titel90 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Buna ziua.imi cer scuze de la inceput daca nu am postat unde trebuia sau daca nu o sa explic cum trebuie problema.detin un pickup vechi rusesc model AKKOPA-203(nu am gasit pe internet nici o documentatie despre el) pe care il folosesc pe post de amplificator. are o singura iesire pt difuzor,deci cred ca e mono,ca sa scap de o nelamurire(sau puteti sa ma lamuriti daca stiti mai multe). are doua mufe DIN5 care nu stiu ce fac pentru ca scrie in rusa sub fiecare. acum ~3 ani mi-am bagan nasul pe-acolo si am luat pe nimerite pinii mufelor si am ajuns la un rezultat, un cablu facut de mine intr-un capat jack stereo(decat cu un canal conectat) si intr-un capat mufa DIN cu doi dintre pini conectati pe care i-am descoperit eu ca merg pentru amplificare(practic line in). problemele mele:1. as vrea sa stiu daca pickup-ul are ceva ce eu n-am descoperit eventual sa fie stereo sau ceva de genul sau daca ar fi importante functiile celorlalti pini si a celeilalte mufe ca sa nu ard ceva cand ascult muzica la el(mp3-ul,placa de sunet sau pe el).2. am observat in timp o scadere de performanta la el.(poate mi se pare..dar fie).ideea e ca exista posibilitatea ca,,,condensatorii din circuit sa se deterioreze in timp(are vreo 20-30 de ani) si asta sa scada performantele amplificatorului? si daca pot fi schimbati cu unii noi ca sa il pun din nou pe roate.astept raspunsurile voastre.multumesc anticipat.numai bine Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 salutau fost mai multe versiuni de pick-up accord (eu am avut vreo 3 sau 4 dar doar variantele stereo)al tau care este versiunea cu 2 boxe sau cu una?iti recomand sa schimbi condensatorii electrolitici cu unii noi si de calitate si o sa vezi imbunatatiri substantialelegat de mufa de intrare (line in): cum te uiti in spate la mufa DIN aceea din partea stanga pinul din mijloc e masa iar pinii din dreapta sunt canalele stanga si dreaptao sa revin si cu o poza sau un desen mai pe seara daca nu intelegi Link spre comentariu
titel90 Postat Decembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2010 da,am inteles dar al meu are decat o boxa,si de aici banuiesc ca nu are stanga si dreapta pe mufa respectiva ci decat masa si plusul pentru canalul respectiv.corecteaza-ma daca gresesc.condensatorii electrolitici care sunt? adica trebuie sa ii schimb pe toti(banuiesc ca sunt si d-aia mici p-acolo) sau ce se vede mai mare? (mai am de invatat ) mersi mult.numai bine Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 daca nu stii care sunt, mai bine nu iti baga nasul in elil poti strica, apeleaza la cineva care se pricepepune o poza cu aparatul Link spre comentariu
titel90 Postat Decembrie 30, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2010 astia mari sunt ? exista posibilitatea ca amplificatorul sa fie stereo dar sa nu aiba iesirea pentru a doua boxa scoasa? Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 e varianta monocondensatorii electrolitici sunt aia 3 mari sub forma de tub si altii vreo 10 care sunt mai mici pe placa Link spre comentariu
titel90 Postat Ianuarie 1, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 salut din nou. inainte de toate "La multi ani" si numai bine in anul ce am intrat. am facut o poza mai buna, decat la partea cu condensatorii aia mai mici.poate ma mai ajuti si pe mine sa imi spui ce e de schimbat. multumesc anticipat Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Uite manualul cu schema aparatului. Link spre comentariu
titel90 Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 multumesc remus.util.e in rusa da merge:P Link spre comentariu
titel90 Postat Ianuarie 3, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 va mai deranjez inca o data:D. am mai citit cate ceva si acum cred ca pot si eu sa identific condensatorii electrolitici(sunt polarizati si difera de ceilalti).corectati-ma daca gresesc. alta problema am,nu stiu ce valori au condensatorii pt ca sunt notati diferit din cauza tarii de origine cred.bine e vorba de multiplii faradului. spre exemplu condensatorii aia mari sunt la fel ca valoare. am luat unul si m-am uitat pe el si scrie km asa ceva:B3PK50-121000 MK (aici e un simbol ca semnul pt infinit taiat la jumatate de o linie verticala) 25B0578daca imi explicati pentru unul o sa imi dau singur seama pentru ceilalti.mersi anticipat Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 e vorba de multiplii faradului. spre exemplu condensatorii aia mari sunt la fel ca valoare. am luat unul si m-am uitat pe el si scrie km asa ceva:B3PK50-121000 MK (aici e un simbol ca semnul pt infinit taiat la jumatate de o linie verticala) 25B0578daca imi explicati pentru unul o sa imi dau singur seama pentru ceilalti.mersi anticipateste vorba de sub-multiplii faraduluiacei 1000MK Ф inseamna 1000uF =1000 microfarazi la o tensiune nominala de 25V Link spre comentariu
adriansorinsuditu Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Sal ,am folosit si eu mult timp cand eram pustan un pick-up accord 201 stereo ca si statie, este bun pentru utilizare in spatii mici, gen apartament, are reglaje de inalte, joase, balans, mono sau stereo. Intr-adevar are in spate 2 mufe DIN , una dintre ele este si iesire si intrare, separarea fiind facuta de unul din butoanele din grupul de 3 de pe panoul frontal, dispunerea pinilor fiind ...masa pe cel din mijloc, si canale pe extreme (S,D) , cea de-a 2-a mufa nu stiu ce este, pe ea fiin un semn ciudat si gaurile mai rotunjite. este fabricat undeva prin anii 80 , inca mai functioneaza, chiar f bine. fara nicio interventie asupra lui. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 am folosit si eu mult timp cand eram pustan un pick-up accord 201 stereoAparatul de care discutam aici este monofonic, deci nu are reglaj decit de volum, joase si inalte. Poti studia schema in atasamentul postat de mine. Tu te referi la aparatul Аккорд 201 стерео.Daca ai avut grija de el, il ai si acum - felicitari! E un aparat robust si cu un corector de ton simplu, dar care actioneaza exact acolo unde trebuie pentru a reda programul muzical cu o tonalitate placuta urechii. Link spre comentariu
titel90 Postat Ianuarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 multumesc tuturor de ajutor. inca o intrebare: am observat printre condensatoare unul mai diferitcu valoarea de 0,01 uF +-10% la 400 de volti. si acesta trebuie schimbat,sau nu are rost sa imi bag nasul? maine ma duc sa ii cumpar:D sper sa fie nitica diferenta.numai bine Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 ala si cele de tipul lui nu trebui schimbate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum