Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Configuratie subwoofer

dividivus

Postări Recomandate

Buna! Am si eu o dilema. Nu stiu daca exista o astfel de configuratie de subwoofer, unde se folosesc doua difuzoare identice, care arata astfel: primul difuzor este asezat ca si cum ar fi intr-o incapere de bass reflex, iar al doilea difuzor sa fie asezat in afara incintei, cu membrana spre interiorul incintei, cam asa cum am schitat pe desenul atasat. Din cate stiu asta nu ar fi o configuratie push-pull, ci mai degraba push-push (exista asa ceva?). M-am gandit ca atfel difuzoarele pot fi legate in faza (si nu trebuie schimbat faza unuia) si ma gandesc sa construiesc asa ceva. Si inca o intrebare: volumul incintei ar trebui sa ramana acelasi, sau se dubleaza?Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dividivus

2

• radue

1

• one

1

Top autori în acest subiect

Vizitator balogm

Pai ce ai facut tu este o conbinatie intre un fel de boxa bass reflex si o incinta izobara.Concluzia incinta de foarte proasta calitate iata motivul.Boxa bass reflex are rolul de a intoarce semnalul din spatele membranei difuzorului de mai sus in faza cu semnalul din fata si de al expulza pe panoul din fata membranei.Prin adaugarea celui de al doilea difuzor intr-o configuratie normala nu faci altceva decit sa anulezi efectul difuzorului din fata scurtcircuitind semnalul acestuia.Concluzie: Solutia merge daca inversezi polaritatea unui difuzoar fata de celalalt altfel va rezulta esec total. Sau rotesti invers un difuzor, sau pui si cel de al doilea difuzor pe panoul frontal._______________balog :smt020

Link spre comentariu
Vizitator balogm

Eu nu am nici un dubiu la legare inversarea. Pe topicul acela se dicuta cu totul altceva. Insa am observat ce a scris ultimul si il contrazic in acest sens.Deci conteza polarizarea difuzorului dar ea e pur informativa intrucit schema de legare permite sa il pui asa cum e nevoie. Incintele cu sarcina izobara au legate difuzoarele in antifaza asa cum am spus mai sus, desi aceea nu este o incinta izobara.Daca ai analiza ceva softuri de proiectare ai fi observat ca exista legare in antifaza daca alegi sisteme cu difuzoare in sarcina izobara care sunt recunoscute pentru calitate audio si volum incinta mai mic, insa consum putere cam ridicat(randament scazut)._____________balog :smt020

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări