Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CUMPAR- Condensator variabil.

maxxim33

Postări Recomandate

Deoarece ma vad in imposibilitatea de a termina ....mega finalul :) cu GU81 solicit celor care au de vinzare condensatori cu distanta 3-6 mm intre placi sa imi dea un mesaj pe privat. Valoarea lui poate sa fie pina la aproximativ 300pF.Sarbatori fericite!73!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

10

• Terry34

6

• Ovidanie

4

• c_anicai

4

Top autori în acest subiect

Incercam invers...Nu cumpar condensator variabil .Ps: Este unul care imi cere 300 lei pe unul de la radio pe lampi . Mare avere facea daca il luam . :ras: :ras: :ras:

Pai ala are in jur de 0.5mm distanta intre placi.Gabi, sa stii ca asa ceva am in QRO-ul cu GI7 inspre antena. Fac acordul transmatch-ului de dupa QRO la putere mica (numai cu transceiverul) si apoi apas OPERATE de pe QRO. Lucrez si cu 700W si nu faca nici un plici...hi hiDar la anod nu poti folosi asa ceva, din pacate......
Link spre comentariu

Sa il construiesc ..nu prea mai gasesc materiale :(

Poti incerca o varianta intermediara intre a-l construi (prea complicat) si a-l cumpara: cauta un radio sovietic cu lampi "Vef Accord". Condensatorul acestuia are distanta intre placi 1mm. Din cate stiu are 2x500pF. Ai 2 variante- legi sectiunile in paralel si il pui in serie cu alt condensator in jur de 500pF la tensiune mare. Mai mult de jumatate din tensiune va fi preluata de acesta si nu mai face "plici";- scoti placi din rotor si stator, doua cate doua, insa chiar cu sectiunile in paralel nu cred ca mai depaseste 200pF...
Link spre comentariu

nu e complicat de loc de construit, cumperi o coala de tabla de aluminiu, ce rămâne foloseşti la altceva.apoi ca să tai formele ajunge o foarfecă obişnuită, pentru găuri o bormaşină.mai trebuie şurub diametru de 4 la metru si piulite la kg, piulitele sunt distanţiere între plăci.

Link spre comentariu

cu 0.5mm intre placi am aruncat 2 buc, nu ceream nimic pe ele dar credeam ca nu se mai folosesc.

azi am mai gasit doar pricajitul asta, prin ultimele "fiare" ramase si probabil o sa aiba aceeasi soarta ca restul.

Posted Image

Link spre comentariu

cu 0.5mm intre placi am aruncat 2 buc, nu ceream nimic pe ele dar credeam ca nu se mai folosesc.

aşa ceva nu se aruncă, în cel mai rău caz se vinde, ceva asemănător am dat la 7 şi 8 lei buc pentru recondiţionat aparate vintange.condensator cum vrea colegul nostru pentru acordat final, e mare rău ca dimensiuni, lamelele au 8 sau 10 cm laţime sau chiar mai mult dacă se vrea 300 pf şi 3 mm între plăci.

Vezi pe radioamator.ro anuntul #V-28157 poate te intereseaza.

mi+am permis sa iau poza de acolo, alea sunt manufacturate cum dădeam eu ideie mai sus.acum colegul nostru poate vedea exact cum se construiesc, nu e mare scofala.
Link spre comentariu

Da' voi nu treceti niciodata pe la targuri, simpozioane ?Vine omul pe frig si ploaie cu CV-uri si alte troace, le pune pe taraba si nu le ia nimeni...Unele lucruri se cumpara si pentru simplul fapt ca peste cativa ani nu se vor mai gasi,mai ales la preturile actuale. Este cazul componentelor ex-sovietice, de la abundentade componente oferite pe la targuri radioamatoricesti s-a trecut la "rezervari", hi !

Link spre comentariu

In amplificator am vrut sa pun unul serios in sensul izolatiei si al distantei intre placi. Dar sa dau 3000v si sa ma bazez pe unul home made e cam riscant. Vroiam ceva calit distanta si ...pret bun. La unele din oferte pretul depaseste imaginatia. Si chiar si asa era imens.. vorbim de peste 15x19 cm. De construit am facut asa ceva si probabil ca mai reusite decit cele din imagini....yo2mhj stie ce vorbesc, dar problema este in principal lagarul care sustine axul si contactele. In regim de radioamator e mai greu sa le "nimeresti" iar la puteri mai mari nu mai merge home made. La tijele acelea am avut o mare nemultumire in sensul ca o data placuta bagata pe tija, piulitele nu stau perfect lipite pe elementele condensatorului. Astfel ca trebuie sa indoi cite putin din stator si sa incerci sa faci un compromis ca sa se aseze elementii drept. Acuma cu simpozioanele am cam fost dar in general nu am gasit ce sa imi placa iar la ultimele doua la care am fost : Drobeta Turnul Severin am gasit doar citeva lucrusoare iar la Buzias am gasit frumusetea de condensator care e montat in cutie plus alte lucruri ieftine si bune. Si sa ma zic ceva legat de preturi. Acela din cutie a fost 30 de lei iar ofertele primite sint la 300 lei, ori noi daca construim nu inseamna ca ne si ...tepuim. :) . Problema e ca daca sint constant in ce vreau pina la urma va aparea si ...variabilul.Nu stiu inca cum voi proceda dar posibil sa caut doua placute de teflon si sa construiesc un variabil pina soseste cel asteptat.Ps: Blestem am primit mail si cineva din yo are ce imi trebuie ...3mm distanta. 50 lei + transport.Pret bun...el arata bine sa speram ca nu vin cartofi.

Link spre comentariu
Vizitator bobita

Deoarece ma vad in imposibilitatea de a termina ....mega finalul :) cu GU81 solicit celor care au de vinzare condensatori cu distanta 3-6 mm intre placi sa imi dea un mesaj pe privat. Valoarea lui poate sa fie pina la aproximativ 300pF.Sarbatori fericite!73!

Am cautat si eu pe la noi un asemenea condensator fara succes....Pina la urma am luat de la UR4LL, Dr Aleks http://www.nd2x.net/ur4ll.htmlCondensatori foarte faini am gasit si la preturi rezonabile, nu ieftin dar ok.Plus ca mai sint multe lucruri utile pe lista lui...Si rezistente neinductive pt sarcina am luat de la el ieftine si foarte bune, parca era cineva aici care cauta.Omul e foarte serios, pachetul ajunge in cam doua saptamini, marfa foarte bine ambalata.BaftaBobYO8RNI
Link spre comentariu

Nu stiu daca e corect sa calculam distanta intre placi pentru o tensiune de 3000V,cat este in anodul tubului. Candva, cam toate etajele finale aveau la iesire un socde > 2 - 2,5 mH. Acest soc aducea "potentialul" liniei calde a filtrului Pi la cel al planului de masa.Ideea nu-mi apartine, am citit-o probabil intr-un numar mai vechi al "revistei noastre".Unde se demonstra ca in conditiile utilizarii respectivului soc, tensiunea de RF prezentape condensatorul din anod este net inferioara tensiunii anodice si autorul pleda pentrufolosirea de condensatori ceva mai "subtirei". Eventuali inseriati cu ceva de genul 1nF, 5kV, 8kVAR.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări