcc (!?)

dorynetz1

Postări Recomandate

Verifica izolatia la IRFP9240. Sar putea sa ai scurt cu radiatorul ce probabil este dat la masa. Altfel nu are cum sa iasa fum numai pe ramura negativa fara difuzor conectat. Nu are pe unde sa se inchida circuitul la masa caci daca s-ar inchide prin plus, ar iesi fum din ambele rezistente. In schema multimetrului vad o rezistenta de 1 ohm pusa pe domeniul 200 mA. Verifica cu atentie. Bafta !.

Verificarea radiatoarelor am facut'o inainte de a alimenta prima oara montajul.Am verificat si acum fiecare radiator, fiecare pin de la tranzistori si nu e niciun contact cu radiatorul.In plus, radiatorul nu este legat la masa sau la altceva. Atasez schema aparatului gasita de mine: http://img529.imageshack.us/img529/4949 ... adt830.png ..in stanga sus, sunt 2 rezistente in paralel, cea de 100 era afumata la mine.Am masurat rezistenta afumata si-mi indica o valoare de 110 ohm.(am incarcat fisierele prin acest forum dar vad ca nu le afiseaza;cum se incarca fisiere prin acest site?)
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorynetz1

18

• indy666

9

• scormonel

5

• hades12345

1

Top autori în acest subiect

Singurul loc posibil pe unde se poate inchide circuitul la masa este condensatorul electrolitic de 100 microfarazi si cel ceramic de 220nF. Cele mai debile condensatoare ce se pun in scurt la tensiuni mari sunt cele ceramice. Ori evita-le, ori alege la 500V. Electroliticul l-ai desenat cu + la minusul alimentarii. Daca asa este montat, s-a pus in scurt. Verifica-le pe amandoua. In privinta instrumentului, rezistenta de 100 ohmi este pusa in paralel cu rezistenta de 1 ohm. Daca a iesit fum din cea de 100, i-ti dai seama ca cea de 1 s-a dus din prima. Inlocuieste-le pe amandoua cu unele de toleranta cel mult egala cu 1% si inlocuieste siguranta cu una de 200 mA, ultrarapida.

Link spre comentariu

Da, era arsa si cea de 1 ohm din ap. de masurat.Am anulat condensatorul de 100uF si cel de 220nF de pe ambele ramuri; am anulat si acea rezistenta de 8ohm si condensatorul de 100nf de pe iesire.Am alimentat montajul si intr'o fractiune de secunda sa ars rezistenta de 10 ohm, care este inseriata pe ramura pozitiva; deci nu sa mai ars cea de pe ramura negativa; de fapt cea de pe ramura negativa incepea sa se afume usor, dar asta a facut poc din prima. Ma surprinde faptul ca doar cateva piese imi dau atata bataie de cap :rade: (m'am uitat in schema de la av400 si am vazut o rezistenta de 1m(R42); de la ce vine 'm' ? )

Link spre comentariu

Inainte de a alimenta, reglezi semireglabilul P2 la cea mai mare valoare. Este periculos sa alimentezi fara condensatori de decuplare, deoarece se pot produce oscilatii parazite. Foloseste un ohmetru clasic (cu ac) si verifica temeinic fiecare piesa din circuit. Se poate sa gasesti un tranzistor cu vreo jonctiune in scurt sau vreun condensator in scurt. Daca au scapat finalii, se poate ca acel consum nebun de-ti arde rezistentele sa provina dintr-un curent de repaos de ordinul amperilor si asta se intampla (cu montajul corect si fara piese defecte) din cauza lui P2 ce este reglat spre minim.

Link spre comentariu

Nu..rezistenta variabila e reglata la 2k4.Cred ca ma dau batut;chiar n'am ce sa-i mai fac.De-o luna ma tot straduiesc sa fac un montaj cu 2perechi de irf'uri.Am incercat 2 scheme...prima mergea doar cu o pereche, iar asta nu merge deloc. Am cautat pe goagal o schema cu 2 perechi de irfuri care sa contina si cablaj si partea cu piesele plantate..dar n'am gasit! Asta e....multumesc de ajutor oricum!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări