Vizitator alexs307 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Salutare. Sunt nou pe forum si as vrea ca cineva priceput sa ma indrume catre produsul potrivit cautarilor mele. Incerc un proiect in momentul de fata ale carui taskuri includ protejarea a 2 consumatori (mai exact, 2 calculatoare) din cadrul unei retele multiplexate ale unei masini. Mai exact, as dori sa protejez punerea la masa a acestor 2 calculatoare, pentru ca exista riscul ca restul arhitecturii electronice, in momentul in care se primeste o anumita comanda, sa solicite atat de mult circuitul astfel incat sa "faca" masa prin cele 2 calculatoare enuntate mai sus, ducand la distrugerea ireversibila a acestora.Astfel, imi trebuie 2 diode capabile sa lucreze in intervalul 12-15V, consumatorii fiind dimensionati de catre producatorul masinii dpdv al protectiei la 30A (atat are siguranta fuzibila aferenta acestor 2 calculatoare).Deci, unde gasesc o dioda pe care sa o montez pe firul de masa si sa poata lucra intre 12-15v, max 30A?Va multumesc anticipat.Alex Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 ....nu stiu.....pe google ai incercat?Treaba sta in felul urmator.Cauti pe google "power rectifier".Studiezi datasheet-urile si iti alegi una mai pe placul tau.Daca nu gasesti componenta respectiva usor sau e prea scumpa....cauti pe magazinele online de electronica din romania(eventual de afara daca te tine buzunarul), si vezi ce se potriveste de la ei....ori...ca solutie disperata,cuplezi in paralel mai multe diode mai slabe ca amperaj dar bune ca tensiune.De exemplu gama 1N400X (x=1;x>=7;x++) suporta 1Amper.Legi cate ai nevoie in paralel et voila!p.s. 1N4007 rezista (teoretic cea originala) la 1000V....La multi ani! :bere: Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Aproape gratis intr-o sursa ATX...Si are si radiator. Link spre comentariu
Vizitator alexs307 Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 http://www.digchip.com/datasheets/parts ... 0S-pdf.php Poate cineva sa imi confirme ca asta e ceea ce imi trebuie? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/161/FFPF30U60S-pdf.phpPoate cineva sa imi confirme ca asta e ceea ce imi trebuie?Dioda aia suporta max 30A. Tensiunea nu conteaza...15V suporta orice dioda.Tu nu trebuie sa cauti o dioda de maxim 30A...trebuie sa sti ce curent maxim ai tu in circuit, iar apoi dimensionezi dioda cu un plus generos de curent. Link spre comentariu
Vizitator alexs307 Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/161/FFPF30U60S-pdf.phpPoate cineva sa imi confirme ca asta e ceea ce imi trebuie?Dioda aia suporta max 30A. Tensiunea nu conteaza...15V suporta orice dioda.Tu nu trebuie sa cauti o dioda de maxim 30A...trebuie sa sti ce curent maxim ai tu in circuit, iar apoi dimensionezi dioda cu un plus generos de curent.Alimentarea consumatorilor este protejata printr-o siguranta fuzibila de 30A. Ma gandeam ca oricum daca se ajunge la curentul asta se arde mai intai siguranta, si apoi dioda. Ok, am inteles, o sa caut ceva de 40A, e mai mult decat suficient. Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Cauta in sursele de calculator . Pe iesirea de 5 V sunt duble diode la 20,25, 30 A si la tensiuni de 40,45 V. Pune 2 astfel de duble diode si ai rezolvat problema.Iti dau aceasta solutie pt. ca le gasesti usor in surse dezafectate. Dioda indicata de tine nu cred ca o vei gasi chiar usor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum