dorynetz1 Postat Ianuarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Un meserias care sa-mi spuna si mie daca am notat bine sau nu, initialele tranzistorilor din schema de mai sus?! Montaj bd139?Raspundeti'mi si mie la cele doua intrebari de mai sus va rog! Link spre comentariu
indy666 Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Un meserias care sa-mi spuna si mie daca am notat bine sau nu, initialele tranzistorilor din schema de mai sus?! Montaj bd139?Raspundeti'mi si mie la cele doua intrebari de mai sus va rog!Ai notat bine tranzistori, ai inlocuit bine si ledul cu cele 2 diode in serie. Bafta la construit!!!Superdioda eu zic sa o lasi...mai intai fai amplif asa cum e, vezi cum merge si daca chiar simti nevoia sa pui si superdioda aceasta se adapteaza usor. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Ianuarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Mersi pentru raspuns Indy666. N'am crezut ca sunt asa putini cei care stiu sa dea un raspuns...sau poate ca sunt pur si simplu ignoranti.Am fost in seara asta sa-mi cumpar piesele care mai aveam nevoie...insa nu aveau tot ce'mi trebuia.Mai incerc maine.Indy666...spune'mi te rog la cat trebuie reglat bias'ul! Link spre comentariu
indy666 Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Cu o singura pereche de mosfeti eu l-am reglat la 30-35mA. Pe varianta cu 4 mosfeti am reglat undeva la 80-85 mA. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Ianuarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Am facut montajul si iata ce sa intamplat cand a fost alimentat: http://piczasso.com/i/nse9l.JPG Ce anume ar fi cauzat asta, nu stiu. :| Asta e..voi mai incerca o data, cu alte piese...poate o fi vreo piesa nasoala, insa pana atunci poate'mi spune'ti si mie ce valoare are acea rezistenta afumata. Eu am masurat'o si'mi indica 110 ohm, insa nu stiu daca e valoarea sa, sau a altei piese de pe cablajul aparatului in sine. Siguranta este de 8ooma,iar pe cablaj scrie ca ar trebui de o,5A..probabil d'asta nu s'a ars siguranta. Am citit pe forum ca se poate inseria pe ramura pozitiva o rezistenta de X ohmi pentru a nu afuma vreun final...insa nu mai stiu ce valoare ar trebui sa fie aceasta rezistenta, si nici nu gasesc momentan, ca forumul e mare; spuneti'mi va rog de cat ar trebui sa fie acea rezistenta. Link spre comentariu
indy666 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Pe ambele ramuri de alimentare, atat V+ cat si V- se inseriaza rezistente de 10...30 ohm pe 2-3 W. Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Inainte de a alimenta un amplificator recent construit, inseriaza cu primarul transformatorului de retea un bec de 60W si 220 V. Daca ai o greseala in montaj se aprinde becul si limiteaza curentul. Numai asa scapi de defecte costisitoare. Daca totul este in regula, (adica ai cel mult 10mV intre iesire si masa fara difuzor cinectat si intrarea la masa iar curentul de repaos se regleaza frumos din semireglabil), conectezi difuzorul si faci o proba cu muzica. Trebuie sa se auda curat iar becul din primar trebuie sa se aprinda in ritmul muzicii cand dai volum mai mare. Abia dupa aceste manevre poti sa scoti becul din primarul transformatorului. Atentie !. Toate manevrele de conectat sau deconectat difuzor, intrare, miliampermetru (miliampermetru se conecteaza in serie cu circuitul unde vrei sa masori curentul), etc se fac cu montajul nealimentat. Succes !. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Ianuarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Inainte de a alimenta un amplificator recent construit, inseriaza cu primarul transformatorului de retea un bec de 60W si 220 V. Am un bec de 25W/250V..acesta nu este bun pentru teste? Va multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Ianuarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Am schimbat toti tranzistorii(bc'urile si 2n'urile)...am reverificat lipiturile..totul ok. :| Am pus pe fiecare ramura cate o rezistenta de 10 ohm/3w si cea de pe ramura negativa incepe sa fumege la alimentarea acestuia. Cand alimentez montajul, ampermetrul se schimba de la 00,0ma la cifra " 1 . " Se pare ca's urmarit de ghinion :| Are cineva cablajul acestei scheme sau poze cu cablajul? Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Am gasit intr-o revista ruseasca schema multimetrului tau. Nu mai conecta difuzorul daca nu este totul in regula. Fara difuzor conectat si cu intrarea legata la masa trebuie sa ai o V intre iesire si masa. Indicatia 1 pe miliampermetru inseamna depasirea domeniului. Pune instrumentul pe 10A si schimba fisa de plus in borna de 10 A. Iese fum din rezistenta si fara difuzor ?. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Ianuarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Am gasit intr-o revista ruseasca schema multimetrului tau. Nu mai conecta difuzorul daca nu este totul in regula. Fara difuzor conectat si cu intrarea legata la masa trebuie sa ai o V intre iesire si masa. Indicatia 1 pe miliampermetru inseamna depasirea domeniului. Pune instrumentul pe 10A si schimba fisa de plus in borna de 10 A. Iese fum din rezistenta si fara difuzor ?. Am gasit si eu o schema si am vazut ca rezistenta era de 100 ohm, drept urmare am si inlocuit rez. respectiva din ap. de masura. Rezistenta de 10ohm de pe ramura negativa fumega fara difuzor, si asta se-ntampla doar intr'o secunda, deoarece daca las mai mult se aprinde. Daca pun instrumentul pe 10A...la cat ar trebui reglat bias'ul? Din cate spune Indy666, la montajele cu o pereche de finali bias'ul este reglat pe 30-35mA, iar la cele cu 4 perechi pe la 80-85mA, ceea ce inseamna ca eu ar trebui sa'l reglez pe la 50mA cu 2 perechi de irf'uri, nu? Mentionez faptul ca am mai facut cu putin timp in urma un amp cu o singura pereche de mosfeti si reglam bias'ul lejer, cu aparatul reglat pe 200mA; numai ca eu vroiam ceva care sa mearga pe 2perechi de irf'uri....dupa cateva minute...mi-am zis sa incerc si varianta dvs.:...am fixat aparatul si borna pe 10A...si intr'o fractiune de secunda sa afumat de tot acea rezistenta. :| Rog sa verificati schema de mai sus in care am adaugat initialele tranzistorilor..poate am notat ceva gresit. Toate schemele cu 2perechi irfp9240cu240 sa apeleze la mine! :( Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Ianuarie 14, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Am pus inapoi borna, am fixat pe 200mA si aparatul imi idica tot numarul 1. pe display atunci cand este alimentat, chiar daca acea rezistenta este arsa. Link spre comentariu
indy666 Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Ai pe cablaj un scurt intre ramura de alimentare negativa V- si GND. Verifica cablajul!!!Aparatul iti indica 1 deoarece curentul masurat este mai mare decat poate suporta aparatul pe scala care l-ai setat. Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 15, 2011 Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Verifica izolatia la IRFP9240. Sar putea sa ai scurt cu radiatorul ce probabil este dat la masa. Altfel nu are cum sa iasa fum numai pe ramura negativa fara difuzor conectat. Nu are pe unde sa se inchida circuitul la masa caci daca s-ar inchide prin plus, ar iesi fum din ambele rezistente. In schema multimetrului vad o rezistenta de 1 ohm pusa pe domeniul 200 mA. Verifica cu atentie. Bafta !. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Ianuarie 15, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2011 Ai pe cablaj un scurt intre ramura de alimentare negativa V- si GND. Verifica cablajul!!!Aparatul iti indica 1 deoarece curentul masurat este mai mare decat poate suporta aparatul pe scala care l-ai setat.L'am setat pe 200mA.Atasez mai jos schema cu felul lipiturilor intre piese; ma intereseaza daca am lipit bine tranzistorii.Sper ca intelegeti ce am desenat.http://img513.imageshack.us/img513/8932/img3958f.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum