Mondan Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 A folosit cineva super supercondensatori (suparcapacitors) ?Am vazut ca au capacitati de 1000 de ori mai mari decat conzii clasici. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Cei care au statii pe masina ii folosesc in mod uzual Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Mondan da stiu ca pui niste intrebari de ma "doare" mintea (osciloscopul ala diy ce mai face ?) folosesc asa ceva pentru a tine back-up cateva secunde la un µC (am mai vazut asa ceva intr-un TV) Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Cei mentionati de @Stefan Nicolae se folosesc si pentru backupul unui ceas, fiind incarcati cand alimentarea revine. Au avantajul unei vieti mai lungi fata de o baterie care trebuie schimbata la cativa ani. Din ce mai cunosc eu, cei de tipul asta au si numar de ciclii de incarcare/descarcare destul de mic pt un condensator. Cum ti s-a spus, pentru auto se folosesc la amplificatoare de putere, pentru filtrare. Ceva linkuri: http://www.cooperet.com/pdf/b55e279c-db ... e5da5f.pdf http://xtremelectronix.blogspot.com/200 ... ystem.html Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Cred ca Mondan se referea la condensatori mai seriosi,de ex aia care pot fi folositi la o masina electrica! Da,exista asa ceva Link spre comentariu
bogdan_ Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Pai da, exista. Dar deocamdata nu sunt practici pentru ca sunt foarte scumpi(chiar si fata de un acumulator urias) si ofera o densitate de energie pe volum/masa mai mica decat un acumulator cu litiu. Pe deasupra au si numarul de cicluri de incarcare/descarcare mult mai limitat. Ar fi buni ca aplicatie la franarea regenerativa. Dar deocamdata tenhologia asta mai are de crescut... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 An nou fericit!Tot asa,am vazut inrt-un ceas...1F. Link spre comentariu
Mondan Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Ar fi buni ca aplicatie la franarea regenerativa.Da, este o ideie interesanta, dar nu avem noi bani de asemena teste. Nu de asta este vorba. Eu am "o problema" cu sursele fara trasformator. Montalul asta folosit ca ridicator pentru amplif. Puterea "cu care scoate tensiunea" depinde atata de frecventa cat si de capacitatile condensatorilor. Ma gandeam la astfel de ridicator cu superconzi. Nu este neaparat nevoie de AC, merge si cu pulsuri de CC. Ideiea este ca trebuie sa ai minim 2 tranzistori de putere. Atat sa "bagi" curent cat si sa "tragi" curent. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Multiplicatorul de tensiune nu are cum sa functioneze cu pulsuri de aceeasipolaritate. Asemenea scheme se folosesc pentru obtinerea de tensiuni ridicatesi curenti redusi, de exemplu tensiunile anodice pentru tuburi.Nu stiu ce diode ar rezista in aceste montaje cu condensatoare avand capacitatide ordinul farazilor. Ar trebui introduse in schema multiplicatorului rezistente de limitare,care nu fac decat sa scada mult randamentul prin cresterea rezistentei interne a sursei.In concluzie, puterea utila va fi mult mai mica decat puterea furnizata de acel oscilatortranzistorizat la care faceti referire, in situatia in care acestuia i s-ar atasa un transformatorridicator si o punte redresoare, configuratie devenita clasica. Link spre comentariu
Mondan Postat Ianuarie 8, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Cum justifici afirmatia asta ?Uite daca descarci CircuitMacker ( e pt Windows ) in varianta demo (e free)vei avea la exemple montajul asta cu numele - parca - voltx.cktSi in loc de tensiune sinus ii pui - in simulare - pulsuri pozitive.Da, de fapt nici nu se folosesc pulsuri ci tensiune sinus. Asta cu pulsuri e o adaptare pentru puteri mai mari. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Stai putin, tu vrei sa faci o sursa de tensiune cu charge pump, asa ii zice de fapt la montajul asta?In general pentru a creste capacitatea de curent de la iesire fie se creste capacitatea condensatoarelor fie frecventa. In practica se merge pe varianta cu crescut frecventa, condensatoarele costa. Poti vedea de exemplu pe la Maxim drivere de led-uri de multi mA care merg cu charge pump cu condensatoare la cativa MHz. Nu mi se pare o solutie buna ce propui tu, o frecventa mica inseamna si un riplu mai mare la iesire. Plus, dupa cum ti s-a spus curentul de incarcare si prin diodele alea va fi foarte mare.Tin din nou sa iti atrag atentia ca au un numar foarte limitat de cicluri de incarcare in comparatie cu condensatorii normali, multe ordine de marime mai putin. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 8, 2011 Partajează Postat Ianuarie 8, 2011 Tin din nou sa iti atrag atentia ca au un numar foarte limitat de cicluri de incarcare in comparatie cu condensatorii normali, multe ordine de marime mai putin.Condensatorii de tipul asta au tensiuni de functionare mici...poti sa faci un booster de la 1,2V la 3,6V , (de exemplu) cu MTBF scurt.Poate configuratia asta nu e solutia optima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum