Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceva ciudat la toate amplificatoarele

Vizitator cristi apolozan

Postări Recomandate

salut, am o problema cu sunetul acasa, am 2 boxe unitra de 75 W, cu doua cutii de bas puse toate pe un amplificator pioneer 4x50, la bas, ma rupe, nu vreau mai mult, dar in medii si inalte imi baga distorsiuni la putere mai mare shi sunt sigur ca boxele mai duc dar caut o modalitate sa pot regla volumul de la inalte, pentru ca la toate amplificatoarele, la inalte, se regleaza frecventza, mai inalta, sau mai joasa spre medii, ceea ce este o mare porcarie, am pe calc un creativ audigy, dar nu are nici o treba, credetzi ca cu o placa de sunet mai shmechera se poate imbunatatzii fidelitatea sunetului? sau sa fie din boxe, de la condensatori?, pt ca sunt tot felul de probleme cu filtrele alea...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

1

• radue

1

• ionescu liviu

1

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Probabil ca distorsioneaza si joasele dar nu auzi tu, pe bass distingi mai greu distorsiunile. Probabil e de la amplificator, il dai peste limita. Atata poate el, basul consuma cea mai mare parte din putere.Cum ai conectat toate boxele la amplificator?

Link spre comentariu

Daca la nivel normal suna bine si cand incepi sa dai putere mare de la un nivel brusc suna rau e clar ca e de la amplif.Atata poate amplifu, nu e nimic defect la el. Problema e la utilizator. :)Sau oare sa fie de la distorsiunile de faza din condensatorii electrolitici? :nas:

Link spre comentariu

+tw shi medile sunt in regula, tw au fost rebobinate, iar medile le-am reparat eu, am pus in loc la suspensie aia un material din panza, pt ca medile nu se mishca doar vibreaza ushor iar atunci cand m-am apucat de boxe nu gasisem suspensii pt ele+aplificatorul e bunicel pineer, e vechiutz, dar am incredere in el+basul distorsioneaza daca il exagerez, dar spre deosebire de inalte se poate da mai incet pastrandu-se frecventza, dar daca dau tare shi reduc basul nu influentzeaza distorsiunile medilor shi inaltelor+boxele le am legate in felul urmator: cele 2 unitra pe A shi cutiile de bas pe B, am vrut asha pt ca sa pot anula basul de la cutii, daca ma deranjeaza+mai e ceva ce se shtie clar, sunt unele melodii la 320 Kb, care se aud impecabil, fara distorsiuni chiar shi la volum mare, dar vreau sa se auda asha la orice melodie :da

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator tip

+tw shi medile sunt in regula, tw au fost rebobinate, iar medile le-am reparat eu, am pus in loc la suspensie aia un material din panza, pt ca medile nu se mishca doar vibreaza ushor iar atunci cand m-am apucat de boxe nu gasisem suspensii pt ele+aplificatorul e bunicel pineer, e vechiutz, dar am incredere in el+basul distorsioneaza daca il exagerez, dar spre deosebire de inalte se poate da mai incet pastrandu-se frecventza, dar daca dau tare shi reduc basul nu influentzeaza distorsiunile medilor shi inaltelor+boxele le am legate in felul urmator: cele 2 unitra pe A shi cutiile de bas pe B, am vrut asha pt ca sa pot anula basul de la cutii, daca ma deranjeaza+mai e ceva ce se shtie clar, sunt unele melodii la 320 Kb, care se aud impecabil, fara distorsiuni chiar shi la volum mare, dar vreau sa se auda asha la orice melodie :da

daca scoti cutiile si lasi doar unitra cum se aude?
Link spre comentariu

+mai e ceva ce se shtie clar, sunt unele melodii la 320 Kb, care se aud impecabil, fara distorsiuni chiar shi la volum mare, dar vreau sa se auda asha la orice melodie :da

Aia depinde de cum a fost masterizata ( procesata in ultima instanta, inainte sa ajunga pe CD pt lansare ) piesa respectiva. Tot ceea ce e pe piata in momentul de fata e masterizat aiurea de tot si suna maxim de prost.Totusi, daca tot vrei sa lucrezi la calitate mare iti recomand sa folosesti formatele .flac, .ape care sunt formate fara pierderi si unde scoti maximul de calitate ( adica exact ceea ce era si pe CD-ul de pe care a fost rip-uit ). Un lucru maxim de important: daca o sa convertesti un mp3 intr-un fisier de genu nu o sa obtii nimic, desi o sa fie "fara pierderi" tot ca un mp3 o sa sune.
Link spre comentariu

+daca scot cutiille de bas, nu o sa mai am bas, medile shi inaltele raman la fel...+cat despre mp3, mda asha e, dar ce sa facem pt ca nu o sa cumpar numai cd uri originale...

Link spre comentariu

salut, am o problema cu sunetul acasa, am 2 boxe unitra de 75 W, cu doua cutii de bas puse toate pe un amplificator pioneer 4x50, la bas, ma rupe, nu vreau mai mult, dar in medii si inalte imi baga distorsiuni la putere mai mare shi sunt sigur ca boxele mai duc dar caut o modalitate sa pot regla volumul de la inalte, pentru ca la toate amplificatoarele, la inalte, se regleaza frecventza, mai inalta, sau mai joasa spre medii, ceea ce este o mare porcarie, am pe calc un creativ audigy, dar nu are nici o treba, credetzi ca cu o placa de sunet mai shmechera se poate imbunatatzii fidelitatea sunetului? sau sa fie din boxe, de la condensatori?, pt ca sunt tot felul de probleme cu filtrele alea...

vai de capul meu,ce exprimari!ce cuvinte!ce limbaj de chater de cartonMA FRATILOR CHIAR DATI DRUMU LA TOTI COCALARII PE PAGINILE ASTEA !?! pacat de prestigiul forumului;sincer mare pacatps: ar trebui varsta minima obligatorie
Link spre comentariu

+tw shi medile sunt in regula, tw au fost rebobinate, iar medile le-am reparat eu, am pus in loc la suspensie aia un material din panza, pt ca medile nu se mishca doar vibreaza ushor iar atunci cand m-am apucat de boxe nu gasisem suspensii pt ele

+aplificatorul e bunicel pineer, e vechiutz, dar am incredere in el

+basul distorsioneaza daca il exagerez, dar spre deosebire de inalte se poate da mai incet pastrandu-se frecventza, dar daca dau tare shi reduc basul nu influentzeaza distorsiunile medilor shi inaltelor

+boxele le am legate in felul urmator: cele 2 unitra pe A shi cutiile de bas pe B, am vrut asha pt ca sa pot anula basul de la cutii, daca ma deranjeaza

+mai e ceva ce se shtie clar, sunt unele melodii la 320 Kb, care se aud impecabil, fara distorsiuni chiar shi la volum mare, dar vreau sa se auda asha la orice melodie :da

Ti-ai dat singur raspunsul : ai stricat boxele .

Numai cu difuzoare originale , ( fara a le "meshteri" tu mai ales ca nu ai cunostinte despre ce si cum ) , acele boxe vor suna asa cum trebuie !

Carpaci exista pe toate drumurile , iar de asa zisi mesteri care repara boxele sau care fac boxe fara a sti nimic e plin forumul .......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări