Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplifcator cu 6P14P

nooob64

Postări Recomandate

Salut,

Dupa multe zile de constructie am ajuns sa finalizez si eu un amarit de amplificator cu tuburi (6n6p + 6p14p).

Schema folosita la amplificator este cea a lui Alexandru Groza >> SCHEMA << , am mai atasat si un vu-metru cu tuburi nixie IN-13 >>poze+schema<<.

Pentru temporizare am utilizat 2 relee (alimentare traf pentru 6.3v si anodica comandate de o placuta cu microcontroler si mosfeti) , sigurante aferente pentru intreg sistemul si pentru anodica.

Nu voi pune cablajele pentru ca au suferit citeva modificari pe parcurs , piesele folosite sunt din dezmembrari si ma indoiesc ca cineva o sa le gaseasca pe toate.

Cu brum-ul am avut citeva probleme pe care le-am rezolvat prin legarea prizelor de 220 la inpamintare (nu aveam inpamintare la priza) , schimbarea firelor de semnal care erau proaste (gen 50 bani metru care au camasa de toata jena) cu altele de calitate .

Puterea este in jur de 3-4W maxim din cauza transformatoarelor de iesire cam subdimensionate ( 6 cm² ).

Si ce am observat este ca atunci cind este conectat la PC trebuie musai o placa de sunet cit mai performanta nu la efectele care le poate reda , ci la calitatata semnalului redat. Recomand Asus Xonar DX , este cu mult peste orice Realtek HD sau alta pocnitoare.

Auditia se face la difuzoare full range Visaton BG20

[attachment=1]a4.jpg[/attachment]

[attachment=0]2.jpg[/attachment]

[attachment=4]a1.jpg[/attachment]

[attachment=3]a2.jpg[/attachment]

[attachment=2]a3.jpg[/attachment]

Oscilograme:

40Hz (se observa o atenuare mare din cauza dimensiunii trafo out)

http://www.elforum.info/download/file.php?id=56987&mode=view

100Hz (atenuarea inexistenta)

http://www.elforum.info/download/file.php?id=56989&mode=view

1KHz

http://www.elforum.info/download/file.php?id=56993&mode=view

10KHz

http://www.elforum.info/download/file.php?id=56991&mode=view

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nooob64

3

• zal

1

• Mikrosha

1

• iora

1

Top autori în acest subiect

felicitari. :aplauze arata ca o mica "uzina" sub carcasa. interesant ca ati folosit vu-metrele tip bara. de brum poate scapati fara probleme daca foloseati o alimentare stabilizata, fara a fi necesara impamantarea. ar arata si mai bine cu niste laterale de lemn si o " cusca" pentru transformatorul de retea.

Link spre comentariu

Foarte frumos, cum spune şi iora, mai ai nevoie de o cutie/cuşcă ptr trafo de alimentare, că e cam urîţel, în rest arată bine.

Cu cablajele, nu e cazul să te ruşinezi, se întîmplă mereu să modifici ceva la schemă şi apar piese adăugate pe cablaje, chiar şi dacă le-ai reproiectat de multe ori. :aplauze

Eu am renunţat la calculator ca sursă de sunet ptr amplifurile cu lămpi, a rămas ptr SS numai de control şi filme.

Link spre comentariu

Foarte frumos si finut realizat driverul pentru IN13.Mi se pare ciudat raspunsul in frecventa. Graficele-s facute la acelas nivel de intrare?

Graficele sunt aproximativ la acelasi nivel , am avut ceva anomalii la masuratori , chiar daca am avut sarcina de 8 ohm in timpul masuratorilor (nivel maxim) transformatoarele de iesire au scos un sunet ciudat la frecvente mai mari de 100hz.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da , sunt mici , am specificat mai sus 6 cm² si ma costat cam 80 lei bucata ... acum nu mai am ce face ,trafo de alimentare si el se incinge , cel mai probabil un amplificator HI-FI in clasa A cu tranzistori ... a fost un test sa ma familiarizez cu ceva nou.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări