Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1pereche irfp9240/240 la 60vcc (!?)

dorynetz1

Postări Recomandate

Tot cautand pe goagal o schema care sa aiba ca finali 2perechi irfp9240/240 pe +/-55vcc, am dat de aceasta schema: http://piczasso.com/i/k6f9g.PNG care ar merge pe 60vcc doar cu o pereche de finali si care scoate vreo 330w in 4 ohmi si 175w/8ohmi (banuiesc ca pe 55vcc ar merge perfect fara o racire cu ventilatoare)...si din cate am citit pana acum, pe o tensiune de 60vcc se recomanda 2perechi irfp. Acest amp cat si discutii le-am gasit aici: http://www.diyaudio.com/forums/solid-st ... ifier.html ...insa cum nu sunt mare cunoscator de lb.engleza as dori sa dezbatem putin si in limba noastra acest subiect.

Daca aceasta schema functioneaza, ii scapa pe cei care vor o putere de 200w de o pereche de finali, care ar putea fi folositi intr'un alt montaj astfel putand crea un amp stereo doar cu 4 mosfeti. Cred ca merita incercat acest amp. :da

.::LaMultiAni!!!::. :101

[attachment=0]1pereche irfp9240irfp240.PNG[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorynetz1

18

• indy666

9

• scormonel

5

• hades12345

1

Top autori în acest subiect

Eu am facut amplifu lu' CSONGORE si l-am alimentat la +/-55vcc doar cu o pereche de irf'uri;am ascultat vreo 45 minute muzica cu el, insa nu la volum mare. Faptul ca mje-urile erau la fel de calzi ca finalii m-a facut sa nu dau volum mare. E ciudat faptul ca pe forumul de unde am luat schema, nu a comentat nimeni despre faptul ca aceasta schema ar fi o ''masina de facut fum'', ci din contra au venit cu imbunatatiri. Sa ne traiti MULTI ANI! :101

Link spre comentariu

Eu am facut amplifu lu' CSONGORE si l-am alimentat la +/-55vcc doar cu o pereche de irf'uri;am ascultat vreo 45 minute muzica cu el, insa nu la volum mare. Faptul ca mje-urile erau la fel de calzi ca finalii m-a facut sa nu dau volum mare. E ciudat faptul ca pe forumul de unde am luat schema, nu a comentat nimeni despre faptul ca aceasta schema ar fi o ''masina de facut fum'', ci din contra au venit cu imbunatatiri. Sa ne traiti MULTI ANI! :101

la multi ani !!!Hi everyone.I have done the amplifier of the web page ampli mosfet simple.It works fine if a use a power supply of +30v and -30V, but when I switch my 110v/220v key on my power supply, which means that I have +60v and -60V, the output mosfet transistors blow up. Can some one help me on recalculating components for this circuit to work with +60V and -60V?Regards. sursa dyaudio :bataieam citit linkul pus de domnul dorinetz1 , am vrut sa vad cat de laudat este schema aia si la primul post era spus a scos fum cu o singura pereche de feturi pe final la 120 devolti , si omul intreba cum si ce sa faca sa mearga , nu era vorba de laude , dar am vazut ulterior ca domnul dorinetz1 nu este mare cunoscator de engleza ,asa ca trebuie sa-mi cer scuze :bataie acum pentru mine , cred ca e de vina sucul din vodca de revelion , in rest sanatate maxima si un an nou mai bun la toata lumea
Link spre comentariu

Odata cu cresterea tensiuni de alimentare creste si curentul de mers in gol, cum am zis si mai sus, la +-60 pentru 8 ohm trebuie 2 perechi de mosfeti, pentru 4 ohm 3 perechi.Schema functioneaza la +-60, nu trebuie facute modificari, nimic de recalculat, doar mai multi finali.

Link spre comentariu

la multi ani !!!Hi everyone.I have done the amplifier of the web page ampli mosfet simple.It works fine if a use a power supply of +30v and -30V, but when I switch my 110v/220v key on my power supply, which means that I have +60v and -60V, the output mosfet transistors blow up. Can some one help me on recalculating components for this circuit to work with +60V and -60V?Regards. sursa dyaudio :bataie
Hades12345...trebuia sa citesti tot. Ceea ce ai ''scris'' tu aici este la inceputul discutiei. Daca vei citi tot, ai sa observi ca schema care am postat-o nu este cea care a facut ''poc'' atunci cand a schimbat pe 220v, ci o schema recalculata. :limb: Bineinteles ca nici eu nu credeam ca ar rezista schema pe 60v+/-, dar ma mira faptul ca in acel topic nu a adaugat nimeni in schema respectiva 2 perechi de irf'uri(sau3); de aceea am cerut si o parere p'aci :) Banuiesc ca sunt ceva meseriasi si pe acel forum... :nas: dar nu prea se vede. E cineva p'aici care a facut vreun montaj cu 2perechi de irf'uri functional? Daca da, rog sa-mi dea si mie schema!
Link spre comentariu

E cineva p'aici care a facut vreun montaj cu 2perechi de irf'uri functional? Daca da, rog sa-mi dea si mie schema!

Vezi postul meu viewtopic.php?f=5&t=20181&start=90 este schema fet100, initial alimentata la +-45 cu o singura pereche de feturi. Eu am facut-o cu 4 perechi de feturi alimentata la +-68 si functioneaza fara probleme de jumate de an, cu amplif se canta saptamanal la diverse evenimente.Vezi si link-ul cu proiectul meu sa-ti faci o idee.
Link spre comentariu

indy666 are dreptate doar o pereche de finali ar putea debita ,in conditii ideale(cu tranzistori originali), undeva in jur de 200w(la limita,cu radiator mare si racire activa).deci 330w in 4 ohmi e aberant.Daca vrei doar o pereche de finali alimenteaza montajul cu max +/- 50V si asta pe sarcini de 8 ohmi,pe 4 ohmi tensiunea trebuie sa fie ceva mai mica(zic eu +/- 40).Numarul de perechi de finali il calculezi si functie de sarcina pe care va functiona amplificatorul,doarece functie de aceasta variaza curentul consumat de amplificator(sa zicem ca exemplu 3amperi pe 8 ohmi rezulta 6 amperi pe 4 ohmi ),asadar la un curent mai mare vei avea nevoie de mai multi tranzistori pe ramura care sa preia in mod egal consumul de curent .

Link spre comentariu

Vezi postul meu, este schema fet100, initial alimentata la +-45 cu o singura pereche de feturi. Eu am facut-o cu 4 perechi de feturi alimentata la +-68 si functioneaza fara probleme de jumate de an.

Sunt cu ochii pe schema ta de ceva timp, insă mi sa părut destul de ușoară cea a d'lui Csongore, drept urmare am si făcut montajul sperând ca îmi va merge cu 2 perechi de irf'uri pe +/-55v, insă se pare că nu merge decât cu o pereche(in cazul meu,dupa cum poti vedea in topicul respectiv);Adr!@n a spus în acel topic că va încerca să facă acel montaj cu 2 perechi si astept să văd dacă îi va merge sau nu. Mă gândeam că dacă fac schema ta(fet100) si adaug incă o pereche, voi păti la fel ca in cazul schemei lu' Csongore. D'asta am întrebat dacă a făcut cineva vreun montaj cu 2 perechi FUNCTIONAL;sunt sătul de surprize..neplăcute. Si n'ai făcut nicio modificare în schema pentru 4 perechi fată de cea cu o pereche?
Link spre comentariu

Si n'ai făcut nicio modificare în schema pentru 4 perechi fată de cea cu o pereche?

La schema nu am modificat nimic, pentru fiecare mosfet se pune in grila o rez de 470 ohm si in sursa o rezistenta de 0.22...0.33 ohm/5W.
Link spre comentariu

Sa ma fac inteles.....caut o schema care sa aibe ca finali irfp9240/240 si sa functioneze pe +/-55vcc, deoarece chiar nu vreau sa REbobinez traful si in plus am deja trz. E ciudat faptul ca atunci cand umblam cu tda7294, multi spuneau ca mosfetii sunt perfecti; acum cand vreau sa fac amp cu mosfeti, aud ca bipolarii sunt mai perfecti :) Treptat o sa ajung la un amp pe lampi :rade: Ms ptr sfat maestre!Ok Indy666...cred ca o sa incerc cat de curand schema; voi reveni cu cateva intrebari legate de acel led.....acum ma grabesc.Numa' bine! :101

Link spre comentariu

Spuneti'mi daca am facut bine schimbarile/adaugiri in schema.

La cat trebuie reglat bias'ul? Fara acel led sau bd139, sigur nu vor fi probleme?

[attachment=0]1-fet100.PNG[/attachment]

Observ ca in schema d'lui Csongore apar acele rezistente de 2k7 ce alimenteaza TL'urile(mje'uri); probabil ca pentru functionarea cu 2 perechi trebuiesc anulate sau schimbate cu rezistente de o valoare mult mai mica, ci nu schimbate cu 4k7 pe un voltaj mai mare de +/-50vcc. Cred ca voi incerca sa pun rezistente cu valoare mai mica..ca tot am montajul facut.

http://piczasso.com/i/dwilw.PNG

Link spre comentariu

dorynetz1...cel mai bine faci schema asa cum ti-am dat-o, apoi poti sa experimentezi multe pe ea: mai multe perechi de finali, un montaj superdioda etc.

Ok...am inteles. In concluzie, am notat bine initialele tranzistorilor pe schema, da?

O sa fac ceva teste..insa pana atunci poate'mi spune cineva unde ar veni montajul superdioda mai exact in aceasta schema, deoarece n'as vrea sa prajesc ceva din gresela. :da Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări