Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa realizezi diy un amplif ieftin ?

Mondan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mondan

2

• Stefan

1

• Dr.L

1

• iora

1

Top autori în acest subiect

Imi pun acum "mintea" cu realizatorii de amplifuri ieftine.Si as vrea sa discutam:http://www.tehnoelectric.ro/home.html?p ... gory_id=57Daca dati Click se mareste poza.Astia cu 145 RON vand un apliful din imagine.deci ....Deci : cum reusesti sa ai un amplif mai ieftin ?

pretul este fara TVA. putere reala mai mica decat cea in specificatii,insa intradevar un pret bun, greu de atins in regim diy,insa calitatea e CHINA.... interesant ca acest amplificator se gaseste la alti comercianti la peste 300 de lei... hmm
Link spre comentariu

... si garantez ca tot nu-l faci la 145 Ron (cu transport china-Ro si ceva adaosuri comerciale)aproape ca esti multumit daca reusesti sa gasesti o carcasa ca aia + cateva butoane la 145 Ron.la amplificatorul ala de la tehno poti pastra carcasa,butoanele,mufele si mp3 playerul. alt trafo etaj final si potentiometre si aproape ca ai amplificator :rade:

Link spre comentariu

Ai fi surprins ce iti face chinezul daca comanzi minim 1000 de bucatiPe de alta parte te-ar apuca plinsul daca ai desface amplificatorul ala (corector de ton cu 3 condensatoare, final stereo de tip integrat, alimentat 12v, 3 piese, 10w reali, radioul ala fara memorie e un chip si 5 piese in jur, player-ul sd/usb la fel)Stiu o chestie care la noi se vindea cu 75..200 de ron si chinezu o dadea la 4$Sau explica-mi cum am luat de la un butic cu 1 leu o bricheta cu aprinzator piezo, lanterna, joc de lumini de tip politie cind aprinzi flacara (si da bateriile si gazul sint incluse in pret)

Link spre comentariu

Asta e problema, diy nu ai cum sa faci ceva asa de ieftin. Presupunand ca tu vei cumpara piese noi, ele trec prin multe alte maini si nici nu le cumperi in cantitati asa de mari.Chinezul ala face amplficatorul ala cumparand piesele de la alt chinez, chiar de langa el, in cantitati mari. Asa iese treaba ieftin...

Link spre comentariu

Pe de alta parte te-ar apuca plinsul daca ai desface amplificatorul ala (corector de ton cu 3 condensatoare, final stereo de tip integrat, alimentat 12v, 3 piese, 10w reali,

Eu am vazut amplificatoare de acest gen, culmea au un traf toroidal destul de "barosan", finalii sunt mai multe pereachi de tranzistori bipolari pe radiator ! sa te uiti ca unele au capac transparent.

radioul ala fara memorie e un chip si 5 piese in jur, player-ul sd/usb la fel)

Pana si cel mai jegos radio cu tda7088 in piata se vinde cu 15 RON

Desi dupa cum arata acolo cred ca e TEA5767

Intr-adevar se poate face cu un smplu micro controller un player =8RON

http://elm-chan.org/works/sd8p/report.html

Dar cum ii pui stick ? Ai nevoie de adaptare TTL -USB: FT232 pe care il gasesti la 20 RON

Deci numai asta cu cele mai ieftine variante iese 40-50 RON

Sau explica-mi cum am luat de la un butic cu 1 leu o bricheta cu aprinzator piezo, lanterna, joc de lumini de tip politie cind aprinzi flacara (si da bateriile si gazul sint incluse in pret)

Nu stiu.

cum reusesti sa ai un amplif mai ieftin ?

:nas: ...poate daca te muti in China si te apuci sa construiesti amplificatoare pe-acolo!

Nu ma mult ca aia au de trei ori mai multi barbati decat femei. :ras:

Link spre comentariu

Si in acest caz se aplica regula de aur a comertului .....cu cit cantitatea e mai mare cu atit pretul e mai mica daca se poate ajunge la doar 10-15% din pretul pt sa zicem 1-10 bucati...calitatea produsului e invers proportionala cu numarul de bucati :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări