Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TRAFO INTERSTAGE

THOMAS

Postări Recomandate

In urma discutiei cu userul si al moderatorului <kosmin227>,am ajuns la concluzia ca ar fi util sa postez aici cate ceva din experienta mea in ceea ce priveste realizarea unor transformatoare de semnal audio: microfon,semnal,defazoare...

Pentru inceput, dupa ce am cautat prin caietele mele mai vechi, am pus in format electronic cinci tipuri de transformatoare care au fost realizate

pe parcursul timpului.

Formulele de calcul sunt cele existente in cartile de specialitate la capitolele combinate cu cele de la .Trebuie mentionat ca tolele ce vor compune miezurile magnetice trebuie sa fie de cea mai buna calitate posibila,asta pentru a obtine rezultate bune si foarte bune.

Sper ca nu s-au strecurat greseli in timpul refacerii desenului in format electronic.

Daca vor fi de folos cuiva se va vedea pe parcursul timpului.

[attachment=0]TRANSFORMATOARE DE SEMNAL AUDIO.pdf[/attachment]

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

6

• mișa

6

• blue

4

• Den

3

Top autori în acest subiect

Si cum ai sa-l realizezi? Bifilar, intercalat, polifilar sau sectiuni distincte? Secretul inca n-a fost pus public. Ce a scris pina acum domnul Lazaroiu nu e un secret. Cred ca oricine "cam" stie asta....Celelalte sunt smecheriile.

Link spre comentariu

Si cum ai sa-l realizezi? Bifilar, intercalat, polifilar sau sectiuni distincte? Secretul inca n-a fost pus public. Ce a scris pina acum domnul Lazaroiu nu e un secret. Cred ca oricine "cam" stie asta....Celelalte sunt smecheriile.

Nu cred ca este vorba de un secret ci de cata rabdare are cine doreste sa se apuce de asa ceva,crede-ma(!!!)......si uite cum sta treaba:- TR1;se incepe cu primarul bobinat bifilar,izolatie hartie de condensator,secundarul bifilar (fara izolatie intre straturi,asta ar fi culmea sa incapa!!!)- TR2;bifilar primarele bifilar secundarele,izolatie doar intre primar si secundar.- TR3;bifilar secundarele si se incepe cu ele,apoi primarul,izolatie intre primar si secundar.- TR4;patru (4) galeti verticali pe lungimea miezului central si bobinaj in felul urmator:1/4 primar,1/4primar,1/4primar,1/4 primar dupa care peste fiecare primar se bobineaza cate un secundar si apoi se fac legaturile intre secundare exact ca in schema,atentie la fazare bobinelor.- TR5;doi galeti verticali si doi galeti orizontali,legarea bobinelor primarului si secundarului in diagonala si atentie la fazarea bobinelor(!!!!),punctele galbene din desene reprezinta inceputul fiecarei bobine. Toate transformatoarele trebuiesc impregnate cu lac de transformator sau o rasina buna epoxi.Misa! nu tin nimic secret si chiar este pentru "oricine"!!!!!
Link spre comentariu

Nu am spus cu rea intentie. Ideea era ca de la schema unui traf pina la executia practica sunt multe aspecte importante.Inca ceva dom' Lazaroiu: M-am gindit mult la ce mi-ai spus mai demult referitor la pastrarea unor secrete si iti dau perfecta dreptate: Nu are rost sa le ducem cu noi in groapa. Stima.

Link spre comentariu

Nu am spus cu rea intentie. Ideea era ca de la schema unui traf pina la executia practica sunt multe aspecte importante.Inca ceva dom' Lazaroiu: M-am gindit mult la ce mi-ai spus mai demult referitor la pastrarea unor secrete si iti dau perfecta dreptate: Nu are rost sa le ducem cu noi in groapa. Stima.

Corect,!Fii sigur ca nici eu nu am fost tendentios in ceea ce te priveste;iti respect opiniile si mai ales caracterul si calitatile profesionale. Discutia noastra de mai demult a fost foarte sincera,ce s-ar fi intamplat daca inaintasii nostri ar fi pastrat secretele tehnice(!?)....,acum poate nu am fi vorbit pe aceasta cale,sau nu ne-am fi plimbat cu automobilul,nu? Ca sa mai adaug un amanunt la cele spuse despre transformatoarele de semnal,lucru pe care cred ca majoritatea il stiau este ca intrefierul nu este obligatoriu pentru transformatoarele de microfon sau de semnal (pe calea semnalului audio),dar pentru cele defazoare este absolut obligatoriu,chiar daca prefinalul este un montaj PP si asta din cauza sectiunilor relativ mici si a tolelor de foarte buna calitate,saturatia miezului producandu-se chiar la curenti DC foarte mici.Lucrandu-se cu impedante mari de ordinul K-ohmilor si rapoarte de transformare de 1:1......1:2 nu vor fi probleme de faza. Daca cineva se incumeta sa realizeze asa ceva trebuie sa stie foarte bine de la inceput ca un transformator de iesire e un "nimic" in comparatie cu acest gen de transformatoare,cautati si vedeti si dv. ce preturi au aceste transformatoare,de ce oare???!!!!
Link spre comentariu

Daca cineva se incumeta sa realizeze asa ceva trebuie sa stie foarte bine de la inceput ca un transformator de iesire e un "nimic" in comparatie cu acest gen de transformatoare,cautati si vedeti si dv. ce preturi au aceste transformatoare,de ce oare???!!!!

Preturile sunt mari pentru ca sunt considerate componente audiofile si se fac in serie mica. Daca studiezi microfoane si alte scule profesionale vei constata ca sunt dotate cu trafuri in sau out, iar pretul lor (cu totul) nici nu se apropie de cel al trafurilor audiofile cumparate separat.La un moment dat ma gindeam sa cumpar aceasta scula: https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=e ... sp=attd&zw , (celebra) numai pentru ca sa iau trafurile in/out.
Link spre comentariu

Care pagina nu duce nicaieri,pagina indicata de sau pagina deschisa de noi: ???,daca este vb de pagina asta o sa rugam un moderator sa o stearga (desfiinteze). :sparge: P.S Sunt faine miezurile de care faceti vorbire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări