Vizitator bodoxp Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 acum mi-am dat seama ca daca s-ar folosi metoda mea nu ar fi in conformitate cu normele europene si poate ca ti-ai pune drepturile animalelor in cap dar cu cea electrica este permis (o stiu de la craciun ) oricum sunt curios daca dupa constructie o sa dea rezultatele dorite asteptam succes Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 Si pe unde au sediul aia ca ias chema sa-mi mute porumbei de pe balcon?...foloseste un electric fence setat pt animale mari/mijlocii,macar de te atingi de el scapi numai cu freza deranjata(si o amintire) dar la ritmul cardiac care-l au 'pretenari' nu au sanse. Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Solutia d-lui Bumbu (super-bio) e foarte tare! Terrierii sunt mari vanatori (mici si-ai dracului!!!)Singura problema e ca ai catzelu' 24/7, iar unii dintre noi ar prefera si intervale de liniste si pace...Spor la vanatoare! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 O adaugare la varianta cu "masina de spalat" ar fi ca, etansand fundul cutiei, toti soarecii care cad sa moara prin axfisiere cu dioxid de carbon. CO2 este usor de obtinut daca intorci o sticla de "sifon" si scoti gazul lasandu-l sa se linisteasca in cutie. Ai nevoie de un nivel de gaz cam de 20 cm pe fundul cutiei. Moartea se produce aproape instantaneu in momentul in care cad in cutie si nu lasa "resturi" mirositoare. Verificarea nivelului de CO2 se face simplu cu o lumanare aprinsa introdusa lent in cutie si observarea flacarii. Unde se stinge flacara, acela este nivelul de CO2. Asa se elimina si otrava (pe care un caine o ingera odata cu soarecu` daca a mancat prin vecini) si necesitatea unui "prajitor" (e necesar doar socul initial care sa-l desprinda de pe teava, soarecu` cazand in cutia cu CO2).O recomandare la aplicarea metodei este ca sa lasi capcana neactivata si cutia neetansa in prima saptamana, pentru a creea "calea catre hrana" in colonie. Se stie ca un soarec` afla de mancare si de la vecin prin mirosirea gurii aceluia. Asa ii obisnuiesti cu locatia momelii si apoi cand activezi capcana o sa cada in ea unul dupa altul, tinand cont ca toti au invatat drumul. Regula drumului cel mai scurt se aplica si aici, asta insemnand ca, cu cat hrana este mai accesibila, cu atat se vor orienta mai repede catre ea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 CO2 este mai greu ca aerul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Cred ca e mai greu decat aerul dar nu suficient de greu cat sa stea intr-o cutie cu un sobolan care se agita sa scape: Mai simplu e sa pui pe fundul vasului 10 cm de apa decat CO2. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 CO2 este mai greu ca aerul?CO2 este mai greu decit aerul, mai mult decit sigur, amintiti-va de stirile mortuare de la TV cu persoane decedate in beci de la co2-ul degajat de fermentatia vinului... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 CO2 e un gaz find greu de stocat in spatii deschise...daca tot e o cutie-terminator foloseste-o pt colectarea rozatoarelor decedate(adica moarte de-a binelea) prin elecrtocutare. Celor carora le e mila sa faca asa ceva(sa injecteze suficient curent pt a omora soareci) sa-i lase sa li se urce-n cap.Pt alimentarea tevii,un controler de electric fence e o optiune potrivita. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Uite si sursa de inspiratie pentru optiunea cu dioxid de carbon (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Nyos . Pe scurt, daca concentratia dioxidului de carbon depaseste 1% intervine moartea prin axfisiere. Daca ma iau dupa ce scriu astia aici (Eng): http://www.cdc.gov/niosh/idlh/124389.html , concentratia letala ar fi de 1% timp de 30 min fapt confirmat si aici (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide . Daca cutia este destul de etansa si destul de inalta atunci nu vad cum s-ar dispersa o cantitate mare de dioxid de carbon altfel decat prin miscarea browniana (difuzie in aer). Daca nivelul de CO2 este de 20-30 cm si peretii cutiei sunt plati, atunci nu vad cum poate scapa un soarec` de acolo inainte de a da ortu` popii tinand cont ca exista o concentratie de 100% CO2. Dupa parerea mea metoda asta produce o moarte instantanee si fara prea mare chinuiala (sa zicem in conformitate cu normele UE la care ne chinuim sa ne aliniem). Poate nu stiti dar la trecerea curentului electric prin tesuturi apare carbonizarea si electroliza fapt care se traduce prin sfaraieli si mirosuri insuportabile. Depinde de cat curent electric trebuie sa treaca prin sobo` pentru a fi sigur ca e terminat dar nu atat de mult incat sa-l prajeasca. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Sau cu Zyklon B... Lasand gluma la o parte, nu este mai firesc de actionat asupra cauzei... ?Adica astupate toate caile de acces ale rozatoarelor, reparat podul casei, etc, etc. ... Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Poate nu stiti dar la trecerea curentului electric prin tesuturi apare carbonizarea si electroliza fapt care se traduce prin sfaraieli si mirosuri insuportabile. Depinde de cat curent electric trebuie sa treaca prin sobo` pentru a fi sigur ca e terminat dar nu atat de mult incat sa-l prajeasca.DA!! Mă bucur că cineva a subliniat chestia asta. Nici scaunul electric nu reuşeşte mereu, ca să nu mai menţionăm improvizaţiile discutate aici. Oprirea inimii este doar un side-effect, care poate să apară sau nu. Un supravieţuitor descrie că a simţit o căldură puternică in spate înainte de întreruperea circuitului.Pe scaunul electric, e normal ca corpul să depăşească 50 de grade în sub 10 secunde, iar în unele cazuri să iasă fum. Inventatorul scaunului electric a experimentat pe mulţi cîini vagabonzi pînă să vină cu o soluţie bună. Acelaş lucru ar trebui să-l facă cineva care vrea capcană electrică de şobolani. Restu-s vorbe-n vînt. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Inventatorul scaunului electric a experimentat pe mulţi cîini vagabonzi pînă să vină cu o soluţie bună. Acelaş lucru ar trebui să-l facă cineva care vrea capcană electrică de şobolani.Adica un fel de "Dr. Mengele" al sobolanilor ! Amuzant topic... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 DrMengele lucra pe semeni nostri si ce important,in vazul lumi...ca nu s-a aflat pe moment e din cauza ca era razboi .Vasul receptor poate fi cu pereti netezi si relativi inalti,iar sus o armatura legata la un potential mult inferior vasului.Metoda cu CO2 e improbabila,in sensul ca poti deveni un sobol mare...numai daca se sparge vasul/apare un soarece care a ajuns acolo din intamplare picand de sus,de prea sus. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Am avut si eu unul sau mai multi "musafiri" in pod, pe toamna, carau nuci acolo, se pare ca s-au iritat de la vata minerala existenta peste tavan, au incercat sa-si faca culcus acolo, ii mânca blăniţa, si faceau un taraboi formidabil noaptea...i-am iritat si acustic, cu un montaj "greiere electronic" cu CD4093+traductor piezo baban, n-au mai suportat, au emigrat...prea multe armonici si frecvente dreptunghiulare, cacofonie... Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 CO2 este mai usor decat aerul, CO este mai greu decat aerul. "intoxicatia" cu CO2 se produce datorita fermentarii vinului in spatii neaerisite prin umplerea incaperii cu CO2.In cazul in care se plictiseste cineva si vrea sa ma contrazica:1) de ce se pun senzorii de CO2 pentru reglarea calitatii aerului la tavan?2) de ce trapele de evacuare pentru CO2 sunt la tavan iar cele pentru evacuare CO sunt la podea?3) de ce CO2-ul nu se stratifica ramanand la suprafata pamantului ci se ridica in atmosfera? (smog-ul nu are la baza CO2 ci CO, NOx si SOx) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum