nooob64 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Salut, Dupa multe zile de constructie am ajuns sa finalizez si eu un amarit de amplificator cu tuburi (6n6p + 6p14p). Schema folosita la amplificator este cea a lui Alexandru Groza >> SCHEMA << , am mai atasat si un vu-metru cu tuburi nixie IN-13 >>poze+schema<<. Pentru temporizare am utilizat 2 relee (alimentare traf pentru 6.3v si anodica comandate de o placuta cu microcontroler si mosfeti) , sigurante aferente pentru intreg sistemul si pentru anodica. Nu voi pune cablajele pentru ca au suferit citeva modificari pe parcurs , piesele folosite sunt din dezmembrari si ma indoiesc ca cineva o sa le gaseasca pe toate. Cu brum-ul am avut citeva probleme pe care le-am rezolvat prin legarea prizelor de 220 la inpamintare (nu aveam inpamintare la priza) , schimbarea firelor de semnal care erau proaste (gen 50 bani metru care au camasa de toata jena) cu altele de calitate . Puterea este in jur de 3-4W maxim din cauza transformatoarelor de iesire cam subdimensionate ( 6 cm² ). Si ce am observat este ca atunci cind este conectat la PC trebuie musai o placa de sunet cit mai performanta nu la efectele care le poate reda , ci la calitatata semnalului redat. Recomand Asus Xonar DX , este cu mult peste orice Realtek HD sau alta pocnitoare. Auditia se face la difuzoare full range Visaton BG20 [attachment=1]a4.jpg[/attachment] [attachment=0]2.jpg[/attachment] [attachment=4]a1.jpg[/attachment] [attachment=3]a2.jpg[/attachment] [attachment=2]a3.jpg[/attachment] Oscilograme: 40Hz (se observa o atenuare mare din cauza dimensiunii trafo out) http://www.elforum.info/download/file.php?id=56987&mode=view 100Hz (atenuarea inexistenta) http://www.elforum.info/download/file.php?id=56989&mode=view 1KHz http://www.elforum.info/download/file.php?id=56993&mode=view 10KHz http://www.elforum.info/download/file.php?id=56991&mode=view Link spre comentariu
iora Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 felicitari. arata ca o mica "uzina" sub carcasa. interesant ca ati folosit vu-metrele tip bara. de brum poate scapati fara probleme daca foloseati o alimentare stabilizata, fara a fi necesara impamantarea. ar arata si mai bine cu niste laterale de lemn si o " cusca" pentru transformatorul de retea. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Foarte frumos, cum spune şi iora, mai ai nevoie de o cutie/cuşcă ptr trafo de alimentare, că e cam urîţel, în rest arată bine. Cu cablajele, nu e cazul să te ruşinezi, se întîmplă mereu să modifici ceva la schemă şi apar piese adăugate pe cablaje, chiar şi dacă le-ai reproiectat de multe ori. Eu am renunţat la calculator ca sursă de sunet ptr amplifurile cu lămpi, a rămas ptr SS numai de control şi filme. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 1, 2011 Partajează Postat Ianuarie 1, 2011 Foarte frumos si finut realizat driverul pentru IN13.Mi se pare ciudat raspunsul in frecventa. Graficele-s facute la acelas nivel de intrare? Link spre comentariu
nooob64 Postat Ianuarie 2, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 Foarte frumos si finut realizat driverul pentru IN13.Mi se pare ciudat raspunsul in frecventa. Graficele-s facute la acelas nivel de intrare?Graficele sunt aproximativ la acelasi nivel , am avut ceva anomalii la masuratori , chiar daca am avut sarcina de 8 ohm in timpul masuratorilor (nivel maxim) transformatoarele de iesire au scos un sunet ciudat la frecvente mai mari de 100hz. Link spre comentariu
cmariuss Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Ce sectiune au transformatoarele de iesire ? Mie mi se par cam mici, cred ca merita incercat cu transformatoare de 10 cm^2 sau mai mari. In rest arata f bine Link spre comentariu
nooob64 Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Da , sunt mici , am specificat mai sus 6 cm² si ma costat cam 80 lei bucata ... acum nu mai am ce face ,trafo de alimentare si el se incinge , cel mai probabil un amplificator HI-FI in clasa A cu tranzistori ... a fost un test sa ma familiarizez cu ceva nou. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum