Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcare acumulatori

djx700

Postări Recomandate

Salutare !Am 2 acumulatori de 6 V , 4 A si vreau sa ii inseriez sa formez 12 v pt a alimenta un amplificator auto. Problema mea este cum ii incarc .....sa ii incarc separat sau sa ii inseriez si sa ii atac cu 12 v si vro 700 ma ...nu am ideee..... ma poate ajuta cineva? Merci !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djx700

4

• Spitfire

3

• Dr.L

2

• gcom61

1

Top autori în acest subiect

Preferabil ar fi sa fie incarcati separat cu 10% din capacitate.Pe unii acumulatori este scris curentul de incarcare,pe care poti sa-l folosesti.In cazul incarcarii simultane(acu inseriati) exista posibilitatea ca unul dintre ei sa nu se incarce suficient,ast si in functie de gradul de uzura al acu.Tensiunea maxima pt acu inseriati trebuie sa fie in jurul a 14,2-14,4V .

Link spre comentariu

Mai jos o poza cu acumulatorii si specificatiile de pe ei :

http://tinypic.com/view.php?pic=kboac0&s=7

Cycle use 7,20 - 7,50 V

Standby use 6,75 - 6,90V

Initial current 1,35 A la o baterie iar la alta 1,2 A

as vrea sa le incarc inseriate , merge? nu vrau sa imi faca pok ... cam ce tensiune si curent mi-ar trebui?

Mi-ai scris k intre 14,2 si 14,4 V chiar asa de precis trebuie? un 13 14 v nu merge? Merci ! O seara placuta!

Link spre comentariu

Vedeţi că aceia sunt acumulatori Lead-Acid, au alt regim de încărcare faţă deacumulatorii clasici cu Pb şi electrolit lichid. Cautaţi pe forum, s-au postat multescheme pentru încărcarea lor.

Link spre comentariu

Accu ii incarci in paralel,in curent constant ,I=0,7 ,U la care sa se opreasca incarcarea=7,2V;cand sant noi ,tensiunea la borne(dupa o incarcare adecvata) =6,75...6,9V.[attachment=0]incauto_32.jpg[/attachment],modifica rezistentele pt 12V.

Link spre comentariu

Incarca-i in serie, ca nu au nici o problema. Cele 3 celule interne ale fiecarui acumulator sunt oricum in serie. Cea mai simpla schema de incarcare este cu o banala rezistenta in serie cu acumulatoarele, care limiteaza curentul initial la 1A. Valoarea rez. depinde de tensiunea sursei de la care incarci. Desigur, poti folosi un incarcator mai elaborat, dar nu e neaparat necesar. Ptr cei care sunt in favoarea incarcarii paralel, ii rog sa se gandeasca la UPSurile cu doua acumulatoare in ele. Acumulatoarele sunt in serie si in serie raman si in timpul incarcarii.Cirip

Link spre comentariu

Sunt in serie ca sa creasca tensiunea si sa scada curentul,cu 20A se mai descurca,dar cu 40 mai greu!Si exista si modele cu acumulatori in paralel,pt cresterea autonomiei. Se pun chiar si 5 sau mai multe grupuri in paralel

Link spre comentariu

Tipul asta de accu 'prefera ' curent constant...pt metoda de incarcare ieftina.Desigur,se pot incarca in serie dar cu conditia ca accu sa fie la aceasi capacitate(celule din aceasi baterie banuiesc ca au acceasi capacitate).Se intampla sa mai cedeze o celula dintr-o baterie si atunci te bucuri de accea baterie inca un timp(scurt).Aceelasi fenomen e si la incarcarea bateriilor in serie;de ex. la accu pe Li se prevad circuite de egalizare la incarcarea serie,accu cu Pb se sulfateaza,aia pe Li explodeaza.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Se pot pune in serie fara probleme, la un incarcator constand in traf de 12V+punte+un condensator de 3300uF, inseriati cu un bec auto de 12V/21W, pt. limitarea curentului. Exact la vreo 400 mA limiteaza, adica cat le trebuie alora.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări