Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATtiny24 si PWM

nickrvl

Postări Recomandate

Vizitator DragosP

La modul general, ieşirea de PWM este OCx.În cazul de faţă (tiny24 dacă iniţiatorul a rămas la el) ieşirile posibile de PWM sunt OC0A (pin 5), OC0B (pin 6), OC1A (pin 7) şi OC1B (pin 8).Regiştrii corespunzători prin care se comandă factorul de încărcare al PWM-ului sunt respectiv: OCR0A, OCR0B, OCR1A(H&L), OCR1B(H&L).Modul de funcţionare al PWM-ului (inversat, direct, fast, phase corect) se stabileşte setând corespunzător regiştrii TCCRx.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

11

• mitescu

1

La modul general, ieşirea de PWM este OCx.În cazul de faţă (tiny24 dacă iniţiatorul a rămas la el) ieşirile posibile de PWM sunt OC0A (pin 5), OC0B (pin 6), OC1A (pin 7) şi OC1B (pin 8).Regiştrii corespunzători prin care se comandă factorul de încărcare al PWM-ului sunt respectiv: OCR0A, OCR0B, OCR1A(H&L), OCR1B(H&L).Modul de funcţionare al PWM-ului (inversat, direct, fast, phase corect) se stabileşte setând corespunzător regiştrii TCCRx.

Acuma da, inteleg si eu ce am facut de fapt, ma rog aproximativ, acum nu inteleg ce e cu "TCCRx"...
Link spre comentariu
Vizitator Metalshrine

TCCRx (adica x este 1 sau 2) este un registru de control al timerului/numaratorului cu numarul x. Registru care poate fi modificat pentru a obtine ceva anume, gen PWM.Scrie mult mai multe detalii in datasheet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări