sxnel Postat Octombrie 19, 2005 Partajează Postat Octombrie 19, 2005 Sursei de alimentare al acestui amplificator , mai bine zis , inverter-ului , ii crapa mereu cei patru tranzistori IRFZ 44N . Finalii sant in regula cat si "preurile" numai ca , consumul "in gol" dupa 30 de secunde sare la 3 amperi ! :smt013 Comanda acestor tranzistori, din cate am vazut pe cablaj ( nu am schema ) este facuta de TL 494 CN , care sa fie cauza pt care , desii nu am suprasarcina, consumul sare ca nebunul si apoi crapa irfz-urile ? Link spre comentariu
sxnel Postat Octombrie 20, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2005 Am inlocuit si TL 494 CN pt a exclude inca o posibilitate , numai ca se comporta la fel .Ce ma sfatuiti sa fac ( in afara de a o arunca , bineintzeles) ? Astept o parere de la un cunoscator al acestor surse pt statzii auto ! Link spre comentariu
micutu Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 pai primul lucru daca zici ca merge si ai consum mare trebuie sa identifici ce iti consuma, in principiu poate sa fie de la amplificator, sau de la traf, poti sa deuplezi partea de amplificare, shi sa pui un bec in locul ei si atunci vezi cat iti consuma, daca consuma mult e de la traf, (sau vreun condensator), daca nu e posibil sa fie dereglat ampliful Link spre comentariu
ghitab Postat Octombrie 22, 2005 Partajează Postat Octombrie 22, 2005 :smt003 salut! cautand prin "arhiva" am gasit o schema de pioneer care se apropie de a ta (tl494 si 4 x irfz44)partea de amplificare iti difera dar restul cred ca e la fel.iti sugerz si eu sa deconectezi amplificare si sa vezi ce iti consuma. :yawinkle: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 Acelasi defect lam avut la un amplif ...amplifu mergea dar imi prajea IRfurile...defectu era ca erau buliti 2 tranzistori din prepolarizarea IRfurilorceva de genul A1266 sau 2SA1266...verificai poate aia e buba...daca sunt buni inseamna ca ai un scurt in partea de amplificare sau ai scurt intre spirele la traf Link spre comentariu
Vizitator Tavy_Orlando Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Salut am si eu un aplif Mutant cu o sursa asemanatoare TL 494 CN 4X 2SA1015 si 4X IRFZ 44 am schimbat TL 494 si IRFZ 44 (toate patru) si acelasi lucru se prajesc IRFZ m-am prins ca a mai ramas de vina decat 2SA1015 care au cam aceleasi caracteristici cu 2SA1266, a mai ramas o singura problema: nu gasesc nici 2SA1015 nici 2SA1266. Unde pot gasi si eu acesti tranzistori, pe Maica Domnului am luat toata strada magazin cu magazin si nu are niciunul. Multumesc Link spre comentariu
dan cod Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 In loc de 2SA1015 eu pun in tvuri 2SA1013 de care se gasesc usor.Si aici trebuie sa mearga Link spre comentariu
Vizitator Tavy_Orlando Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 La magazinele la care am intrebat au zis ca ei nu aduc "A"-uri. Multumesc totusi pt indrumare am sa intreb totusi poate, poate or mai fi 4 printr-un colt pe undeva. Link spre comentariu
Mihai85 Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 la choperele prost izolate mai intra spire in scurt si arde irfz-urile instant. asa ca asigura-te ca partea de comanda e in regula, schimba irfz-urile cu unele bune nu cu facaturi, pune o siguranta mica de 1-2A alimenteaza amp fara dif si semnal si misca traful, apasa pe el....si daca se arde sig ai izolatie proasta. am intalnit des la unele magnat-uri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum