Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Extreme - 2x300 W" auto power amplifier - problem

sxnel

Postări Recomandate

Sursei de alimentare al acestui amplificator , mai bine zis , inverter-ului , ii crapa mereu cei patru tranzistori IRFZ 44N . Finalii sant in regula cat si "preurile" numai ca , consumul "in gol" dupa 30 de secunde sare la 3 amperi ! :smt013 Comanda acestor tranzistori, din cate am vazut pe cablaj ( nu am schema ) este facuta de TL 494 CN , care sa fie cauza pt care , desii nu am suprasarcina, consumul sare ca nebunul si apoi crapa irfz-urile ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sxnel

2

• adrian_pintea

1

• micutu

1

• ghitab

1

Top autori în acest subiect

Am inlocuit si TL 494 CN pt a exclude inca o posibilitate , numai ca se comporta la fel .Ce ma sfatuiti sa fac ( in afara de a o arunca , bineintzeles) ? Astept o parere de la un cunoscator al acestor surse pt statzii auto !

Link spre comentariu

pai primul lucru daca zici ca merge si ai consum mare trebuie sa identifici ce iti consuma, in principiu poate sa fie de la amplificator, sau de la traf, poti sa deuplezi partea de amplificare, shi sa pui un bec in locul ei si atunci vezi cat iti consuma, daca consuma mult e de la traf, (sau vreun condensator), daca nu e posibil sa fie dereglat ampliful

Link spre comentariu

:smt003 salut! cautand prin "arhiva" am gasit o schema de pioneer care se apropie de a ta (tl494 si 4 x irfz44)partea de amplificare iti difera dar restul cred ca e la fel.iti sugerz si eu sa deconectezi amplificare si sa vezi ce iti consuma. :yawinkle:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Acelasi defect lam avut la un amplif ...amplifu mergea dar imi prajea IRfurile...defectu era ca erau buliti 2 tranzistori din prepolarizarea IRfurilorceva de genul A1266 sau 2SA1266...verificai poate aia e buba...daca sunt buni inseamna ca ai un scurt in partea de amplificare sau ai scurt intre spirele la traf

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
Vizitator Tavy_Orlando

Salut am si eu un aplif Mutant cu o sursa asemanatoare TL 494 CN 4X 2SA1015 si 4X IRFZ 44 am schimbat TL 494 si IRFZ 44 (toate patru) si acelasi lucru se prajesc IRFZ m-am prins ca a mai ramas de vina decat 2SA1015 care au cam aceleasi caracteristici cu 2SA1266, a mai ramas o singura problema: nu gasesc nici 2SA1015 nici 2SA1266. Unde pot gasi si eu acesti tranzistori, pe Maica Domnului am luat toata strada magazin cu magazin si nu are niciunul. Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator Tavy_Orlando

La magazinele la care am intrebat au zis ca ei nu aduc "A"-uri. Multumesc totusi pt indrumare am sa intreb totusi poate, poate or mai fi 4 printr-un colt pe undeva.

Link spre comentariu

la choperele prost izolate mai intra spire in scurt si arde irfz-urile instant. asa ca asigura-te ca partea de comanda e in regula, schimba irfz-urile cu unele bune nu cu facaturi, pune o siguranta mica de 1-2A alimenteaza amp fara dif si semnal si misca traful, apasa pe el....si daca se arde sig ai izolatie proasta. am intalnit des la unele magnat-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări