albert_md2004 Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 buna ziua! nu stiu daca am postat bine, daca nu rog un moderator sa mute topic la locul lui. voi avea acest tip de statie pe lampi, care cu ajutorul unui preamplificator, tot pe lampi, va avea undeva la max 5w, care dupa cum spune omul din link sunt f clari. intr-o faza ulterioara m-ar interesa transformarea lui intr-un sistem push-pull pana la, nu stiu sa zicem, aproximativ 20w. vreau sa-mi recomandati niste difuzoare sau, de ce nu, niste boxe pt asa ceva, pot fi si difuzoare de tip horn speaker. intrebare: se poate adapta hornul pe orice tip de difuzor? http://sarris.info/main/set-el84-tube-amp-diy-project multumesc mult! p.s: sper sa fi fost cat de cat clar si coerent. Link spre comentariu
Toader Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Ai chiar in linkul tau difuzoarele necesare:Fostex FE206.Incearca-le in incinta VTP.Sant ok in asa ceva la puteri mici.Spor.Cat te costa amplificatorul? Link spre comentariu
albert_md2004 Postat Decembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2010 kitul e de aiciviewtopic.php?f=59&t=73571restul inca nu stiu...sunt ok fostex, dar si pretul e pe masura. altceva, alte pareri mai low-cost? Link spre comentariu
albert_md2004 Postat Decembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2010 .Incearca-le in incinta VTP.ce este exact o incinta vtp, pe intelesul tuturor. am citit despre asa ceva, dar n-am prea inteles mare lucru. :cry: ce caracteristici ar trebui sa aiba un dif pentru a merita a fi folosit intr-un VTP? tot pe intelesul tuturor, de e posibil.ce altfel de incinte as mai putea folosi? Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 pentru o putere asa mica e nevoie de difuzor\boxa cu sensibilitate mare. Difuzorul fostex recomandat mai sus ar fi o solutie - dar nu e sigur ca e cea mai buna solutie pentru tine. Trebuie sa asculti, sa vezi daca iti place si apoi sa te decizi. Dupa parerea mea fostex 206 nu prea are bas. Apoi, fostex 206 e un difuzor full-range, prin urmare nu ai nevoie de alte difuzoare, filtre si alte batai de cap (eventual un circuit EQ). Prin urmare nu prea se poate mai ieftin !!!!! Daca vrei sunet de lampi trebuie sa scoti ceva bani din buzunar. Asta e. Daca vrei pot sa dau exemple de boxe sau difuzoare care se preteaza la o amplificare pe lampi dar toate sunt mai scumpe decat fostex 206. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 @albert,Am sa-ti fac unele precizari valabile pentru toti cei care VOR SA FACA CEVA! Deci:- primul lucru, defineste clar ce vrei sa faci, cu detalii, in cazul tau, vrei incinta pentru auditii in casa sau sa sonorizezi ceva, un spatiu plin de lume?- ce gen de muzica va reda sistemul tau? (pop, rock, electro, jazz, clasica, opera, populara, etc.)- ce suma vrei sa investesti?- de ce piese din sistemul audio dispui? (sursa sau mediul de stocare si redare, amplificator, incinte)Acestea ar fi date minime pentru sfaturi date la obiect. Au fost destule cazuri in care postand niste aberatii de prost gust, forumistii s-au straduit sa dea sfaturi pertinente unora care si-au facut din ignoranta un scop in viata!In cazul tau:1.- pentru amplificator, incepe cu un SE cu EL 84 pentru care gasesti scheme si pe elforum, nu la poalele Olimpului, chit ca schema e clasica;- incearca sa gasesti componente din aparatura radio veche, transformator de retea de la un receptor Enescu, Festivals, Lux, sau foloseste chiar 2 transformatoare de retea de la aparatele care echipau receptoarele curente acum 30-50 de ani (Carmen, Balada, etc.)- pentru transformatoarele de iesire, cauta 2 transformatoare de iesire audio de la televizoarele Rubin sau de la alte aparate care au avut ca finala audio EL84.In faza in care esti, aceasta este o solutie mai mult decat buna sub raport pret/calitate, ramanand sa cumperi doar tuburile, noi, nu obosite.2.- pentru incinte: daca mergi pe solutia amplificatorului cu tuburi, atunci sigur vei avea nevoie de difuzoare cu SPL mare. In mod sigur, sub aspectul costului, Fostex 206E este cea mai buna solutie, avand in vedere ca alte difuzoare cu SPL mare sunt mai scumpe sau nu mai sunt disponibile pe piata. Ce gasesti curent pe piata sunt difuzoare care nu fac presiune sonora suficienta din 2-3W.In orice caz, din puterea aceasta nu vei avea niciodata un bas manelistic, care sa-ti scoata ficatul pe gura!Daca ai sustinere financiara mai buna si privesti in viitor, cand vei trece la o putere de 15-20W/c (dintr-un PP cu tuburi) te poti interesa de acum de o pereche de BM8CXA sau chiar BM12CXA ( de la PAudio ), sau de HW204 + HT264 de la CIARE.Incinta de tip VTP ajuta mult wooferul la frecventele din jurul frecventei sale de rezonanta Fs, chiar daca e putin mai complicata ca executie.In orice caz, Fostex 206E NU poate fi folosit in incinte care nu ii asigura o incarcare buna pe spate si nu are un randament bun in BR . E recomandat sa-l folosesti in horn sau VTP.Sper ca observatiile mele sa te ajute in ceea ce vrei sa intreprinzi! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 @albert_md2004 Domnule dumneata sa intelegem ca vrei sa construiesti/achizitionezi un amplificator Single Ended (un singur tub final in clasa-A de putere relativ mica 4-5W) si v_ar interesa cam ce incinte ar fi mai potrivite/nimerite/adecvate acestui caz/scop , asadar ar fi bine sa aflati urmatoarele aspecte(daca nu le cunoasteti): __Sa zicem ca pe o incinta data care dezvolta o presiune sonora de 90db atunci cind este excitata cu un watt la distanta de 1m am aplica ulterior 2W presiunea sonora va creste la cca 93db in aceleasi conditii(1m) in continuare crestem puterea la 4W presiunea sonora va deveni 96db si asa mai departe...,acum daca schimbam incinta/boxa/etc si trecem la 96db-1w-1m o astfel de incinta va produce o presiune sonora de 96db atunci cind este excitata cu un watt .Asadar intre cele doua situatii prezentate pentru o obtine o presiune sonora de 96db la 1m avem nevoie prima data de 4W si a doua oara de 1W ,cum credeti ca ar fi mai bine in cazul in care dispunem de putere mica ?!(SE-EL84). (S_ar mai putea spune si altfel o incinta/boxa de 96db-1w/m va suna de doua ori mai tare decit o incinta/boxa 90db-1w/m atunci cind se va aplica aceasi putere pe ambele incinte/boxe). ......................................................................................................................................................................... O incinta de tip horn fara discutie va fi benefica/utila/avantajoasa in cazul puterilor mici(SE mai ales atunci cind va fi echipata cu un difuzor ce asigura un SPL mare la 1w/m), sau cel putin o incinta de tip bass-reflex(se recomanda in cazul puterilor mici-desigur echipata cu un difuzor de joase sau banda larga capabil de un SPL cit mai mare la 1w/m cu putinta/). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum